مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان البرز به تشریح آخرین وضعیت رودخانه کرج پرداخت و از محرومیت مردم کرج از آب این رودخانه انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان(ایسنا)، حسین محمدی، امروز(هشتم شهریور)، در حاشیه بازدید از مناطق حفاظت شده البرز جنوبی، در جمع خبرنگاران گفت: منطقه حفاظت شده البرز جنوبی حدود 65 هزار هکتار وسعت دارد و رودخانه حفاظت شده کرج نیز در داخل همین منطقه قرار گرفته است و جز قدیمیترین مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست است.
وی افزود: رودخانه کرج یکی از رودخانههای مهم کشور است و از زیستگاههای اصلی ماهی خال قرمز که جزو گونههای در حال انقراض است، محسوب میشود.
محمدی در خصوص ظرفیت آبی رودخانه کرج، خاطرنشان کرد: کل ظرفیت آبی این رودخانه حدود 450 تا 500 میلیون متر مکعب است که از این میزان 350 میلیون متر مکعب حقآبه شهر تهران است.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست البرز ادامه داد: فقط پنج درصد از آب شرب کرج از رودخانه کرج تامین میشود و مابقی آب شرب مورد نیاز از 300 حلقه چاه تامین میشود و با این اوصاف عملاً مردم کرج از رودخانه خود کاملاً بینصیب هستند.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان البرز اذعان کرد: متأسفانه به دلیل کاهش بارندگی در سالهای اخیر و برداشت زیاد از آبهای زیرزمینی، دشت کرج هر سال با کاهش یک متری سطح آب مواجه شده است که کاهش کیفیت آب شرب را نیز به همراه داشته است.
وی افزود: به طور متوسط در هر ثانیه حدود هشت متر مکعب آب سد کرج به تهران منتقل میشود و این مساله در کنار کاهش 30 درصدی بارندگی در سال گذشته منجر به کاهش شدید سطح آب پشت سدهای کرج و طالقان شده است.
محمدی یادآور شد: در حال حاضر خروجی سد کرج سه برابر ورودی آن است و این مسأله کاهش شدید سطح دریاچه پشت سد را به همراه داشته است.
وی در خصوص آلایندههای رودخانه گفت: حدود 120 واحد خدماتی و رفاهی در حاشیه رودخانه کرج شکل گرفته است و به دلیل جاذبه این مسیر همواره شاهد حضور گردشگران زیادی در جاده چالوس هستیم که تولید زباله انبوه و آلودگی رودخانه کرج را در پی دارد.
محمدی در پایان گفت: در حال حاضر بخشداری آسارا به عنوان متولی مدیریت پسماند و زباله در این مسیر با مسائل و مشکلات مالی زیادی روبروست و با صحبتهای صورت گرفته تصمیم بر این است که مدیریت پسماند این منطقه به بخش خصوصی واگذار شود.
انتهای پیام