گوناگون

قرص برنج قاتل دو زن و کودک چهار ساله در شهر بندرعباس را بیشتر بشناسید

81227917 5806815

به گزارش خبرنگار ایرنا، حال چند کودک دیگر در سنین 22 ماه، هفت و هشت ساله که در بیمارستان کودکان بندرعباس بستری می باشند، چندان رضایت بخش نبوده و تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند.

برخی اخبار در میان شهروندان حاکی از فوت یک کودک دیگر نیز دارد که البته این مساله هنوز به تایید مسوولان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نرسیده است.

مسموم شدگان همچنان در مراکز درمانی سطح شهر بندرعباس از جمله بیمارستان شهید محمدی، بیمارستان صاحب الزمان و بیمارستان کودکان تحت مداوا هستند.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان فرد استفاده کننده از این قرص برای سم زدایی واحد مسکونی خود از 300 عدد قرص استفاده کرده که گازهای متساعد شده از این قرص موجب مسمومیت و مرگ ساکنان این مجتمع شده است.

دکتر ˈمحمود حسین پورˈ ضمن ابراز تاسف از ضایعه پیش آمده و هشدار به شهروندان در خصوص استفاده از مواد استاندارد برای سم زدایی، تاکید کرد: باید این مواد کاملا شناخته شده و دارای استانداردهای لازم باشند و خانواده ها باید با حساسیت ویژه ای این مواد را از دسترس کودکان که آسیب پذیرترین گروه می باشند، دور نگاه دارند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت:استفاده از قرص برنج از نظر سازمان حفظ نباتات ممنوع بوده و با متخلفان فروش قرص برنج در شهر بندرعباس که منجر به مسمومیت و مرگ تعدادی از شهروندان شده، به شدت برخورد می شود.

پرویز ترابی ، عصر یکشنبه در گفت و گو ایرنا افزود:هنوزمشخص نشده این قرص سمی از کجا تهیه شده، اما در صورت مشخص شدن این موضوع از سوی دستگاه های انتظامی ، سازمان جهاد کشاورزی در حیطه مسوولیت خود با متخلفان فروش برخورد خواهد کرد.

وی با بیان این که هم اکنون در حدود 50 مرکز مجاز فروش سم در هرمزگان فعال است، گفت فعالیت این مراکز زیر نظر نظام مهندسی کشاورزی بوده و حضور یک کارشناس فنی که دارای تحصیلات گیاه پزشکی و یا سایر رشته های مرتبط باشد، در آنها الزامی است.

مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ادامه داد:سازمان نظام مهندسی کشاورزی همواره با حساسیت ویژه بر فعالیت مراکز فروش سم نظارت دارد ، اما در صورت مشاهده تخلف نمی تواند اقدام به تعطیلی واحد متخلف کند بلکه با اعلام به نیروی انتظامی،خواستار اعمال قانون می شود.

مدیر مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم پیشتر دراین مورد اظهار کرد:بامداد یکشنبه (15تیر)، جمعی از ساکنان مجتمع مسکونی پیامبر اکرم (ص) بندرعباس با علائم سرگیجه، سردرد، اسهال ، دل پیجه و تهوع به مراکز درمانی شهر بندرعباس مراجعه کردند که برای همه این افراد مسمومیت تشخیص داده شد.

فاطمه نوروزیان گفت:در اثر این مسمومیت سه نفر شامل دو بانوی 43 ساله و 21 ساله و یک کودک چهار ساله جان خود را از دست دادند.

وی گفت:چند کودک دیگر از ساکنان مجتمع یاد شده بر اثر این حادثه در بیمارستان کودکان بندرعباس بستری هستند که حال آنان چندان رضایت بخش نیست و تحت مراقبت های ویژه قرار دارند.

قرص برنج که اسم علمی آن ˈ فسفید آلومینیوم ˈ و اسم فرنگی آن ˈ سلفوسˈ است ،ماده ای است با ترکیب فسفید که به صورت قرص های سه گرمی و به رنگ خاکستری تیره در بسته های استوانه ای، به میزان 10 قرص در هر بسته عرضه و با قیمتی نازل فروخته می شود.

این قرص که برخی از آن برای جلوگیری از فساد برنج و ماندگاری آن استفاده می کنند خاصیت تصعید (تبدیل جامد به بخار) دارد و در اثر این تصعید، گاز فسفین آزاد می کند و گاز آزاد شده سبب می شود لارو یا حشرات در دانه های غلات به ویژه غلات انبار شده از بین برود.

اگر گاز این قرص در فضای آزاد رها شود قابل استشمام خواهد بود که بویی بسیار نامطبوع همچون ماهی گندیده دارد و استنشاق آن برای انسان خطر آفرین است.

گرچه استفاده از قرص برنج از نظر سازمان حفظ نباتات ممنوع است، اما متاسفانه همچون برخی تخلفات دیگر، تخلف فروش این ماده سمی همچنان ادامه دارد و این قاتل همچنان به گرفتن جان قربانیشان ادامه می دهد.

هم اکنون قرص برنج جزو کالاهای قاچاق قرار گرفته و در صورت مشاهده در هرمغازه یا هر مکانی یا فرد خاطی مطابق با قوانین برخورد با قاچاق رفتار می شود.

اما قرص برنج قاتلی که همچنان قربانی می گیرد، چیست؟

این ماده ، قرصی بسیار کشنده با بوی نفرت انگیز است که ظرف چند ساعت پس از مصرف می تواند انسان را از پا درآورد و حتی تماس انسان با آن می تواند باعث ایجاد عارضه های شدید و مرگ شود.

قرص برنج که اسم علمی آن «قرص فسفید آلومینیوم» و اسم فرنگی آن «سلفوس» است، ماده ای می باشد با ترکیب فسفید که به صورت قرص های سه گرمی، به رنگ خاکستری تیره در بسته های استوانه ای، به میزان 10 قرص در هر بسته عرضه شده و با قیمتی نازل فروخته می شود.

این قرص خاصیت تصعید (تبدیل جامد به بخار) دارد و در اثر این تصعید، گاز فسفین یا ph3 آزاد می کند و گاز آزاد شده سبب می شود لارو یا حشرات در دانه های غلات به ویژه غلات انبار شده از بین برود.

هر قرص برنج در مجاورت با رطوبت برنج حدود 400 ppm ا (part per milion) گاز فسفین آزاد می کند.

اگر در فضای مناسبی حدود5 -3 ppm فسفین آزاد شود قابل استشمام خواهد بود که بویی بسیار نامطبوع همچون ماهی گندیده داردومیزان گاز متصاعد شده به حدود 50تا 100 ppm برسد استشمام آن هم خطرآفرین می شود.

وقتی انسان این قرص را می خورد در محیط معده که رطوبت و اسید معده وجود دارد، قرص به سرعت تصعید شده و گاز فسفین آزاد می کند که از طریق سلول ها جذب و به سلول های قلبی، ریوی و انتهای عروق سرخرگی( سرخرگ های ریز) آسیب وارد می کند و به سرعت انسان را دچار اختلالات کبدی، کلیوی، تنفسی، شوک، نارسایی قلبی و افت شدید فشار و کما می کند.

اگر تخلیه معده ظرف یک ساعت پس از مصرف این قرص مهلک شروع شود، شانس حیات وجود دارد، در غیر این صورت حتی نصف قرص هم کشنده خواهد بود. مرگ در ساعات اولیه به خاطر افت فشار و در ساعات بعدی درنتیجه نارسایی های کلیه و کبد رخ می دهد. ک/4

7198/668

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا