Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوریهوا فضا

۶۰ ماهواره اینترنتی استارلینک به مدار زمین پرتاب شد

شرکت “اسپیس ایکس”  صبح روز پنجشنبه، ۶۰ ماهواره اینترنتی استارلینک را به مدار زمین پرتاب کرد. در ادامه با میهن پست همراه می شوید.

شرکت “اسپیس ایکس” (SpaceX)، طی ماموریتی که نقطه عطف مجددی در فعالیت های این شرکت نیز محسوب می‌شود،۶۰ ماهواره اینترنتی دیگر را به مدار زمین پرتاب کرد. ماهواره اینترنتی استارلینک

در این ماموریت، یک موشک دو مرحله‌ای “فالکون ۹” (Falcon 9)، از سکوی پرتاب “Complex 40” در “پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال” (CCSFS) به سوی مدار زمین پرتاب شد.

قرار است ۶۰ ماهواره دیگر نیز در اوایل صبح جمعه با یک موشک فالکون ۹ متفاوت پرتاب شوند.

هدف از پروژه پرتاب ماهواره‌های اینترنتی استارلینک، ارائه خدمات اینترنتی پیشرفته در جهان است. پیش‌بینی می‌شود که با اتمام این پروژه، تحول چشمگیری در دسترسی به اینترنت پرسرعت فراهم شود و مردم در سراسر جهان بتوانند به سادگی به اینترنت دسترسی داشته باشند.

پروژه پرتاب ماهواره های استارلینک یکی از پروژه‌های بلند پروازانه اسپیس ایکس است. در این طرح اسپیس ایکس در هر پرتاب حدود ۶۰ ماهواره را در مدار قرار می‌دهد.

تا کنون ۶۵۰ ماهواره در مدار قرار گرفته‌ است و برای پوشش حداقلی باید حدود ۸۰۰ ماهواره در مدار قرار گیرند. برای رسیدن به بهترین حالت پوشش در فازهای نهایی این تعداد باید به ۱۲ هزار عدد برسند.

ماهواره‌های کنونی مخابراتی در مدار ۳۶ هزار کیلومتری زمین قرار دارند، این فاصله زیاد باعث می شود تا استفاده از اینترنت‌های ماهواره‌های کنونی با تاخیر قابل ملاحظه، خدمات ضعیفی را عرضه کنند این خدمات با تاخیری که حدود ۲۴۰ میلی ثانیه است کار می‌کند. برای آنکه اینترنت برقرار باشد امواج باید فاصله ۳۶ هزار کیلومتری از زمین را که با سرعت نور طی می‌شود چندین بار طی کنند.

اما قرار گرفتن در مدار ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین این تاخیر را عملا از بین می برد. ماهواره‌های استارلینک در مدار نزدیک زمین قرارمی‌گیرند که تقریبا ۷۲ برابر نزدیک‌تر از ماهواره‌‌های مخابراتی دیگر به زمین است. این نزدیک‌تر بودن کیفیت بیشتر اینترنت را ایجاد می‌کند.

برای دریافت امواج ماهواره استارلینک به یک سیستم کوچک دریافت و ارسال امواج نیاز است که توسط استارلینک عرضه می شود. سرعت این شبکه در گام اول ۱۰۰ مگابیت در ثانیه و در فاز نهایی به بیش از یک گیگ در ثانیه می رسد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا