گوناگون

غدیر عاملی برای تداوم حیات و بقای عالم است

نماینده ولی فقیه در استان فارس در افتتاحیه پنجمین اجلاس بین‌المللی دکترین جهانی دهه غدیر، امامت و ولایت را ریشه اصلی اسلام دانست و با تصریح این که توحید، نبوت و معاد از طریق امامت شکل گرفته و تداوم می‌یابد، گفت: غدیر عاملی برای تداوم حیات و بقای عالم است.

به گزارش گروه دریافت خبرخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه فارس، آیت‌الله اسدالله ایمانی با بیان این مطلب که غدیر از نظر لغت گودالی است که آب آن را پر کرده و طبعاً به‌عنوان برکه‌ای از آن یاد شده، اما عملاً یک چشمه فیاض و جاری است، ولایت ائمه هدی(ع) را حرکتی استمرار یافته در طول تاریخ دانست که مختص زمان خاصی نبوده و نیست و در بیان این موضوع به آیات و روایات مختلفی اشاره کرد.

ایمانی تاکید کرد: باید گذشته را چراغی برای آینده ببینیم، یعنی امروز که در دوران غیبت کبری به سر می‌بریم و خدای متعال این فضا را در جامعه ما رقم زده که ولی فقیه عادل و شایسته‌ای امامت و زعامت جامعه ما را به دست گرفته است، امتداد غدیر را در ولایت فقیه ببینیم و چهره پیامبر(ص) و امیرالمؤمنین(ع) را در چهره ولی فقیه عادل جستجو کنیم، او را نمادی از آنجا ببینیم و حرکت او را تداومی برای همان حرکت که از آغاز خلقت شروع شده و تبلور ویژه‌ای یافته بدانیم.

امام جمعه شیراز با بیان این‌که فقها در زمان غیبت سکان‌دار هدایت جامعه اسلامی هستند، گفت: در عصر و زمان ما غدیر را باید در چهره ولایت فقیه به‌ویژه ولی فقیه دنبال کرد و یافت، اگر این مسیر را ادامه دادیم همواره فعال، پویا و زنده و پرتحرک هستیم و هیچ‌گاه در گذشته گرفتار نمی‌شود.

نماینده ولی فقیه با ابراز خرسندی از این‌که امروز در جمهوری اسلامی شاهد تحقق این امر هستیم، گفت: در شرایطی که استکبار جهانی با تمام وجود برای شکستن عمود خیمه انقلاب اسلامی تلاش می‌کند، روز به روز این عمود روشن‌تر، واضح‌تر و موقعیت او برای جامعه بشری ملموس‌تر می‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با تصریح این‌که تداوم حرکت مبتنی بر ولایت فقیه و ولی فقیه، فردای روشنی را برای تمدن اسلامی رقم خواهد زد، گفت: فردایی که ما در انتظارش هستیم، تحقق حیات دوباره جامعه اسلامی و رشد و بالندگی این جامعه است.

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) نیز در این مراسم، به تبیین لزوم برگزاری کنگره‌ها و اجلاسیه‌های مختلف در خصوص غدیر پرداخت.

دستغیب با بیان این‌که باید تلاش کنیم تا از طریق برگزاری چنین کنگره‌هایی مسئله ولایت اهل بیت(ع) و ائمه معصوم(ع) منعکس شود، دهه غدیر را فرصت بسیار مناسبی برای ترویج خاندان نبوت دانست و گفت: در مسئله ولایت همگان مسئول هستیم، بنا بر حدیثی که اسلام را بر پنج آیه استوار می‌داند و تصریح می‌کند که از همه بالاتر و مهم‌تر مسئله ولایت است.

دستغیب ولایت را از فریضه‌های واجب نیز بالاتر عنوان و با تصریح این‌که موضوع ولایت نقش محوری در حفظ رسالت اسلام دارد، خاطرنشان کرد: تکفیری‌ها و داعش از ولایت بی‌بهره هستند.

وی با اشاره به رشد روزافزون اسلام‌گرایی در جهان، اقدامات تروریستی داعش و تکفیری‌ها را در شرایط کنونی موجب تاسف دانست و خاطرنشان کرد: حقیقت امر این است که به همراه این حوادث خیر هم هست و آن این‌که همه کسانی که به اسلام راغب بودند و هستند وقتی این صحنه‌ها را ببینند به سمت مکتب اهل بیت(ع) و اسلام ناب و حقیقت اسلام توجه می‌کنند، کما این‌که گرایش به مذهب امامیه و شیعه در سراسر جهان مشهود است.

هم‌چنین مؤسس و بنیانگذار ستاد بین‌المللی دهه غدیر کشور نیز در این اجلاسیه گفت: ایجاد، خلقت، ارشاد، هدایت، زوال، ابدیت، تکامل، خیر، شقاوت و … مسائلی است که در مسیر وجود می‌چرخد و مربوط به یک جلسه و محفل نیست بلکه یک بحث علمی و عالمی است.

آیت‌الله‌العظمی علامه عبدالله نظری، با اشاره به عقاید رئالیسم، این مباحث را بی‌مایه و پایه عنوان و اسلام را کامل و جامع‌ترین مکتب دانست و با بیان این‌که نهایت جهان رواج شریعت حضرت محمد(ص)،‌ است، خاطرنشان کرد: خداوند جنبه علمی و مادی در میان مخلوقات بشر آفرید اما در این میان بشر را برای عبادت خود خلق کرد، البته منظور از عبادت یعنی طبق فرمان و برنامه خدا در ابعاد روحی، جسمی، فردی جمعی، دنیوی و اخروی حرکت کردن است.

وی با بیان این‌که هدایت بر دو قسم عقلی و نقلی است، گفت: هدایت عقلی همان دستورات عقل و هدایت نقلی هدایت از طریق افراد لایق است و خداوند این مهم را برعهده نبی و امام قرار داده است.

نظری با اشاره به این‌که حجت یعنی جداکننده حق و باطل میان خالق و مخلوق در طول تاریخ، این بحث را موضوعی جهانی دانست و خاطرنشان کرد: جهان، جهان تعاون، تفاهم و استمداد در ابعاد معنوی و مادی است و استعداد، پذیرش قدرت مادی است ولی جنبه معنوی را اهل بیت(ع) به بشر می‌بخشند.

رئیس ستاد بین‌المللی دهه غدیر اسلام را بهترین تمدن برشمرد و با بیان این‌که فلسفه وجودی جهان، پذیرش اسلام است، گفت: اسلام در تمام ابعاد زندگی بشر، فردی، خانوادگی و اجتماعی توجهاتی داشته و زمینه‌ساز سعادت بشر است.

نظری تاکید کرد: بحث عقلانی ما با دنیای بشریت این است که جهان خدا دارد و رئالیسم منطق و مطلب ندارد و بهترین مخلوق خدا انسان است.

وی با بیان این‌که انسان شش مرحله سیر دارد که چهار مرحله را سیر کرده و دو مرحله باقی مانده است، این دو مرحله را شب اول قبر و عالم برزخ عنوان و تصریح کرد: انسان رشید و مؤمن و خودشناس و آینده‌شناس و راغب به بهشت، به‌دنبال گناه نمی‌رود، در جامعه امروزی باید بشر رشد پیدا کند و این تعارف ندارد، لذا اگر می‌توانیم خیر برسانیم و اگر نمی‌توانیم نباید آزاری رساند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا