گوناگون

مردم سالاری دینی و دمکراسی لیبرالی در مبانی، فرایند و هدف تفاوتهایی اساسی دارند

به گزارش خبرگزاری مهر، در هفدهمین جلسه گروه علمی فلسفه سیاسی مجمع عالی حکمت اسلامی که با حضور اعضای گروه در اتاق جلسات مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدجواد نوروزی استاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) به ارائه بحث با موضوع “مقایسه مردم سالاری دینی با دمکراسی لیبرالی” پرداخت.

وی به مقایسه بحث مردم سالاری دینی در جمهوری اسلامی با الگوی دمکراسی لیبرال در غرب معاصر پرداخت و دمکراسی را به مثابه فرهنگ و سبک زندگی تعبیر و به تشریح ابعاد آن پرداخت.

نوروزی بیان کرد: طرح نظریه مردم سالاری دینی در جمهوری اسلامی ایران، زمینه مناسبی را برای مقایسه آن با الگوی دمکراسی لیبرال در غرب معاصر فراهم می سازد، اگر دمکراسی به مثابه فرهنگ را مدنظر قرار دهیم بر ویژگیهایی چون نسبی گرایی، مشروعیت مردمی، آزادی و برابری استوار است که ریشه های آنرا می توان در یونان باستان نیز مشاهده و رصد کرد.

وی تصریح کرد: در مقابل مردم سالاری دینی به مثابه الگویی از حاکمیت دینی است که بر ویژگیهایی چون عدالت محوری، مشروعیت الهی، مسئولیت مردمی، خدمت مداری و آزادی بنا نهاده شده است.

نوروزی در پایان سخنانش گفت: این دو الگو ضمن اشتراک در پاره ای hc موارد در مبانیT خاستگاه، فرایند و هدف تفاوتهایی اساسی دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا