گوناگون

تعیین 16 روستای لرستان به‌عنوان هدف گردشگری

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان با بیان اینکه ۲۷۷ مهندس ناظر وظیفه‌ی نظارت بر روستاهای استان لرستان را برعهده دارند، گفت: پیاده‌سازی معماری ایرانی اسلامی در روستا برای جذب گردشگر یکی از وظایف این افراد است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی لرستان،«فرهاد خاکی‌پور» در مراسم افتتاح طرح هادی در روستای فرسش الیگودرز خاطرنشان کرد: روستای فرسش از توابع شهرستان الیگودرز با جمعیتی بالغ بر 1500 نفر در قالب 285 خانوار است که از سال 79 اجرای طرح هادی در این روستا آغاز شد و هم‌اکنون در حال اجرای فاز سوم آن هستیم که اعتباری بالغ بر سه میلیارد ریال به این کار اختصاص داده شده است.

وی با اشاره به وجود 2600 روستا در لرستان که سه درصد از جمعیت روستائیان کشور را شامل می‌شوند، تصریح کرد: هم‌اکنون 82 درصد روستاهایی با بیش از 20 خانوار استان لرستان طرح هادی مصوب دارند که امسال‌، ساماندهی 126 روستا را در دست اجرا داریم و بنا شده که تا پایان سال 94 و برنامه‌ی پنجم توسعه‌ی همه‌ی روستاهای استان لرستان طرح هادی مصوب داشته باشند.

خاکی‌پور خاطرنشان کرد: امسال نخستین سالی است که در تقویم جمهوری اسلامی ایران روزی تحت‌عنوان«روز روستا» در نظر گرفته شده است و این نوید آینده‌ای روشن برای تکمیل خدمات، زیرساخت‌ها و توسعه‌ی روستاهاست.

مدیرکل بنیاد مسکن لرستان با اشاره به این‌که شاکله‌ی «اقتصاد مقاومتی» می‌تواند از روستاها آغاز شود، گفت: روستاها به‌واسطه ظرفیت‌هایی که دارند به‌ویژه در زمینه تولید مواد غذایی نقش مهمی را در پیشبرد اهداف «اقتصاد مقاومتی» و توسعه‌ی پایدار ایفا می‌کنند.

خاکی‌پور ادامه داد: پیشرفت همه‌جانبه روستاها مستلزم پرهیز از برخورد شعاری و تشریفاتی و عملیاتی کردن انتظارات و برطرف کردن دغدغه‌ها و چالش‌های پیش‌روی جامعه‌ی روستایی است، از این‌رو باید شرایط به‌گونه‌ای تغییر یابد مردم روستا مجبور به مهاجرت نباشند به‌طور مثال باید در کنار کشاورزی و دامپروری صنایع وابسته به آن‌ها نیز ایجاد شود تا گامی برای اشتغال‌زایی و ایجاد ارزش افزوده‌ای برای مردم روستا باشد و استفاده‌ی بهینه‌ای از منابع خدادادی اعم از آب و خاک و هوای مناسب انجام شود.

وی با بیان این‌که باید از ظرفیت روستاها برای جذب گردشگر استفاده شود، تصریح کرد: تاکنون 16 روستا در استان به‌عنوان هدف گردشگری مطرح شده‌اند که هم‌اکنون روستای بیشه مورد تأیید قرار گرفته و در دست اقدام است البته روستای فرسش نیز به‌واسطه‌ی وجود با برکت امامزاده سه تن، اقلیم مناسب و دیگر شرایط، ظرفیت لازم را جهت جذب گردشگر دارد. هم‌چنین 277 مهندس ناظر وظیفه نظارت بر روستاهای استان را برعهده دارند که پیاده‌سازی معماری ایرانی اسلامی در روستا برای تقویت جنبه‌ی گردشگری یکی از وظایف این افراد است.

خاکپور خاطرنشان کرد: در زمینه‌ی بازسازی و مقاوم‌سازی مسکن مهر روستائیان، تسهیلاتی با کارمزد چهار درصد به آنها اعطا می‌شود طوری‌که برای هر واحد مسکونی 15 میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است تاکنون 96 هزار مسکن روستایی در لرستان بازسازی و مقاوم‌سازی شده که متأسفانه میزان مقاوم‌سازی در شهرستان الیگودرز به‌علت بعد مسافت و موقعیت معیشتی پائین‌تر از میانگین کل استان است.

مدیرکل بنیاد مسکن لرستان تصریح کرد: بنیاد مسکن برای سنددار کردن منازل مسکونی روستائیان محدودیتی ندارد و با مشارکت مردم این مقوله تضمین شده است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا