گوناگون

اگر آلرژی را درمان نکنید به آسم مبتلا می شوید

سلامت نیوز: یک فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی ضمن اشاره به افزایش شیوع بیماری آلرژی طی 15 سال اخیر نسبت به بی‌توجهی به درمان “آلرژی” و خطر بروز “آسم” هشدار داد.

دکتر مهناز صادقی شبستری در گفت‌وگو با ایسنا، در تعریفی از بیماری آلرژی، گفت: آلرژی واکنشی ناخواسته نسبت به مواد خارجی است. آلرژی‌های فصلی که در برخی افراد مشاهده می‌شود در اصطلاح علمی بیماری “رینیت آلرژیک” یا بیماری “تب یونجه” نام دارد.

وی افزود: این نوع بیماری در بیمارانی مشاهده می‌شود که دچار علایم بالینی به صورت عطسه، آبریزش بینی، گرفتگی بینی، خارش گلو، گوش، کام و چشم می‌شوند. میزان شیوع این بیماری طی 15 سال اخیر در ایران از 20 درصد به 40 درصد افزایش یافته است؛ یعنی دو برابر شده است. بی‌تردید عمده‌ترین علت آن نیز آلودگی‌های محیطی، عادات غذایی ناصحیح، استفاده از پاک کننده‌ها و شوینده‌های متفاوت و وجود آلرژن‌ها یا گرده‌های گیاهی متعدد در محیط است.

صادقی با بیان اینکه این بیماری با افزایش سن افراد تشدید می‌شود، گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر با افزایش میزان شیوع، این بیماری حتی در سنین شیرخوارگی و کودکی نیز قابل مشاهده است. این بیماری می‌تواند به طور مقطعی در فصول خاص (بهار و تابستان) همراه با افزایش گرده‌های گیاهان در محیط اتفاق افتاده یا در تمام فصول مشاهده شود. البته معمولا با تشدید بیماری، نوع فصلی آن به تمام سال گسترش یافته و فرد تمام سال از این بیماری رنج می‌برد.

وی در رابطه با عوارض این بیماری گفت: سینوزیت مضمن، بزرگی لوزه‌ها، درگیری و عفونت گوش از عوارض این بیماری است و البته این بیماری در صورت عدم مراجعه به پزشک و عدم درمان علمی در سال‌های بعد به صورت بیماری آسم خود را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه شیوع بیماری “رینیت آلرژیک” در مبتلایان به آسم بالای 80 درصد گزارش شده است، اظهار کرد: با توجه به عوارض خطیر این بیماری لازم است که افراد، پیشگیری و درمان را به موقع انجام دهند. همچنین در بیمارانی که رینیت‌های مقطعی دارند، توصیه می‌شود با جلوگیری از ورود به محیط‌های دارای غلظت گرده‌های گیاهی یا آلودگی محیطی، بویژه در اوایل صبح، تا حد زیادی از پیشرفت علایم آن پیشگیری کنند و در کنار این پیشگیری از درمان‌های لازم نیز استفاده کنند.

صادقی در رابطه با بیمارانی که آلرژی آن‌ها به صورت دایمی و غیرفصلی است، تاکید کرد: به این افراد توصیه می‌شود که درمان‌های اختصاصی را تحت نظر پزشک دریافت کنند. توصیه می‌شود بیماران از مصرف کورتیکو استروییدهای تزریقی (کورتون‌ها) به دلیل عوارض زیادشان جدا خودداری کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا