Mihanpostپیشنهاد سردبیردسته‌بندی نشدهورزشی

نگاهي به زندگي موفق فوتبالي كاپيتان جواد نكونام + عكس

به گزارش ميهن پست – جواد نکونام متولد ۱۵ مهر ۱۳۵۹ در شهر ری، بازیکن تيم ملي فوتبال كشورمان در تیم‌های از جمله پاس تهران، الوحده و الشارجه امارات ، استقلال تهران  و اوساسونای اسپانیا بازی کرده‌ است.

جواد نکونام در ۱۵ سال حضورش در تیم ملی ایران در ۱۵۱ بازی رسمی و ۶ دیدار غیر رسمی شرکت داشته و ۳۹ مرتبه هم دروازه حریفان را باز کرده است. البته وی در دیدار تدارکاتی برابر غنا که با برتری ۴ بر ۲ ایران همراه شد، هم یک گل به ثمر رساند که به دلیل اینکه این تیم، تیم زیر ۲۳ سال غنا بود، بازی و گل ملی برای این بازیکن محسوب نشد.
مرد شماره ۶ خط میانی ایران در این مدت در تیم‌های پاس تهران، الوحده و الشارجه امارات، اوساسونای اسپانیا، استقلال تهران و الکویت کویت به میدان رفته و در حال حاضر در تیم اوساسونا به فعالیتش در رقابتهای باشگاهی ادامه می‌دهد.

این بازیکن در سال‌های اخیر ۴۴ بازی در مرحله مقدماتی جام جهانی، ۵ مسابقه در رقابت‌های جام جهانی، ۱۸ دیدار در مرحله مقدماتی جام ملت‌های آسیا، ۱۷ بازی در جام ملت‌های آسیا، ۱۱ مسابقه در رقابت‌های غرب آسیا، ۴۶ مسابقه دوستانه و ۱۱ بازی در تورنمنت‌های مختلف با پیراهن تیم ملی کشورمان به میدان رفته است.

 با حضور در بازی ایران مقابل تیم ملی عراق در مرحله یک‌چهارم نهایی شانزدهمین دوره جام ملت‌های آسیا، تعداد دیدارهای ملی‌اش را به ۱۴۹ بازی رساند و با رکورد علی دایی با ۱۴۹ بازی ملی برابری کرد اما در دیدار برابر شیلی از این رکورد عبور کرد و به تنهایی با ۱۵۰ بازی رکوردار بازیهای ملی در فوتبال ایران شد. او در دیدار برابر سوئد تعداد بازیهای ملی اش را به ۱۵۱ رساند.

کاپیتان تیم ملی ایران که در دیدار تدارکاتی برابر ازبکستان به رکورد ۱۰۰ بازی ملی دست یافته بود، چهارمین بازیکن تاریخ فوتبال پس از دایی، کریمی و مهدوی‌کیا بود که به عضویت باشگاه صدتایی‌های فوتبال فیفا درآمد.

جواد نكونام
جواد نكونام

تاریخچه‌ بازی‌های ملی جواد نکونام
هافبک شماره ۶ تیم ملی کشورمان در بیست و دوم دی‌ماه سال ۱۳۷۹ و در حالیکه تنها ۱۹ سال و ۳۱ روز سن داشت، برای نخستین بار پیراهن تیم ملی ایران را در دیدار دوستانه برابر اکوادور برتن کرد. این مسابقه در لس آنجلس برگزار شد و تیم ملی ایران با گل‌های علی دایی و علی موسوی با نتیجه ۲ بر یک اکوادور را شکست داد. نکونام در دقیقه ۸۲ آن بازی به جای محمود فکری وارد زمین مسابقه شد.

این بازیکن روز ۲۷ خرداد سال ۱۳۸۳ در دیدار تیم ملی ایران برابر لبنان موفق شد نخستین گل ملی‌اش را به ثمر برساند. در آن مسابقه که در چارچوب رقابت‌های فوتبال غرب آسیا و در ورزشگاه آزادی برگزارشد، علی دایی (۱۵- پنالتی، ۶۱ و ۸۸) و جواد نکونام (۸۱) گل زدند تا تیم ملی فوتبال ایران با نتیجه ۴ بر یک میهمان خود را شکست دهد.

سومین گلزن برتر ایران
در رده‌بندی بیشترین بازی ملی تاریخ فوتبال ایران، جواد نکونام با ۱۵۱ بازی ملی و ۳۹ گل زده در صدر قرار دارد. پس از این بازیکن علی دایی با ۱۴۹ بازی ملی و ۱۰۹ گل زده در رده دوم قرار دارد، علی کریمی با ۱۲۷ بازی ملی و ۳۸ گل زده، مهدی مهدوی‌کیا با ۱۱۱ بازی ملی و ۱۳ گل زده، سیدجلال حسینی با ۹۱ بازی ملی و ۶ گل زده و کریم باقری با ۸۷ بازی ملی و ۵۰ گل زده رده‌های دوم تا ششم را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین نکونام با ۳۹ گل زده، پس از علی دایی با ۱۰۹ گل زده و کریم باقری با ۵۰ گل زده در رده سوم بهترین گلزن تاریخ فوتبال ایران قرار دارد. علی کریمی با ۳۸ گل زده و مرحوم غلامحسین مظلومی و فرشاد پیوس با ۱۹ گل زده و علی اصغر مدیر روستا با ۱۸ گل زده در رده‌های بعدی قرار دارند.

نکونام در سال ۱۳۷۷ در حالی که تنها ۱۸ سال داشت به تیم پاس تهران پیوست. عملکرد او در ۲ فصل ابتدایی حضورش در پاس سبب شد تا مورد توجه مربیان وقت تیم‌های ملی جوانان و امید قرار بگیرد.

وی در فصل (۸۳-۸۲) لیگ برتر فوتبال ایران با زدن ۱۰ گل، چهارمین گلزن برتر لیگ لقب گرفت و در قهرمانی پاس در سومین دوره از لیگ برتر ایران موسوم به جام خلیج فارس نقش مهمی ایفا کرد. او همجنین در پایان فصل (۸۴-۸۳) در حالی که با زدن ۹ گل به عنوان پنجمین گلزن برتر لیگ ایران دست یافته بود، مورد توجه باشگاه فوتبال بشیکتاش ترکیه قرار گرفت. رضا چلیم بای مربی وقت بشیکتاش، تعریف‌های مصطفی دنیزلی مربی آن زمان پاس از جواد نکونام را یکی از دلایل ارائه این پیشنهاد می‌داند. چند روز بعد از پیشنهاد باشگاه فوتبال بشیکتاش ترکیه این بار باشگاه فوتبال کایزرسلاوترن آلمان بود که خواستار وی شد. در حالی که رسانه‌های ایران از هم بازی شدن نکونام در کایزرسلاترن با فریدون زندی خبر می‌دادند باشگاه پاس به این پیشنهادها پاسخ منفی داد.

او در مجموع ۱۸۷ بار پیراهن تیم پاس را برتن کرد و ۴۹ گل هم برای تیمش به ثمر رساند. سرانجام پس از ۷ فصل حضور در پاس و با شروع نیم فصل ۰۶-۲۰۰۵ لیگ امارات جواد نکونام از تیم پاس تهران جدا شد و به باشگاه فوتبال الوحده امارات پیوست.

جواد نكونام
جواد نكونام

الوحده امارات و الشارجه امارات
جواد نکونام که با قراردادی یک میلیون دلاری به الوحده پیوسته بود. بعد از انجام ۱۱ بازی و زدن ۳ گل این بار با قراردادی سه‌ماهه به ارزش سیصد و پنجاه هزار دلار به باشگاه الشارجه امارات پیوست. او در ۱۵ بازی با پیراهن الشارجه به میدان رفت و ۵ گل هم برای این تیم به ثمر رساند. عملکرد نکونام در جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ آلمان باعث شد تا بار دیگر تیم‌های اروپایی از جمله باشگاه فوتبال هرتابرلین آلمان خواهان به خدمت گرفتن وی باشند. اما در نهایت وی با قرار دادی ۲ ساله به باشگاه فوتبال اوساسونا اسپانیا که صد و بیست و ششمین تیم دهه اول قرن ۲۱ باشگاه‌های جهان بود، پیوست. و بعد از سالها توپ زدن در اسپانیا به ایران و تیم مورد علاقه خود (استقلال) پیوست.

جواد نکونام که اولین بازیکن ایرانی بود که در لالیگا بازی می‌کرد در نخستین فصل حضورش در لالیگا، با گل طلایی که در جام یوفا مقابل بوردو فرانسه زد، باعث صعود تیمش به مرحله یک هشتم نهایی شد، این نخستین بار بود که اوساسونا جز ۱۶ تیم برتر جام یوفا قرار می‌گرفت. روزنامه دیناوارا اسپورت چاپ پامپلونا اسپانیا در نظرسنجی از کارشناسان این روزنامه، جواد نکونام را به عنوان بهترین بازیکن اوساسانا در فصل ۲۰۰۷-۲۰۰۶ برگزید. وی همچنین در پایان فصل به عنوان یکی از ۱۱ بازیکن برتر اسپانیایی حاضر در رقابت‌های جام یوفا در فصل ۰۷-۲۰۰۶ انتخاب شد.عملکرد او باعث شد مدیران تیم رنجرز اسکاتلند حاضر به پرداخت یک میلیون پوند برای به خدمت گرفتن او شوند اما نکونام ترجیح داد در اوساسونا بماند.

در ۱۴ آگوست ۲۰۰۷ نکونام دچار پارگی لیگامنت در زانوی راست خود شد و پس از انجام عمل جراحی، هشت ماه از میادین فوتبال دور شد. در دیداری که بین تیم‌های اوساسونا و اسپانیول در فصل ۲۰۰۷ و در چارچوب هفته سیزدهم رقابت‌های لالیگا، انجام می‌شد بازیکنان تیم فوتبال اوساسونا در ابتدا مسابقه با پوشیدن پیراهن‌هایی که عکس جواد نکونام روی آن بود اعلام کردند که به یاد بازیکن مصدوم تیم خود هستند. همچنین پیش از این مسابقه و از سوی مسئولان باشگاه اوساسونا از جواد نکونام به خاطر عملکردش در فصل گذشته تقدیر شد. در ۲۴ نوامبر سال ۲۰۰۷ مدیران اوساسونا اقدام به تمدید قرارداد نکونام برای سومین سال متوالی نمودند.

نکونام در سومین فصل حضورش در اوساسونا موقق شد در دیدار تیم‌های رئال مادرید و اوساسونا که در ورزشگاه برنابئو برگزار می‌شد دروازه کاسیاس را باز کند.

در پنجمین ماه سال میلادی ۲۰۰۸ جواد نکونام در دیدار خیریه‌ای که مابین تیم منتخب جهان و یاران (فردریک کانوته) بود و از سوی صندوق حمایت کودکان سازمان ملل برگزار می‌شد، در ترکیب تیم منتخب جهان و در کنار بازیکنانی همچون لیونل مسی، کارلوس پویول، رائول گونزالس و پل اسکولز به میدان رفت.همچنین در نوامبر سال ۲۰۰۸ میلادی ،زین‌الدین زیدان با ارسال دعوتنامه‌ای به باشگاه اوساسونا از جواد نکونام برای دیداری خیر خواهانه‌ای که در کشور مغرب بین یاران زین‌الدین زیدان و رونالدو برگزار می‌شد، دعوت به عمل آورد. در سال ۲۰۱۰ میلادی نکونام به رغم پیشنهادی که از باشگاه فوتبال فنرباغچه ترکیه و باشگاه فوتبال المپیاکوس یونان داشت بار دیگر قرار داد خود را با اوساسونا تمدید کردو. همچنین او از سوی کاربران اینترنتی سایت باشگاه اوساسونا به عنوان بهترین بازیکن این تیم در سال ۲۰۱۱ میلادی انتخاب شد.

در پایان فصل ۱۲-۲۰۱۱ لیگای اسپانیا تیم اوساسونا با اختلاف ۴۶ امتیاز نسبت به صدر جدول،[۳۴] به مقام هفتم رسید تا نکونام بهترین نتیجهٔ تیمی دوران حضورش در اوساسونا را کسب نماید او در بازی مقابل بارسلونا در جام حذفی اسپانیا در سال ۲۰۱۲ به عنوان کاپتان اوساسونا بازوبند را به بازو بست. اوساسونا در این دیدار با ۴ گل مغلوب بارسلونا شد.

در تیرماه ۱۳۹۱ نکونام علی‌رغم پیشنهاد ۲ میلیون یورویی باشگاه قطری الریان با قرارداد یکساله برای حضور در لیگ برتر فوتبال ایران با باشگاه فوتبال استقلال تهران به توافق رسید و رسماً به این تیم پیوست. پس از جدایی جواد نکونام از باشگاه اوساسونا، این باشگاه در بیانیه‌ای ضمن اشاره به حضور ۶ ساله این بازیکن در پامپلونا، برای او آرزوی موفقیت کرد.

جواد نكونام
جواد نكونام

استقلال تهران

پیوستن جواد نکونام به استقلال و میزان مبلغ قرار داد وی حواشی زیادی به همراه داشت، در حالی که بعضی رسانه‌های ایران رقم قردادی وی را میلیاردی می‌دانستند و به بالا بودن رقم قرارداد او انتقاد داشتند، جواد نکونام معتقد بود رقم پیشنهادی تیم‌های قطری و اماراتی سه برابر استقلال بوده است، وی انتخاب استقلال را به خاطر رسیدن به عشق دوران کودکی اشو همچنین دوری هفت ساله از خانواده‌اش به واسطه حضور در اسپانیا می‌داند. با این حال مدیر عامل استقلال مدعی شد باشگاه استقلال برای جذب جواد نکونام، یک میلیارد و نهصد و پنجاه میلیون تومان هزینه کرده است.

امیر قلعه نویی مربی استقلال که قصد داشت نکونام را به عنوان کاپیتان اول تیمش برگزیند اعلام کرد نکونام کاپیتانی استقلال را نخواسته است. پیش از این نکونام در مورد حضورش به عنوان کاپیتان در استقلال گفته بود: «من برای مربیگری یا کاپیتانی به استقلال نیامده‌ام و به عنوان یک استقلالی به این باشگاه آمدم».

در دی ماه سال ۱۳۹۱ روزنامه (دیاریو دی ناوارا) چاپ پمپلونا با انتشار نظرسنجی در مورد جواد نکونام مدعی شد ۷۰ درصد از هواداران اوساسونا خواهان بازگشت او به این تیم هستند در حالی که سایت رسمی ورزش شهر پامپلونا در خبری از جدی شدن مذاکرات اوساسونا با نکونام خبر می‌داد جواد نکونام مدعی شد که پس از مذاکرات خود با مدیران این باشگاه در حالی که به توافق کامل دست یافته بودند اما به یکباره مدیرعامل اوساسونا این انتقال را منتفی اعلام کرده است.

اختلافات با امیر قلعه نویی
نکونام در دو برهه زمانی با امیر قلعه نویی (سرمربی وقت استقلال) درگیری لفظی داشته است.

پس از جدایی از استقلال
جواد نکونام پس از جدایی از استقلال در بهمن ۱۳۹۲ و پیوستن به الکویت در مصاحبه‌ای با روزنامه خبر ورزشی بدون اینکه نامی از امیر قلعه نویی ببرد وی را تهدید به افشاگری دربارهٔ نحوه جدایی ایمان موسوی از استقلال کرد.

پس از جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل و در حالی که نکونام انتظار داشت باشگاه استقلال وی را به خدمت بگیرد و زمانی که هیچ‌کدام از تیم‌های داخلی برای خرید وی علاقه‌ای نشان نداد، وی در مصاحبه‌ای با روزنامه خبر ورزشی (مورخ ۵ مرداد ۱۳۹۳) از تلاش امیر قلعه نویی برای گرفتن جای کارلوس کیروش (سرمربی وقت تیم ملی فوتبال ایران) صحبت کرد. وی در این مصاحبه مدعی شد امیر قلعه نویی بعد از باخت استقلال در دربی هفتاد و چهارم از فرط خوشحالی رقصیده است! امیر قلعه نویی نیز در واکنش به این اظهارات در جمع دوستانه‌ای عنوان داشت <<همه نکونام را می‌شناسند. او از هر تیمی که بیرون آمده علیه مربیانش صحبت کرده و نیازی نیست من در موردش چیزی بگویم.

جواد نكونام
جواد نكونام

الکویت کویت
در ۲۴ دی ماه نکونام در فاصله ۳ روز مانده تا شهرآورد با مبلغی بیش از ۵۰۰ هزار دلار به مدت ۴ ماه به این تیم کویتی پیوست. در مصاحبه‌ای با برنامه ۹۰ نکونام علت جداییش را دلخوری از امیر قلعه نویی نامید.

بازگشت به اسپانیا
در مرداد ۱۳۹۳ و بعد از این که با هیچ‌یک از تیم‌های حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران به توافق نرسید، پس از چند مصاحبه علیه امیر قلعه نویی راهی اسپانیا شد و به تیم سابقش، اوساسونا پیوست.
در رابطه با مبلغ این قرارداد، گفته می‌شود نکونام حاضر شده تا برای یک فصل به طور رایگان برای اوساسونا بازی کند تا بتواند به فوتبالش در این تیم خاتمه دهد.

تیم ملی
نکونام در ۲۲ دی سال ۱۳۷۸ و درحالیکه تنها ۱۹ سال و ۳۱ روز سن داشت، برای نخستین بار پیراهن تیم ملی ایران را در دیدار دوستانه برابر اکوادور برتن کرد. این هافبک ملی پوش در تاریخ بیست و هفتم خرداد سال ۱۳۸۳ در دیدار تیم ملی ایران برابر لبنان موفق شد اولین گل ملی اش را به ثمر برساند. وی به همراه مهدی مهدوی کیا و یک بازیکن اماراتی تنها بازیکنان آسیا هستند که در چهار دوره از جام ملت‌های آسیا(۲۰۱۱٬۲۰۰۷٬۲۰۰۴و۲۰۱۵) حضورت داشته‌اند. وی همچنین در دو دوره جام جهانی در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۱۴ به همراه تیم ملی ایران حضور داشته است. در حال حاضر جواد نکونام بالاتر از علی دایی با ۱۵۰ بازی ملی دارای بیشترین بازی ملی است و با ۳۸ گل زده به عنوان چهارمین گلزن برتر تاریخ فوتبال ایران بشمار می‌رود. همچنین وی کاپیتان اول تیم ملی فوتبال ایران می‌باشد.

جواد نكونام
جواد نكونام

افتخارات فوتبالي جواد نكونام

تیمی

قهرمانی در فصل ۸۳-۸۲ لیگ برتر ایران به همراه پاس تهران
    قهرمانی بازی‌های آسیایی در سال ۱۳۸۱ به همراه تیم ملی فوتبال ایران
    قهرمانی مسابقات فوتبال غرب آسیا در سال ۱۳۸۳ به همراه تیم ملی فوتبال ایران
    قهرمانی در لیگ برتر فوتبال ایران ۹۲-۹۱ به همراه تیم استقلال تهران

فردی

    بهترین بازیکن سال ۱۳۸۶ فوتبال ایران :

در مراسم انتخاب بهترین بازیکن فصل فوتبال ایران که با عنوان «توپ طلایی» در سال ۱۳۸۶ برگزار شد جواد نکونام با نظر کارشناسان رشتهٔ فوتبال به عنوان بهترین بازیکن فصل اخیر فوتبال ایران انتخاب شد.

    نامزد کسب عنوان بهترین بازیکن سال ۲۰۱۳ آسیا:

در سال ۲۰۱۳ میلادی، جواد نکونام از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا در فهرست ۳ بازیکن برتر آسیا در این سال قرار گرفت.

گل هاي حساس جواد نكونام

در فصل ۹۱-۹۲ لیگ برتر ایران جام خلیج فارس نکونام در بازی برگشت برابر تراکتورسازی تبریز ۱۸ اسفندماه ۱۳۹۱ در ورزشگاه آزادی تک گل پیروزی استقلال را به ثمر رساند. این گل از آن جهت بسیار با اهمیت بود که تراکتورسازی و استقلال تا پیش از این بازی تنها یک امتیاز در جدول اختلاف داشتند و این پیروزی جایگاه استقلال در صدر جدول را تثبیت کرد. نکونام در این بازی یار ذخیره بود که با مصدومیت خسرو حیدری و تعویض اجباری او در نیمه اول وارد بازی شد. این بازی در حالیکه استقلال بیش از یک نیمه به دلیل اخراج آرش برهانی ده نفره بازی کرد با همان نتیجه به سود استقلال خاتمه یافت.

111 (1)

خداحافظي نكونام از زبان كارلوس كي روش

جواد نکونام کاپيتان تيم ملي فوتبال ايران پس از ديدار با سوئد از بازي هاي ملي خداحافظي کرد و  کارلوس کی‌روش، سرمربی تیم ملی ایران در مورد خداحافظی نکونام گفت: نکونام بهترین کاپیتان دوران مربیگری من بود، حتی بالاتر از بازیکنانی مانند دونادونی، رائول، کین و رونالدو.

منبع: مهر ، ويكي پد ديا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا