مسعود هندیان یکشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای اجرای این سه طرح نیروگاهی افزون بر یک میلیارد و 500 میلیون دلار از سوی بخش خصوصی وˈ استفاده از منابع صندوق توسعه ملیˈ سرمایه گذاری می شود.
وی این سه طرح را شامل نیروگاه 972مگاواتی صبا (با سرمایه گذاری 900 میلیون دلار)، نیروگاه نما با ظرفیت 500 مگاوات (با 500 میلیون دلاراعتبار) و نیروگاه 235مگاواتی شرکت غدیراوکسین با سرمایه پیش بینی شده 102 میلیون دلار عنوان کرد.
این مقام مسوول هدف از اجرای طرح های نیروگاهی مذکور را کمک به ایجاد زیر ساخت های لازم در منطقه ویژه اقتصادی صنابع معدنی و فلزی خلیج فارس (بندرعباس) عنوان و یادآورشد: با بهره برداری از این طرح ها برق مورد نیاز صنایع تولید فولاد و آلومینیوم مستقر دراین منطقه تامین می شود.
از مهم ترین اهدف و ماموریت های پیش بینی شده برای منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس به تولید سالانه نزدیک به 11میلیون تن فولاد، 25میلیون تن گندله و حدود500 هزارتن شمش آلومینیوم اشاره شده که تاکنون پنج میلیون تن فولاد و 275هزارتن آلومینیوم عملی شده است.
هندیان از کمبود برق و مواد اولیه بعنوان مشکلات اصلی صنایع آلومینیوم و فولاد دراین منطقه نام برد و خاطرنشان ساخت: با تولید یکهزارو 700مگاوات برق، آلومینیوم المهدی و هرمزآل با ظرفیت کامل (استفاده کامل از همه دیگها) تولید خواهند کرد.
هم اکنون به دلیل کمبود برق، تعداد زیادی از دیگهای ذوب آلومینیوم المهدی و هرمزآل وارد چرخه تولید نشده درحالیکه بعضی از واحدهای تولید فولاد مستقر در منطقه ویژه خلیج فارس (فولاد جنوب) نیزبا مشکلات زیادی مواجه هستند.
معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایمیدرو قبل از این اعلام کرده بود که برای کمک به مجتمع آلومینیوم المهدی و هرمزال 1300 مگاوات برق قرارداد بسته ایم که استفاده از 235 مگاوات آن شروع شده است.
به گفته مهدی کرباسیان عملیات اجرایی 235 مگاوات توسط سرمایه گذاران ایرانی و آلمانی آغاز و ماشین آلات آن نیزوارد شده و برای یکهزارو(1000)مگاوات دیگر نیز سرمایه گذاران با استفاد از منابع صندوق توسعه ملی اقدام به انعقاد قرارداد خواهند کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ما(ایمیدرو) خرید برق را تضمین کرده اظهار داشت: با راه اندازی این واحدها بهره وری کارخانجات موجود 30 درصد افزایش می یابد.
این مقام مسوول از فاز نخست فولادسازی شرکت فولاد کاوه جنوب باظرفیت تولید سالانه یک میلیون و 200 هزار تن شمش فولادی با 400 میلیون دلار سرمایه گذاری، مرحله اول آب شیرین کن 10 هزار مترمکعبی (در شبانه روز متعلق به همین شرکت) و همچنین طرح تولید قیر به ظرفیت 300 هزار تن و سرمایه گذاری 55 میلیون دلار بعنوان طرح هایی نام برد که تا قبل ازپایان امسال بهره برداری از آنها آغاز خواهد شد.
هندیان خاطرنشان ساخت: هم زمان با اجرای زیر ساختها، عملیات نصب تجهیزات مکانیزه طرح توسعه اسکله اختصاصی این منطقه با هدف افزایش دوبرابری (از6 به 12 میلیون تن) تخلیه و بارگیری مواد فله معدنی با80 میلیارد ریال سرمایه گذاری تکمیل و به بهره برداری می رسد.
از اسکله اختصاصی 12میلیون تنی منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در بندرعباس و تجهیزات آن شامل واگن برگردان و نوار نقاله تخلیه و بارگیری مواد فله معدنی به طول 32کیلومتر بعنوان حلقه اتصال بخش معدن و صنایع معدنی ایران با بازارهای بین المللی نام برده شده است.
در اطلاعات منتشره منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس آمده است: ( سال گذشته خورشیدی 92) با 9 طرح در مجموع باسرمایه گذاری 3/3 میلیارد دلار در این منطقه موافقت شده که عملیات اجرایی تعدادی از آنها شروع و چند طرح نیز مراحل قانونی سرمایه گذاری را طی کرده و در شرف انعقاد قرارداد واگذاری زمین هستند که با بهره برداری از آنها افزون برسه هزار شغل جدید ایجاد می شود.
میزان صادارات غیر نفتی از منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس هم اکنون بین750تا یک میلیارد دلاردر سال اعلام و پیش بینی شده که این رقم تا پایان امسال(93خورشیدی) به بیش از یک میلیارد دلار افزایش یابد.
برای ایجاد 30 هزار فرصت شغلی مستقیم و پایدار درمنطقه ویژه خلیج فارس برنامه ریزی لازم انجام شده طوریکه از این تعداد 12هزار مورد آن عملی شده است.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با پنج هزار هکتار وسعت و حدود 200 هکتار فضای سبز در 13کیلومتری غرب شهر بندرعباس مرکز استان هرمزگان قرار دارد.
استان هرمزگان دارای دو نیروگاه برق در غرب به ظرفیت یک هزارو 200مگا وات و غرب 900مگاوات است وهمچنین نیرو گاه نیرو با ظرفیت 950مگاوات در شمال بندرعباس حال ساخت است.ک/3
512/668
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير newsroom@irna.ir