گوناگون

تنوع و تعادل دربرنامه غذایی ماه مبارک رمضان رعایت شود

2390502 371

به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ کرمان
و بنا به اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
، فریبا عبدالمنافی به بیان اصول تغذیه صحیح در روزه داری پرداخت و افزود: تنوع به
معنی استفاده از پنج گروه­ غذایی اصلی و تعادل به معنی مصرف کافی این گروههاست.

وی ،
گروه نان­ و غلات، سبزی‌ها، میوه­ها، شیر و لبنیات، گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغز دانه
های خوراکی را گروههای اصلی مواد غذایی عنوان کرد.

عبدالمنافی
از مردم خواست: در ماه مبارک رمضان همانند سایر اوقات سال ، سه وعده غذایی افطار، شام
و سحری داشته باشند.

وی خاطرنشان
کرد: در سال‌هایی که ماه مبارک رمضان در فصل تابستان است، صرف غذا در دفعات کمتر از
2 بار توصیه نمی شود.

عبدالمنافی
توصیه کرد: در ماه مبارک رمضان از کم خوری و پر خوری پرهیز شود و رژیم غذایی به گونه
ای باشد كه وزن ثابت بماند.

وی تصریح
کرد: اگر افرادی اضافه وزن دارند ، ماه مبارك رمضان فرصت مناسبی برای تعدیل وزن آن
ها به شمار می آید.

این
کارشناس تغذیه یادآور شد: برای این منظور یک فرد روزه دار باید حداقل ۲۰ درصد کمتر
از ماه‌های دیگر سال غذا بخورد ، چرا که این موضوع سبب می‌شود تا بدن فرصت سوزاندن
چربی‌های اضافی را بیابد.

عبدالمنافی
گفت: آهسته غذا خوردن و جویدن کامل آن و نیز دست کشیدن از خوردن غذا پیش از سیر شدن
کامل مانند دیگر ماه‌های سال از اصول مهم غذا خوردن در ماه مبارک رمضان به حساب می‌آید.

وی مردم
را به خوردن غذاهای پر فیبر توصیه کرد و افزود: غذاهای پر فیبر نسبتاً کم کالری و دارای
انواع ویتامین‌ها )ویتامین
C ، ویتامین‌های گروه B ) و عناصر معدنی (آهن) هستند.

عبدالمنافی خاطرنشان کرد: این غذاها به آرامی هضم
و تدریجاً جذب می‌شوند و فرد را برای مدت طولانی سیر نگه می دارند.

وی غلات
، حبوبات ، گندم سبوس دار، آرد سبوس دار و تقریباً همه میوه‌ها
و سبزیجات را از غذاهای دارای فیبر مناسب دانست.

عبدالمنافی
تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان باید از انواع سبزیجات و میوه‌های مختلف دیگر مثل هویج
، لیمو ، کاهو و کلم بروکلی استفاده کرد چرا که این مواد خاصیت ضد سرطانی نیز دارند.

وی یادآور
شد: از چربی‌های حیوانی استفاده نکنید ، چرا که دارای چربی اشباع شده هستند که این
سبب افزایش کلسترول خون می‌شود.

عبدالمنافی
از مردم خواست: از گوشت‌هایی که چربی آن‌ها را جدا کرده اند ، مرغ بدون پوست و لبنیات
کم چرب استفاده و دقت کنند ، لبنیات کم چرب به میزان کافی(برای تامین کلسیم) استفاده شود.

وی به
روش های طبخ غذا اشاره کرد و گفت: از روغن‌های نباتی جامد برای پخت و پز استفاده نکنید
و به جای آن سعی کنید در کنار روش های سالم پخت(مانند آب پز و …) از روغن‌های مایع
گیاهی استفاده شود.

این
کارشناس تغذیه افزود: افراد باید در این ماه از مصرف مواد غذایی فرآوری شده ، غذاهای
حاوی کربوهیدرات‌های تصفیه شده(مثل شکر و آرد سفید) و غذاهای پرچرب اجتناب کنند.

عبدالمنافی
خاطرنشان کرد: باید از غذاهای کم چرب که در تهیه آن‌ها از روش های پخت مناسب استفاده
شده است ، در کنار موادی چون سیب زمینی پخته یا سبزیجات آب پز به همراه ماست که در
گروه غذاهای سالم جای دارند، استفاده شود.

وی تصریح
کرد: شیرینی‌ها مورد استفاده در این ماه ، باید از شیرینی‌هایی باشند که در تهیه آن‌ها
از شیر، عسل، شیره انگور و یا سایر ترکیبات گیاهی استفاده شده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا