گوناگون

با حضور تقوایی، حقیقی و صمدیان پروژه «ویترین» افتتاح شد/ تاریخ طراحی جلد کتاب در ایران بر دیوارهای خانه هنرمندان

به گزارش حوزه تجسمی باشگاه خبرنگاران؛ پروژه ویترین عصر روز پنج شنبه، 29 خرداد با حضور مجید سرسنگی مدیرعامل خانه هنرمندان و هنرمندانی همچون ناصر تقوایی، علی رشیدی رئیس انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، ابراهیم حقیقی، سیف‌الله صمدیان، مجید اخوان، امرالله فرهادی و نیز جمعی از ناشران کلید خورد. این پروژه شامل دو بخش، مروری تاریخی بر طراحی های جلد کتاب از ابتدا تا کنون و نیز آثار صد طراح ایرانی طی 35 سال اخیر است که از سوی پریسا تشکری و مجید کاشانی به ثمر نشسته. تشکری و کاشانی، طرح های جلد کتاب از سراسر ایران را که در سه دهه اخیر خلق شده اند، شناسایی کرده و در مرحله بعد با دعوت از سه طراح گرافیک شناخته شده شامل قباد شیوا، ابراهیم حقیقی و ساعد مشکی به انتخاب آثار 100 طراح مدعو پرداختند که در نهایت 534 اثر برگزیده شد.

پریسا تشکری در توضیح دلایل این کار گفت:«من و مجید کاشانی از نسل طراحانی هستیم که به حوزه طراحی جلد کتاب علاقه مندیم. از سوی دیگر تاکنون در رشته طراحی گرافیک کمتر به شکل اختصاصی به نمایش طراحی جلد کتاب‌ها پرداخته شده. بسیاری از طراحان گرافیک زمانی را که به طراحی یک پوستر، اختصاص می دهند برای طراحی جلد نیز صرف می‌کنند اما این شاخه همچنان مهجور مانده و می توان گفت زیر سایه پوستر قرار گرفته است در حالیکه جلد کتاب با مخاطبین گسترده تری سر و کار دارد.»

او ادامه داد:«با وجود آنکه در سال های اخیر طراحی جلد کتاب، بیشتر از گذشته مورد توجه ناشران قرار گرفته اما هنوز از ظرفیت های طراحان فعال در این زمینه استفاده نمی شود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم این نمایشگاه را برگزار کنیم تا ضمن معرفی آثاری که در این شاخه گرافیک خلق شده ، جامعه ناشران و طراحان را بیشتر متوجه  اهمیت طراحی جلد کتاب کنیم.»

بخشی از مراسم افتتاحیه این پروژه، آیین رونمایی از کتاب «ویترین» (مروری بر تاریخ طرح جلد کتاب های ایرانی) بود که این کتاب به دو زبان فارسی و انگلیسی از سوی انتشارات فرهنگسرای میردشتی و با همکاری نشر هنرنو منتشر شده است.

در بخش اول این کتاب، مقالاتی پژوهشی از آیدین آغداشلو، محمدرضا ریاضی، ابراهیم حقیقی، بیژن صیفوری، حسن کیاییان و استیون هلر با رویکرد «بررسی تاریخچه طراحی جلدکتاب در ایران از دوران باستان تا امروز» مورد بررسی قرار گرفته و در بخش دوم طرح جلدهای برگزیده ای که در طول سال های 1357 تا 1392 طراحی شده اند، نمایش داده شده است.

علاقه مندان برای بازدید از نمایشگاه «ویترین» می توانند هر روز به غیر از شنبه ها از ساعت 16 الی 20 به خانه هنرمندان ایران، گالری ممیز واقع در خیابان ایرانشهر مراجعه کنند. همچنین برگزارکنندگان ویترین، نشستی تخصصی با حضور طراحان و ناشران متخصصی چون داوود موسایی مدیر نشر فرهنگ معاصر، جعفر همایی مدیر نشر نی، مجید عباسی مدیر هنری نشر چشمه و کیانوش غریب پور مدیر هنری نشر افق تدارک دیده اند که در روز یکشنبه، اول تیر با سرپرستی ساعد مشکی طراح گرافیک و ناشر برگزار می شود.

انتهای پیام/ اس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا