به گزارش خبرنگار مهر، نود و دومین جلسه علنی شورای شهر قم که صبح یکشنبه در سالن جلسات این شورا تشکیل شد، با مداحی یکی از اعضا کار خود را آغاز کرد.
در ادامه این جلسه نعمتالله عواطف رستمی، عضو کیمسیون فرهنگی و اجتماعی گزارشی از سفر خود به کنفرانس داووس در شهریور ماه ارائه کرد. کنفرانس داووس در رابطه با مدیریت بحران در شهرها در شهر زوریخ برگزار شده بود که یک گروه چهار نفره از شهرداری وشورای شهر قم در آن شرکت کرده بودند.
عواطف رستمی با اشاره به اینکه ۷۰ کشور در این کنفرانس مقاله ارائه داده بودند و مقالات در سطح بالایی ارائه شد گفت: ایجاد مدیریت یکپارچه بین کشورهای جهان در کاهش خطرپذیری و ارائه تجربههای علمی کشورهای مختلف از جمله اهداف برگزاری این کنفرانس بود.
در ادامه جلسه مصطفی ملایی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به گزارشی که عواطف رستمی بیان کرد ابراز داشت: باید یک گزارش تحلیلی از این سفرها ارائه کرد که راهکار محور باشد و بدانیم که در مدیریت شهری قم چه برداشتهایی از مقالات ارائه شده در این مجامع میتوانیم داشته باشیم.
طوبی حجازی هم با اشاره به اینکه موضوع کنفرانس مدیریت بحران بوده ادامه داد: خوب بود اعضای شورا از محتوای کنفرانس در زمینه مدیریت بحران هم مطلع میشدند.
هیچ باغی تفکیک نخواهد شد
در ادامه این جلسه مصطفی سعادت طلب، رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورا لوایحی را در زمینه املاک در مسیر مطرح کرد. توافقنامه مربوط به تفکیک یک باغ که به گفته سعادت طلب بایر بود، یکی از این لوایح بود که اعضای شورای شهر آن را در کردند.
عباس ذاکریان، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورا با اشاره به اینکه سیاست شورا این است که به هیچ باغی تغییر کاربری ندهد گفت: این لایحه باید برود در شهرداری؛ آن قسمتی که باغ است، جدا شود و بقیه تفکیک شود.
توافقنامه مربوط به واگذاری زمینی به اداره ثبت احوال دیگر موضوعی بود که در این جلسه مطرح و پس از بررسی تصویب شد.
در ادامه این جلسه زینالعابدین قراچورلوی به جای حجتالاسلام آتشزر، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، لوایح این کمیسیون را مطرح کرد. اعطای ۱۵ درصد تخفیف به یکی از شهروندان برای پرداخت نقدی بدهی خود به شهرداری لایحهای بود که در این راستا مطرح و تصویب شد.
ارائه تخفیف در عوارض به یک مجتمع قرآنی دیگر لایحه مربوط به کمیسیون برنامه و بودجه بود که تصویب شد.
اعتراض به نظامند نشدن تخفیفها در عوارض
مطرح شدن چند لایحه مربوط به تقاضای تخفیف مردم در عوارض بار دیگر مسئله تدوین آییننامهای برای ارائه تخفیفها شهرداری را در جلسه شورای شهر مطرح کرد و موجب اعتراض سعادت طلب به این رای گیریها شد.
قراچورلوی با اشاره به اینکه فراوانی لوایح تخفیف از سوی مردم بسیار کم شده و بیشتر لوایحی که مطرح میشود مربوط به نهادها و ادارات است، ادامه داد: تنها لوایحی در مورد تخفیف مردمی به شورا میآیند که در شهرداری منطقه مشکل ایجاد کرده باشند.
اخذ مجوز خرید آسفالت از سازمان عمران و نوسازی برای مناطق هشت گانه مسئله دیگری بود که در این جلسه مطرح شد. مسیحالله معصومی، معاون امور زیربنایی شهردار قم درباره این لایحه گفت: به ازای واگذاری کارخانه آسفالت به سازمان توسعه عمران قرار شده که آسفالتی که میخواهیم را از این سازمان بخریم و در قبال این حقالعمل به این سازمان بدهیم.
وحید شایستهنیک با اشاره به اینکه این لایحه درخواست ردیف بودجه نیست افزود: این مقدار آسفالتی که خریده میشود، در تمام پروژههایی که مشمول آسفالت میشود توزیع خواهد شد و ما هم به این شرط تصویب کردیم که ردیف جدیدی در بودجه ایجاد نشود. در نهایت این لایحه هم تصویب شد.
لزوم حضور مدیران شهری در مراسم هیئات
رئیس شورای اسلامی شهر قم در ادامه این جلسه با اشاره به فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی اظهار داشت: در این دو شب شهردار محترم و شهرداران مناطق در هیئتهای سطح شهر حضور پیدا کنند.
وی با اشاره به تشکیل کمیته ارتباطات در شورای شهر خاطرنشان کرد: هر هفته جلسه این کمیته تشکیل میشود که اطلاعات تکمیلی شورا در آن وارد میشود.
آنطور که ولیالله بیاتی گفت این کمیته تنها مسائل مرتبط به ارتباط شورا و صدا و سیما را پیگیری میکند. وی افزود: هماهنگی با صدا و سیما صورت گرفته تا اعضای شورا در برنامههای مختلف رادیویی و تلویزیونی شرکت کرده و از ظرفیت صدا و سیما در راستای اهداف شورای شهر استفاده شود.
گزارش ماهانه ناظران شورا در مناطق و سازمانها مسئله دیگری بود که وی به آن اشاره کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: پیشرفت برنامه های سالانه در مناطق و عملکرد سازمانها و مناطق مسئلهای است که باید توسط ناظران شورا در این مناطق یا سازمانها به صورت ماهانه گزارش داده شود. اگر هم نظر خاصی یا انتقادی نسبت به آن سازمان یا منطقه دارند مطرح کنند تا توسط هیئت رئیسه پیگیری شود.
مصطفی ملایی هم با اشاره به عملکرد کمیته ارتباطات خاطرنشان کرد: بررسیهای مختلف در این رابطه صورت گرفت و قرار شد هر هفته یک خبر از صحن علنی شورا در صدا و سیمای استان قم پخش شود. همچنین برنامههای گفتوگو محور و گزارشهای سرزده توسط صدا و سیما با محوریت شورای شهر تهیه شود.
در نهایت بیاتی در پاسخ به پیشنهاداتی که در راستای همکاری بهتر با صدا و سیما ارائه میشد، از تلاش برای توافق در زمینه پخش زنده جلسات علنی شورای شهر از رادیو خبر داد.