Mihanpostپیشنهاد سردبیرگوناگون

جشن های سال نو در سایر ملل را بیشتر بشناسید

جشن های سال نو تنها محدود تقویم های شمسی، قمری و میلادی نیست. سایر ملل هم در تقویم های خود داری جشن های سال نو هستند. در این مطلب آنها را میشناسیم.

عید نوروز بهانه ای است که دور هم جمع بشویم و یک سال با هم بودن را جشن بگیریم. در کنار این جشن تاریخی، بسیاری از ما با جشن سال نوی مسیحی نیز آشنا هستیم؛ اما آیا این را می دانید که این دو جشن مهم، تنها عیدهایی نیستند که به خاطر سال جدید برگزار می شوند؟ در واقع، صحبت از چندین جشن مختلف است و به طور دقیق باید گفت که در تمامی جهان وجود دارد و هر کدام در یکی از اوقات سال برگزار می شوند! اگر کنجکاو شده اید تا درباره این جشن ها بیشتر بدانید، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

ریشه های جشن سال نو در فرهنگ های مختلف

بسیاری از جشن های سال نو در کشورهای مختلف، چندین روز به طول می انجامند. برای مثال، کشورهای برمه و تایلند از این دسته اند ولی در این میان، جشن چینی ها که ۱۵ روز به طول می انجامد، از همه طولانی تر است. بسیاری از تقویم ها در جهان ریشه مذهبی دارد، درحالی که برخی دیگر برپایه چرخه ماه یا خورشید تنظیم شده اند. برخی هم ترکیبی از این دو محسوب می شوند که از این بین می توان تقویم چینی را مثال زد که تقویمی شمسی-قمری است. به دلیل همین تفاوت ها در چرخه های گردش ماه و خورشید، بسیاری از تقویم ها روزهای متفاوتی را برای آغاز سال نو وضع می کنند. برای مثال، روز عید اتیوپیایی ها هر ساله یازدهم سپتامبر برگزار می شود که مقارن با نیمه های شهریور در تقویم شمسی است! درمقابل، هرچند که برای تخمین یک روز خاص، فاصله زیادی به نظر می رسد، سال نوی چینی در زمانی بین ۲۱ ژانویه تا ۲۰ فوریه اتفاق می افتد!

جشن های سال نو

سال نو در کشور ۷۲ ملت!

طبق تقویم قمری، سال نو در مناطق مختلف هند طی ماه های مارچ و آپریل (مقارن با ماه های اسفند تا اردیبهشت) برگزار می شود. این رویداد فوق العاده و هیجان انگیز، در گوشه گوشه هند به نام ها و اشکال گوناگون اتفاق می افتد و در ارتباطی نزدیکی با آداب و رسوم و مذاهب هر منطقه دارد. این کشور زیبا و خارق العاده که در طول سال شاهده فستیوال های بسیار است، در این زمان با لباس ها و غذاهای سنتی به استقبال مردم می رود. مردم به تالارهای مذهبی سر می زنند، به خانه اقوام می روند و به این شیوه سال نو را به یکدیگر تبریک می گویند.

سال نو در سریلانکا، در اواخر فروردین ماه

سال جدید در سریلانکا، نیمه های ماه آوریل اتفاق می افتد. در این زمان، مردم محلی درهای خانه هایشان را به روی اقوام، دوستان و دیگر اعضای جامعه می گشایند. آن ها سال جدید را با رسومات جالبی شروع می کنند که از این دست می توانیم به جوشاندن شیر اشاره کنیم. مردم سریلانکا شیر در حال جوشید را در یک ظرف سفالی نو می ریزند و صبر می کنند تا شیر از جوشش بیوفتد. می گویند که این کار نماد کامیابی و سعادت در سال جدید در این کشور به حساب می آید. در این زمان مردم با برنج و روغن نارگیل، شیرینی های محلی از قبیل کاووم می سازند که در ظرف های چوبی آماده و سرو می شوند.

تقویم مالزی، در ارتباطی نزدیک با تقویم های مختلف

از آنجا که در کشور مالزی فرهنگ های مختلف و ادیان متفاوتی وجود دارند، سال نو برای هر گروه نیز متفاوت است؛ اما نکته این جا است که بیشترین جمعیت در مالزی، مالایی هستند و حدد ۶۰ درصد جمعیت این کشور را در بر گرفته اند. مالایی ها به دو فستیوال اهمیت زیادی می دهند که هری رایا حاجی و هری رایا آیدیلفتری نام دارند که هر دو با سال جدید مرتبط هستند. هری رایا حاجی، برای سال نوی قمری مسلمانان اهمیت زیادی دارد، در حالی که هری رایا آیدیلفتری همواره تطابق بیشتری با سال نوی مالزیایی ها داشته است.

چرا سال نو را جشن می گیریم؟

در حالی که در بسیاری از کشورها، تقویم میلادی به عنوان تقویم رسمی شناخته می شود، در مناطق زیادی از جهان افراد سال نو را در زمان های دیگری و به علت های مختلف جشن می گیرند. برای مثال، درحالی که سه ماه از سال نوی میلادی گذشته، هنوز در چین به آغاز سال جدید نرسیده ایم. در برخی از تقویم ها مانند تقویم شمسی و تقویم چینی، برای هر سال نماد یک حیوان تعیین شده است و با اینکه تمامی مردم دنیا سال نو را تجربه می کنند، این رخداد مهم در هر گوشه از جهان برای خود تقویم و آداب و رسوم خاصی دارد. نکته جالب این است که با وجود این که رسومات برگزاری این روز در هر نطقه از جهان متفاوت است و بسیاری از آن ها حتی در یک روز یکسان اتفاق نمی افتند، اما همه مردم به طور مشترک در زمان سال نو احساس خوبی دارند و درحالی که با قدردانی به سال گذشته نگاه می کنند، امیدوارانه به انتظار سال جدید می نشینند.

جشن های سال نو

در این مقاله، شما را با سال نو در فرهنگ های مختلف آشنا کردیم. اهمیت سال جدید تنها به نو شدن تقویم و شروعی دوباره برای طبیعت نیست. سنت ها و آیین های مختلف در طول قرون فرهنگ ها را همچنان زنده و پویا نگه داشته اند و سال نو نیز یکی از مهم ترین نشانه های زنده بودن هر فرهنگ است. برای آشنایی بیشتر با فرهنگ ها و رسوم کشورهای مختلف، پیشنهاد می کنیم تا مجله الی گشت را مطالعه کنید. آیا تا به حال در جشن سال نوی دیگر فرهنگ ها شرکت کرده اید؟ تجربیات خود را با ما هم در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا