معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب و منطقهای خراسانشمالی گفت: میزان ورود رسوب به سد شیرین دره بیش از حد نرمال است.
رضا نعیمی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسانشمالی، با تاکید بر اینکه قبل از ساخت سدها باید فعالیتهای آبخیزداری به منظور جلوگیری از ورود رسوب به سدها انجام شود، افزود: به علت اینکه سدهای این استان در سالهای گذشته ساخته شده و فعالیتهای آبخیزداری نیز در بخشهای بالادستی سدها انجام نشده است، هماکنون چنین مشکلی وجود دارد.
وی با اشاره به چهار سد بزرگ این استان، سد شیریندره، چری، شیروان و اسفراین، اظهار کرد: میزان ورود رسوب به سد شیریندره 19 میلیون مترمکعب و این در حالیست که عددی که در گذشته مشاور ارائه داده بود بین هفت تا 9 میلیون مترمکعب بود.
نعیمی ادامه داد: میزان ورود رسوب به سد اسفراین چهار میلیون مترمکعب است.
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر این سدها ساخته شدهاند، چه راهکارهایی برای کاهش ورود و ته نشین شدن رسوبات انجام میشود، اظهار کرد: مطالعات در خصوص ساخت تلههای رسوبگیر(سدهای کوچک) در قسمت بالادست سد شیریندره در حال انجام است که آیا این طرح در این بخش قابل اجرا است یا خیر.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب و منطقهای خراسان شمالی فعالیتهای آبخیزداری در بخشهای بالادست سدها و تخلیه خود سدها را از دیگر اقداماتی بیان کرد که در حال انجام است.
وی توضیح داد: با ورود هر سیلابی به سدها، امر تخلیه رسوبات آن انجام میشود که البته با اجرای این امر تمامی رسوبات وارد شده تخلیه نمیشود.
به گفته نعیمی با ورود هر سیلاب به سد شیریندره، 50 درصد حجم رسوبات تخلیه میشود.
انتهای پیام