Mihanpostپزشکیپژوهشی

شما هم می‌توانید با چند راهکار ساده حافظه خود را تقویت کنید ؟

میهن پست – در دنیای امروز و به دلیل وجود مشغله ای کاری فراوان بیشتر مردم دنیا برای به خاطر سپردن بعضی از کارهای روزانه همواره به مشکل روبرو شده و خیلی از کارهایی را که می بایست در طول روز انجام دهند را به کلی فراموش می کنند.در مقابل چنین شرایطی این سوال پیش می آید که آیا کسی هست که دوست نداشته باشد هر چیزی را که می بیند، می شنود و می خواند به یاد بیاورد؟ قطعا پاسخ منفی است و تلاش برای داشتن چنین هوشی در میان مردم زیاد نیز هست.

در این میان تغییرات هرچقدر هم کوچک باشند، باز هم می توانند تأثیر بزرگی بر عملکرد ذهنی شما بگذارند. آیا تا به حال در انجام کاری احساس درماندگی کرده اید؟ حتما برایتان پیش آمده که به ایده ای الهام بخش برای انجام یک پروژه جدید و خلاقانه یا حل یک مشکل مدیریتی و افزایش میزان فروش محصولات خود نیاز داشته باشید، اما باز هم راه به جایی نداشته و احساس ناامیدی کنید.

باید بدانید که می شود با انجام پاره ای فعالیت های روزانه کارایی ذهن خود را افزایش دهید و از شرایطی که به آن دچار شده اید رهایی یابید.امروز می خواهیم توصیه هایی را از زبان رابرت سوسا، مدیر عامل شرکت InventHelp در این رابطه برایتان مطرح کنیم. این شرکت به مخترعان سراسر دنیا مشاوره داده و به آنها کمک می کند تا پتنت های خود را ثبت و برایشان بازرایابی کنند.

او با توجه به مخاطبان خاص InventHelp، روزانه زمان زیادی را صرف فکر کردن برای ارتقای عملکرد ذهن افراد می کند و باور دارد که برای افزایش جذابیت ظاهری محصولات خود در نظر مشتریان، تشخیص گام های آتی در راه کسب و کارتان و یا پیدا کردن بازار هدف محصولات خود، به قدرت فکری و ارائه ایده های خلاقانه نیاز دارید و برای این منظور لازم است فعالیت هایی را به صورت روزانه انجام دهید.

حافظه فعال تقریبا شبیه دفترچه یادداشت مغز شماست، جایی که اطلاعات جدید موقتا نگهداری می شوند. هنگامی که نام کسی یا آدرسی که می خواهید بروید را می شنوید این اطلاعات را در حافظه فعالتان نگه می دارید تا اینکه کارتان با این اطلاعات تمام شود. اگر این اطلاعات بیشتر از این برایتان استفاده ای نداشته باشد مغزتان اجازه می دهد به کل پاک شوند. اما اگر استفاده داشته باشند، به حافظه بلند مدت سپرده می شوند. آنجا می توانند تقویت شده و بعدا به یاد آورده شوند.

انجام سزگرمی های جالب: این مشاور می گوید، مغز انسان برای بالا نگه داشتن عملکرد و حفظ قدرتش، به تمرینات تازه و ورزش های پر تلاش، نیاز دارد که این می تواند به معنای فراگیری یک زبان جدید یا نواختن ساز باشد. هموراه اجازه دهید مغزتان، ساعات کمی در هفته را صرف انجام توانایی های هنریتان کند.

یادگیری هر چیز جدید، نیاز به فکر کردن داشته و سبب درگیری سلول های nucleus basalis در مغز می شود. این سلول های مغزی، مسئولیت برقراری توجه انسان به اطراف و کنترل تعاملات عصبی وی را بر عهده دارند. به یاد داشته باشید شاید یک ساعت در روز برای تقویت مغزتان کافی باشد؛ اگر در تمام مدّت روی چیزی که می خواهید یاد بگیرید، تمرکز کنید.

قدم زدن روزانه : سوسا می گوید، ورزش منظّم می تواند قدرت ذهنی را بهبود بخشیده و ظرفیت حافظه تان را بالاتر ببرد. پیاده روی کردن، انجام تمرینات هوازی و دویدن مسیری طولانی، می تواند سبب آزاد شدن ذهن شما از همه تنش ها و دغدغه های شغلیتان شود که البته ورزش های مختلفی هستند که این مزیت ها را دارند اما حداقل ۳ کیلومتر پیاده روی کردن، دوچرخه سواری یا دویدن، می تواند تأثیر بسزایی داشته باشد.

راهکارهای تقویت حافظه
راهکارهای تقویت حافظه

یک چرت کوتاه می تواند بازیابی شما را بهبود ببخشد. از شرکت کنندگان یکی از بررسی ها خواسته شد برای اندازه گیری قدرت حافظه شان، کارت های تصویر سازی شده ای را به خاطر بسپرند. بعد از به خاطر سپردن دسته ای از کارت ها یک استراحت ۴۰ دقیقه ای به همه ی آن ها داده شد، نیمی از آن ها در این زمان خوابیدند و نیمی دیگر بیدار ماندند. بعد از این استراحت هر دو گروه مورد آزمایش قرار گرفتند.

وی می گوید، پیاده روی دائم مغز شما را در حالت انعطاف پذیری عصبی (نئوروپلاستیک) نگه داشته و باعث می شود سلول های مغزیتان، به راحتی با یکدیگر در ارتباط باشند. به یاد داشته باشید هرگاه که در حین پیاده روی در محل های جدید، چشم و ذهن شما نیز همچون بدنتان مکان های جدیدی را تجربه خواهند کرد؛ هر مکانی را که ببینید، باعث می شود ایده های جدیدی به سرتان زده و ایده های مختلفی را با هم پیوند زنید.

خلوت کردن برای آرامش ذهن : سوسا می گوید، استفاده از تکنیک های تمدد اعصاب در طول روز می تواند کمک شایانی برای رسیدن به شادی، آگاهی، آرامشی عمیق و استراحت مغزتان کند. داشتن مقداری مدیتیشن در طول روز (حتی برای چند دقیقه)، بسیار مفید خواهد بود. او معتقد است، به کمک مراقبه می توان تمرکز ذهنی را بیشتر کرده و بر تمام نگرانی ها و مشکلات روحی، غلبه کرد.

مطالعه روی مغز موش ها و انسان ها نشان داده است که تمرینات منظم می توانند بازیابی حافظه را بهبود ببخشند. ثابت شده است که تناسب اندام در افراد مسن به کند شدن روند کاهش حافظه کمک می کند آن هم بدون ورزش های ممتد و منظم. مطالعات نشان می دهند که ورزش منظم به طور خاص می تواند حافظه مکانی را بهبود ببخشد، بنابراین شاید برای همه ی انواع بازیابی های حافظه مفید نباشد.

مدیر عامل شرکت InventHelp می گوید، ذهن شما روزانه درگیر ایده ها، افکار و نگرانی های مختلفی است؛ به همین دلیل باید گاهی اوقات، تمام این دل مشغولی ها را از ذهنتان بیرون بریزید.او پیشنهاد می کند هرگاه در کارتان یا در حل یک مشکل، تمرکز کافی نداشتید، دوای دردتان مقداری مدیتیشن است. به یاد داشته باشید انجام یوگا نیز می تواند باعث آرامش ذهن و کم شدن استرستان شود؛ همچنین یوگا برای سلامت بدن نیز بسیار مفید است.

سعی کنید هر فعالیت ورزشی یا هر کدام از چهار مورد بالا را به برنامه زندگی خود وارد کنید تا شاید جرقه خلاقانه ای در زندگیتان زده شد. رابرت سوسا می گوید، اجازه دهید مغزتان از حالت معتاد بودن به کار، به داشتن یک جریان فکری آزاد تغییر وضعیت دهد تا به کمک آن بتوانید ایده های بزرگ خود را کشف کرده و پرورش دهید.

مصرف مواد غذایی مفید: سوسا می گوید، مغز شما مانند بدنتان، به مواد مغذی و سالم برای افزایش بازدهی نیاز دارد. بعضی از مواد مغذی مانند اسید های چرب امگا ۳ و فلاونوئید ها برای مغز بسیار مفید هستند.

اسید های چرب امگا ۳ خانواده‌ای از اسیدهای چرب اشباع نشده هستند که برای تنظیم فعالیت بدن انسان، لازمند و باعث بهبود تمرکز ذهنی و همچنین تقویت حافظه می شوند. این مواد در بدن ساخته نمی‌شوند؛ لذا باید آنها را از طریق غذا ها بدست آورد.

اما این مواد را از کجا پیدا کنیم؟ بهترین منابع اسید چرب امگا ۳ موادی از قبیل گردو، کنجد، تخم مرغ، ماهی های روغنی مانند شاه ماهی، قزل آلا و آزاد ماهی ها، برگ سبزیجات، روغن آفتابگردان و روغن سویا هستند.

همچنین فلاونوئید ها را می توان در قهوه، انواع توت ها، سبزیجات و شکلات تلخ پیدا کرد. وی معتقد است، این مواد می توانند عملکرد مغز را بهینه کرده و قدرت ذهنی و ایده پردازی شما را برای بهبود خدمات و فروش محصولات بالا یبرند. همچنین این مواد می توانند به شما کمک کنند تا مکالمات، ارتباطات و تعاملات خود با سایرین را بهتر به خاطر بسپارید.

در پایان به این نکته توجه کنید که تحقیقات نشان می دهد که وقتی موضوعی برای اولین بار به مغز وارد می شود، (به خصوص در هیپوکامپ) هنوز شکننده است و به راحتی فراموش می شود به خصوص اگر از مغز خواسته شود تا در همان لحظه چیزهای بیشتری به خاطر بسپرد. چرت زدن، موضوعات را به سمت نئوکورتکس ها هدایت می کند. جایی که ذخیره دائمی تر صورت می گیرد و به این ترتیب از جایگزین شدن آن ها جلوگیری می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا