گوناگون

دارا وقتی که ندار است

81158269 5684970

به گزارش خبرنگار ایرنا، تولید روزانه 678 بشکه نفت، صدور گاز این شهرستان به عنوان دومین تولیدکننده گاز ایران، وجود رودخانه های خروشان و داشتن سد کوثر به عنوان یکی از سدهای بزرگ جنوب کشور بخشی از این ثروت است اما با وجود این منابع سرشار غبار محرومیت در چهار گوشه مناطق روستایی و شهری آن نمایان است.

وجود 19 هزار نفر جوان جویای کار، قرار داشتن 30 در صد از واحدهای مسکونی در بافت فرسوده، کمبود آب آشامیدنی و کشاورزی گوشه ای از این کاستی هاست که مردم شهیدپرور این شهرستان را در انتظار تدبیر دولتمردان برای گره گشایی از این مشکلات کرده است.

در این میان درد دل یکی از جوانان این خطه شنیدنی است وقتی که گفت:«تاچشم باز کردم در دنیای کودکی بارها این واژه ها را شنیدم که گچساران بام نفتی ایران است و ر دنیای زیبای کودکی به لقب قلب تپنده اقتصاد ایران به شهرم می بالیدم.

روزهای کودکیم در کوچه های خاکی و پر از چاله و چوله شهر دوگنبدان (مرکزگچساران) گذشت چه بسیار روزهایی که در حسرت امکانات رفاهی محله فقیرنشین رادک گذشت و به دنیای نوجوانی که پا گذاشتم بارها این سوال بی پاسخ در ذهنم گذشت، شهر من که دومین تولید کننده نفت ایران است با شهرستان های کمتر توسعه یافته دیگر چه تفاوت هایی دارد.»

این تنها جوان دوگنبدانی نیست که آزرده دل است بلکه چه بسیار خانواده ها و بویژه 19هزار جوینده کار دیار نفت خیز گچساران است که از مشکلات محرومیت از مراکز اشتغال زا و کمبود امکانات فرهنگی و ورزشی اینک بیشتر از هر منطقه کمتر توسعه یافته دیگر آزرده خاطرند.

نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گچساران از مهمترین منابع خدادی برخوردار است درعین حال جزو توسعه نیافته ترین مناطق کشور است گفت: از وجود ظرفیت های اقتصادی این شهرستان بویژه نفت برای ایجاد صنایع پایین دستی و اشتغال استفاده نشده است.

غلامرضا تاجگردون از نبود مراکز اشتغالزای صنعتی وبالابودن بیکاری و کمبود آب کشاورزی به عنوان دومشکل اساسی این شهرستان یاد کرد.

وی از اختصاص 300 میلیارد ریال اعتبار از بودجه دو درصد نفت و گاز مناطق محروم به گچساران در سال جاری سخن گفت و افزود: در صورتی که اعتبارات اختصاص یافته به گچساران به درستی مدیریت شود بخش عمده ای از مشکلات این شهرستان برطرف خواهد شد و شاهد شتاب در روند عمرانی و آبادانی این دیار خواهیم بود.

وی با اشاره به اختصاص 100 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های عمرانی شهر دوگنبدان در بودجه سال امسال گفت: شتاب بخشی به روند اجرای پروژه های عمرانی و شهری دوگنبدان از مهمترین اولویت متولیان امر باشد.

تاجگردون اظهار کرد: 30 درصد جمعیت شهری گچساران در بافت فرسوده سکونت دارند که این امر موجب بروز مشکلات متعدد در دوگنبدان شده است.

وی عنوان کرد: عملکرد شهرداری دوگنبدان در ساماندهی وضعیت بافت فرسوده این شهر و روند اجرای این طرح ملی به ویژه تلاش برای جذب اعتبارات در این زمینه نقش بسزایی در زیباسازی و توسعه این شهر صنعتی دارد.

نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی افزود: مسوولان اجرایی گچساران باید در انتخاب پیمانکاران پروژه ها دقت لازم را داشته باشند و برای اجرای مطلوبتر این طرح ها از افراد باتجربه و دارای توانمندی های بیشتر استفاده کنند.

تاجگردون گفت: شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با پرداخت سهم آلایندگی هزینه زیست محیطی به شهرداری دوگنبدان نقش مهمی در توسعه این شهرستان نفتخیز دارد.

تاجگردون اظهار کرد: کمبود اعتبارات در چند سال اخیر موجب اجرا نشدن پروژه های متعدد در این شهرستان شده است.

فرماندار گچساران گفت: تکمیل طرح های عمرانی و اشتغالزا با پیشرفت فیزیکی بالا اولویت برنامه های این شهرستان است.

عبدالرحیم رحیمی با اشاره به در حال اجرا بودن طرح های بزرگ اشتغالزایی مانند انتقال آب به 9 هزار هکتار از زمین های کشاورزی گچساران و پتروشیمی ابراز امیدواری کرد: با تلاش ها و پیگیری های نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و تعامل بیشتر مدیران دستگاه های اجرایی در سال 93 بتوانیم گام های بلندی برای عمران و آبادانی این شهرستان باشیم.

شهردار دوگنبدان گفت: نوسازی آسفالت معابر اولویت اصلی شهرداری این شهر صنعتی در برنامه های عمرانی سال 93 است

اردلان زینیل زاده افزود: در این راستا طرح نهضت آسفالت در شهر دوگنبدان به معاونت عمرانی ابلاغ شده است.

وی اظهار کرد: بر اساس این طرح نوسازی معابر اصلی و فرعی در اولویت برنامه های اجرایی شهرداری دوگنبدان قرار خواهد گرفت.

وی بیان کرد: 40 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح در شهرداری این شهر صنعتی مصوب شده است که در صورت اختصاص و تامین اعتبار امکان اجرای 150 هزار متر مکعب نوسازی آسفالت معابر فراهم خواهد شد.

شهردار دوگنبدان اولویت اجرای نوسازی آسفالت را معابر اصلی و فرعی پرتردد و در صورت تامین اعتبار معابر مناطق مسکونی ذکر کرد.

زینل زاده حفاری های شرکت های خدمات رسان را مهمترین عامل در آسیب رسیدن به زیبایی شهر پس از انجام آسفالت بیان کرد.

90 هزار نفر از جمعیت 120هزار نفری گچساران در شهر دوگنبدان سکونت دارد و این شهرستان باوجود منابع غنی ونفت وگاز دارای یک شهر و120روستای محروم از امکانات فرهنگی و ورزشی است.

8143/671 / 675

از : فرزانه شریفی

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا