به گزارش میهن پست – گروهی از ستاره شناسان از کشف قدیمی ترین سامانه ستاره ای ( چیزی شبیه به منظومه شمسی ) موجود در کهکشان راه شیری به قدمت یازده میلیارد و دویست میلیون سال خبر دادند.
دنیل هابر از دانشگاه بیرمنگام انگلیس و یکی از طراحان این پژوهش علمی که با بهره گیری از تصاویر ثبت شده توسط تلسکوپ کپلر Kepler صورت گرفته است، ضمن اعلام خبر کشف قدیمی ترین سامانه ستاره ای موجود در کهکشان راه شیری که از پنج سیاره در اندازه هایی شبیه به کره زمین تشکیل شده است، گفت «ما تاکنون چیزی مشابه این سامانه ندیده بودیم که از یک ستاره به این اندازه قدیمی که تعدادی سیاره در اطراف آن می چرخند، تشکیل شده باشد.»
دانشمندان این سامانه ستاره ای را Kepler-444 نامگذاری کرده اند. ستاره موجود در این سامانه یک ستاره کوتوله نارنجی به اندازه یک چهارم اندازه خورشید و با حرارتی کمتر از آن است. پنج سیاره که قطر آنها بین چهار دهم تا هفت دهم قطر زمین یعنی به اندازه سیاره های عطارد و ونوس است در اطراف این ستاره کوتوله در گردش هستند.
کپلر ۴۴۴ در فاصله ۱۱۷ سال نوری از کره زمین قرار دارد و قدیمی ترین منظومه شمسی که تاکنون شناخته شده به شمار می رود.
به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن؛ اصولا سامانه ستاره ای از دستکم یک ستاره اصلی و چند پیکر مدارگرد از جمله شهاب سنگ ها، دنباله دارها، ماه ها و سیارات تشکیل شده است. منظومه شمسی که کره زمین در آن قرار دارد یکی از همین سامانه هاست.
منبع:gadgetnews