به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، «محمدعلی پورمختار» روز یکشنبه در همایش بررسی و نقد پیش نویس لایحه جامع وکالت، بر داشتن امنیت روانی و عدم نگرانی وکلا از دفاع همه جانبه از حقوق موکل در نزد مقامات قضایی و شبه قضایی تاکید کرد.
وی افزود: لازم است که وکیل استقلال به معنای واقعی کلمه داشته باشد زیرا هرگونه وابستگی به هر دستگاه دیگر، وکیل را از استقلال قطعا دور می سازد، حتی اگر این میزان وابستگی بسیار اندک باشد.
پورمحتار با بیان اینکه استقلال یکی از ضروریات امر وکالت است، ادامه داد: این موضوع را که می گویند لایحه جامع وکالت، به هیچوجه نمی پذیرم و این لایحه را جامع نمی دانم.
وی ادامه داد: این لایحه نشاندهنده واقعیتی است که تهیه کنندگان آن نسبت به نهاد وکالت دارند نه خود وکلا.
وی ادامه داد: تغییراتی در دولت نسبت به آنچه که در لایحه وکالت ارائه شده، ایجاد شد، اما نگاه، یک نگاه نگران کننده است و یک نگاه بدبینانه و سخت گیرانه هم نسبت به نهاد وکالت و هم جامعه وکلا شده است.
پورمختار ادامه داد: اینکه هر وکیلی خارج از معیارهای تعیین شده، حق الوکاله دریافت کند، در حد مال نامشروع و ارتشاع قرار بگیرد، نگاه نامطلوبی است.
وی افزود: آنچه که مهم است مصونیت وکلا است و وکیل باید در مقام وکالت از مصونیت قضایی برخوردار باشد.
به گفته رییس کمیسیون اصل نود، قضات حین رسیدگی در نحوه برخورد با وکیل مسوولیتی دارند که کمتر مشاهده می شود.
پورمختار، نهاد وکالت را نهادی کاملا غیردولتی عنوان کرد و گفت: گرچه پیوند کوچکی در این میان ایجاد شده، که نمایندگان مجلس و کارکنان دولت را از اشتغال همزمان با وکالت منع کرده است.
وی ادامه داد: این نهاد به لحاظ تخصصی و جایگاه چند 10 ساله و همچنین جایگاه عرفی و موازین قانونی خود، به نوعی نقش رابط بین مردم و نظام قضایی یا حاکمیت را ایفا می کند و از این جهت از جایگاهی ویژه ای برخوردار است.
پورمختار نهاد وکالت و قاطبه وکلا را از وابستگان و دلبستگان نظام جمهوری اسلامی خواند و گفت: به هیچوجه نباید نگران تخلف معدودی از آنها باشیم و اگر هم تخلفی صورت بگیرد، راه برخورد باز است.
وی ادامه داد: با نگاه اجمالی به این لایحه اعتقاد دارم، از نو و مجددا باید این رابطه را تعریف کنیم و اصلاحات اساسی باید صورت بگیرد تا نگرانی ها رفع شود.
رییس کمیسیون اصل نود مجلس همچنین از کانون های وکلای سراسر کشور و مرکز خواست تا فعالیت ها و تخلفات احتمالی وکلا و نهاد وکالت را آسیب شناسی کنند، و در فرآیند قانونگذاری و شناخت چالش ها، نقش آفرینی بیشتر داشته باشند و همچنین برای انجام کار وکالت همانند قضات وارد عرصه سیاسی نشوند و از سیاست دوری گزینند.
اجتمام(3) ** 9317 ** م.ب ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير newsroom@irna.ir