گوناگون

اصلاح ساختار تولید تا فروش خرما دردستور کار وزارت جهاد کشاورزی است

81159174 5686535

به گزارش ایرنا، حسین صفایی روز شنبه درنشست با مسوولان و نمایندگان کشاورزان دشتستان استان بوشهر افزود: با توجه به این که خرما محصولی با ارزش غذایی بالاست گنجاندن آن درالگوی صحیح مصرف مردم باید نهادینه شود.

وی اضافه کرد: قانون خرید تضمینی محصولات باغی که چندسال بلاتکلیف مانده بود اکنون درهیات وزیران برای خرید تضمینی خرما مطرح شده که امیدواریم مصوب و به اجرا درآید.

صفایی با اشاره به مشکلات بازاریابی نخلداران برای عرضه محصول خود بیان کرد: جای تاسف دارد که هم اکنون برخی از کالاهای وارداتی سرانه مصرفشان بالاست اما برخی محصولات ارزشمند داخلی نظیر خرما باید روی دست کشاورز بماند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: الگوی مصرف مردم در ایران مناسب نیست و محصولاتی نظیر خرما باید به بهترین نحو فرآوری، عرضه و وارد سفره و الگوی دایمی مصرف مردم شود.

وی اضافه کرد: امروز صنعت بسته بندی و تبدیلی، بازار داخلی و خارجی، صادرات و واردات محصولات کشاورزی به عهده جهاد کشاورزی است و این امر باعث منسجم شدن تصمیم گیری در مورد این محصولات است و کشاورزان نیز از سردرگمی خارج شده اند.

صفایی گفت: با توجه به رکود بازار خرمای دشتستان که بخش اعظم خرمای کشور و بهترین نوع آن کبکاب را دربرمی گیرد کشاورزان استان خواستار گنجاندن این محصول در سبد کالای دولت شده و استاندار بوشهر نیز درنامه ای به معاون اول رییس جمهوری این موضوع را خواستار شده اند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهارکرد: این امر از جمله راه حل های دراز مدتی است که در آینده می توان عملی کرد اما در زمینه خرماهایی که هم اکنون روی دست کشاورزان دشتستان مانده با توجه به این که سبد کالای دولت آماده شده امکان پذیر نخواهد بود.

صفایی با اشاره به این که برای جلوگیری از متضرر شدن نخلداران برنامه ریزی خواهیم کرد افزود: در طرحی فوری و کوتاه مدت از ابتدای خرداد امسال با هماهنگی صنایع تبدیلی و فرآوری مباشرانی برای خرید خرما با قیمت توافقی فعال و این محصولات را با کیفیت بالا فرآوری کرده و وارد بازار می کنیم تا قبل از آغاز فصل جدید برداشت محصول خرماهای انبار شده از نخلداران خریداری شود.

وی اضافه کرد: همچنین پیگیری برای خرید گوجه فرنگی تولیدی کشاوزان استان بوشهر از هفته آینده و استفاده از آن در صنایع رب گوجه در دستور کار است.

صفایی در باره کشت صیفی و سبزی استان بوشهر گفت: کشاورزان باید طبق سیاست و الگوی کشت سازمان جهاد کشاورزی اقدام به کشت نوع محصول کنند تا از سیاست های حمایتی دولت بهره مند شوند.

صفایی افزود: همچنین کارت الکترونیکی سوخت سهمیه کشاورزان برای آسان سازی دسترسی این قشر مانند سایر اقشار به سوخت مورد نیاز صادر می شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش در باره بیمه کارگران کشاورزی بیان کرد: پیگیری برای بررسی مسائل و مشکلات اجرای این طرح و معافیت سهم کارفرمایی برای پنج کارگر از هر کارگاه کشاورزی در دستور کار جدی وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.

فرماندار دشتستان گفت: دشتستان قطب کشاورزی استان و از قطب های مهم تولید خرما در کشور است که بدلیل رکود بازار 20هزار تن خرما روی دست نخلداران این شهرستان مانده است.

ارسلان زارع گفت: مسوولان جهاد کشاورزی باید راه برون رفت سریع و فوری برای عرضه محصول خرمای نخلداران این شهرستان که چندین ماه برای تولید آن زحمت کشیده و هزینه کرده اند بیابند تا قبل از رسیدن فصل برداشت خرمای جدید مانع متضرر شدن بیشتر این کشاورزان شوند.

در استان بوشهر با شش میلیون اصله نخل سالانه 170 هزار تن خرما تولید می شود که بیش از 80 درصد آن مربوط به استان بوشهر است. ک/2

7213/539

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا