Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوریموبایل و تبلت

برنامه ال‌جی و سامسونگ بر روی ساخت گوشی های انعطاف پذیر + عکس

به گزارش میهن پست – شاید روزی فرا برسد که قادر باشید تلفن خود را تا بزنید، بپیچانید و یا حتی بکشید و آن را به تبلت، لپ‌تاپ و تلویزیون تبدیل کنید. این پدیده‌ها در ذهن شما جاه‌طلبانه و بعید است؟غول‌های بزرگ کره ای، سامسونگ و ال‌جی در حال کار بر روی تکنولوژی صفحه‌نمایش‌های انعطاف‌پذیر هستند و در سال‌های اخیر نیز شمایی از این تحقیقات را در قالب محصولات محدودی ارائه کرده‌اند.

صفحه نمایش Youm سامسونگ که در CES 2013 رونمایی شد
صفحه نمایش Youm سامسونگ که در CES 2013 رونمایی شد

سامسونگ ماه گذشته گفته بود که نخستین دستگاه کاملا انعطاف‌پذیرش را در اواخر سال آینده رونمایی می‌کند و کمی پس از آن باید شاهد ورژن نهایی و ارائه آن به بازار باشیم. ال‌جی دیسپلی، بخش تحقیقات ال‌جی نیز پیشتر در مقاله ای با شرح تکنولوژی P-OLED اختصاصی اش، نقشه راهی از برنامه‌های آینده این کمپانی در ارائه دستگاه‌های انعطاف‌پذیر را منتشر کرده بود.

مدیر سامسونگ دیسپلی، چانگ هون لی در ماه نوامبر و در دیداری که با جمعی از سرمایه‌گذاران این کمپانی داشت گفته بود: “شخصا اعتقاد دارم که نوآوری‌های حوزه طراحی با بهره‌گیری از صفحه‌نمایش‌های انعطاف‌پذیر، یکی از مهم‌ترین فاکتورهای بازار تکنولوژی خواهد بود.”

در حالی که اسمارت فون ها سال به سال به بهبودهای معمول سخت افزاری بسنده کرده‌اند، بسیاری از آنالیزورها و مدیران کمپانی‌های فعال در حوزه تکنولوژی، جایگاه و پتانسیل بالایی را برای صفحه‌نمایش‌های انعطاف‌پذیر قائل هستند؛ جایگاه که به گمان آنها بازار را تکان خواهد داد. قابلیت کشیدن، تا زدن و پیچاندن یک دستگاه نحوه استفاده ما از آن‌ها را تغییر می‌دهد و بالاخره دستگاه‌های موبایل را از یک حالت چهارگوش همیشگی و بدون تنوع خارج می‌کند.

با این توصیفات، اگرچه این تکنولوژی نویدبخش و هیجان انگیز به نظر می‌رسد، ولی بنا بر تحلیل‌ها به زودی شاهد حضور آن‌ها در بازار نخواهیم بود. برخی از تحلیلگران بازار می‌گویند که این دستگاه‌ها به دلیل هزینه‌های بسیاری که برای تولید طلب می‌کنند و همچنین عدم انعطاف‌پذیری قطعاتی از آن چون باتری‌ها، راهی دراز تا ورود به جریان عادی بازار دارند. (سامسونگ به تازگی نخستین قدم جدی را در تولید باتری‌های انعطاف‌پذیر برای دستگاه‌های پوشیدنی برداشته است.)

پاول اوداناوان تحلیلگر مؤسسه مشهور گارنتر می‌گوید: “تولید واقعی این قبیل محصولات در حجم بالا زمان می‌برد و فکر می‌کنم حدود ۵ سالی با زمان تولید صفحه‌نمایش‌های انعطاف‌پذیر فاصله داشته باشیم.”

هم اکنون نیز محصولاتی در بازار هستند که شکل و شمایل و تصوری کلی از یک اسمارت فون انعطاف‌پذیر را به نمایش می‌گذارند. سال گذشته سامسونگ گلکسی راند استثنایی و انحنادار خود را معرفی و امسال نیز گلکسی نوت اج را به بازار ارائه کرد که در یک حاشیه خود دارای انحناست.
جی فلکس تلفن انعطاف‌پذیر ومنحنی شکل ال‌جی

جی فلکس تلفن انعطاف‌پذیر ومنحنی شکل ال‌جی
جی فلکس تلفن انعطاف‌پذیر ومنحنی شکل ال‌جی

ال‌جی نیز در گذشته با جی فلکس ورودش به تولید این دستگاه‌ها را اعلام کرده بود و خبرها از عرضه نسل جدیدی از آن‌ها در CES 2015 حکایت دارد. این محصولات با وجود هیجانی که حول خود ایجاد کرده‌اند، بیشتر به عنوان یک محصول تجربی و نه با ظرفیت تولید بالا شناخته می‌شوند.

نقطه مشترک ال‌جی و سامسونگ در استفاده از تکنولوژی OLED و فناوری‌های مشابه آن است. ال‌جی بر روی P-OLED تمرکز کرده و قصد دارد در سال‌های ۲۰۱۵ گوشی هوشمند انحناپذیر، سال ۲۰۱۶ تبلت انحناپذیر، سال ۲۰۱۷ صفحه‌نمایش تاشو و در سال ۲۰۱۸ نیز صفحه‌نمایش و تلویزیون پیچیدنی را به بازار معرفی کند.

از سوی دیگر سامسونگ پتنت هایی مربوط به یک تبلت تاشدنی را به ثبت رسانده و در CES 2013 نیز از صفحه‌نمایش OLED انحنادار خود با نام Youm رونمایی کرد. همانطور که ابتدای مطلب نیز اشاره شد، مدیران سامسونگ نیز نوید معرفی نخستین محصول تاشو این کمپانی را برای اواخر سال ۲۰۱۵ داده‌اند.

پیشبینی می‌شود که تولید چنین محصولاتی بتواند بازار فروش اسمارت فون در کشورهای توسعه‌یافته را که هم اکنون رشدی تک رقمی دارد، جانی دوباره ببخشد. این صفحه‌نمایش‌ها حتی ممکن است بتواند بار دیگر جایگاه برتر کمپانی‌های کره ای در بازار را به دنبال داشته باشد؛ بازاری که چینی‌ها با محصولات ارزان‌قیمت خود به اشباع درآورده‌اند.

گفته شده که یکی از سیاست‌های آینده سامسونگ در بخش محصولات بالارده، تولید تکنولوژی‌هایی است که کپی‌کاری از آن‌ها به آسانی امکان‌پذیر نباشد.

چارلز آنیس از تحلیگران مؤسسه تخصصی دیسپلی ریسرچ عقیده دارد که تولید چنین محصولاتی نیاز به سرمایه بالایی دارد و در حال حاضر سامسونگ و ال‌جی تنها کمپانی‌هایی هستند که بر روی این تکنولوژی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

چانگ هون لی نیز ماه گذشته گفته بود که هدف سامسونگ از تولید این صفحه‌نمایش‌ها “تغییر شکل بازار گوشی‌های بالارده” و همچنین “خلق بازارهای جدید” است. اما بدون شک چالش‌های بزرگی نیز پیش روی این هدف خواهد بود.

در شرایط کنونی، “قیمت” بزرگ‌ترین مشکل است. صفحه‌نمایش‌های OLED همین حالا نیز در اسمارت فون ها و محصولات دیگر به کار می‌روند، اما مدل انعطاف‌پذیر این صفحه‌نمایش‌ها قیمت بسیار بالایی نسبت به صفحه‌نمایش‌های LCD خواهد داشت.

اوداناوان، تحلیلگر گارنتر می‌گوید که اسمارت فون های فوق پریمیوم انعطاف‌پذیر در مرحله نخست گروه بسیار کوچکی از مشتریان بازار را جذب خواهد کرد و به مرور با کاهش قیمت مشتری‌های بیشتری پیدا می‌کند. شرایطی که هم اکنون به عنوان مثال برای تلویزیون‌های OLED ال‌جی وجود دارد و با قیمت بالای خود هنوز نتوانسته مشتریان قابل قبولی را جذب کند. ال‌جی عقیده دارد که ظرف یک یا دو سال آینده تلویزیون‌های OLED انحنادارش می‌توانند با محصولات مشابه بازار به رقابت بپردازند.

گلکسی راند، گوشی انحنادار سامسونگ
گلکسی راند، گوشی انحنادار سامسونگ

آنیس از دیسپلی ریسرچ نیز می‌گوید که سامسونگ و ال‌جی این محصولات را تولید خواهند کرد، اما سؤال اصلی به اطمینان بازار و توانایی کسب پول از آن باز می‌گردد. هون لی نیز که به نگرانی‌های حول این محصولات واقف است به سرمایه‌گذاران گفته بود که “تولید اولیه به دلیل سرمایه‌گذاری جدید با حجم کم انجام خواهد شد.”

کارخانه‌ها نیز باید راه‌های تولید قاب پشتی، مدارهای اصلی، باتری‌ها و… محصولات انطاف‌پذیر را فرا بگیرند. لی گفته بود که سامسونگ چگونگی فائق آمدن بر مشکلاتی چون تولید کاورهای صفحه‌نمایش مناسب و یا شیشه‌های انعطاف‌پذیر را در دست بررسی دارد.

کورنینگ، کمپانی تولیدکننده محافظ‌های گوریلا گلس هم خبر داده که بر روی یک شیشه انعطاف‌پذیر به نام Willow تحقیق می‌کند.

اوداناون در پایان اظهار داشته که دستگاه‌های انعطاف‌پذیر راه‌های جدیدی در استفاده از گوشی‌ها باز می‌کنند، اما سخت می‌توان علاقه مردم به آن‌ها را پیشبینی کرد. وی اضافه می‌کند که “هنوز موارد بسیاری در برخورد با اسمارت فونی وجود خواهد داشت که قادر است کارهای متفاوتی را در فرمت‌های مختلفی به انجام برساند. به عنوان مثال چگونه یک تلفن را در اختیار کسی قرار دهیم که در عین حال یک صفحه‌نمایش بزرگ تلویزیونی نیز هست.”

اما این تحلیلگر گارنتر هم نمی‌تواند علاقه خود به این دستگاه را کتمان کند و می‌گوید که همراه داشتن یک تلفن در سفر که بتواند به یک لپ‌تاپ تبدیل شود بسیار جذاب خواهد بود.

منبع:gadgetnews

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا