Mihanpostاخبار خودروپیشنهاد سردبیر

ساینا برقی نخستین خودرو برقی شرکت سایپا معرفی شد + عکس قیمت

ساینا برقی اولین خودرو برقی تولید شده ی سایپا در حالی رونمایی شده است که خبرهای مربوط به تلاش سایپا برای طراحی و تولید یک خودرو برقی سال گذشته به گوش رسید و حتی رسانه ای هم شد ، خبری که حالا مورد توجه خاص رسانه ها ، کاربران شبکه های اجتماعی و البته طرفداران خودروهای برقی و البته طرفداران محیط زیست قرار گرفته و سرانجام نتیجه تلاش مهندسان سایپا در همکاری با دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت بلژیکی به نخستین نمونه خودرو برقی سایپا یعنی ساینا برقی ختم شده است. در ادامه با میهن پست همراه شوید.

با این وجود برنامه ریزی برای تولید انبوه ساینا برقی برای 18 ماه آینده انجام شده است و قیمت تمام شده این خودرو یعنی ساینا برقی چیزی معادل 70 میلیون تومان اعلام شده است که رقم ذکر شده برای تولید ساینا برقی در واقع قابل توجهی نسبت به نسخه های بنزینی ساینا با قیمت 28 میلیون تومان به نظر می رسد.

ساینا برقی

نمونه آزمایشی ساینا برقی که با حضور سورنا ستاری ، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور رونمایی شده است در راستای اجرای سیاست‌های کلی سایپا و برای حفاظت از محیط زیست و کاهش مصرف سوخت تولید و این خودرو در دو پلتفرم X200 و SP100 تولید می‌شود و این دو مدل طبق سیاست‌های سایپا در حال تجهیز شدن به تکنولوژی موتور برقی هستند.

با این حال نکته ای که قابل تامل بوده و  البته مدیران سایپا نیز به آن امید بسته اند ، حمایت های دولتی و ارائه تسهیلاتی ویژه ، جهت کاهش قیمت این خودرو به حدود 40 میلیون تومان ایت که هم بشود شرکت سایپا ساینا برقی را به تولید انبوه برساند و  هم بتوانند با این قیمت مشتریانی را نیز برای این خودرو دست و پا کند.

هرچند که باید منتظر ماند و دید که آیا دولت و سایر نهاد های وابسته از توان مالی کافی برای ارائه سوبسید 30 میلیون تومانی بر روی هر دستگاه ساینا برقی برخوردارند یا خیر؟

ساینا برقی
ساینا برقی

نکته قابل توجه در خصوص تولید ساینا برقی این است که این خودرو سبز از حیث فنی اما به نظر می رسد که محصول برقی سایپا تلفیقی از تکنولوژی های داخلی و خارجی باشد، توان موتور برقی ساینا برقی 70 کیلو وات معادل حدود 93 اسب بخار اعلام شده است که رقمی بسیار نزدیک به نمونه بنزینی ساینا به نظر می رسد.

توضیح بیشتر این که باتری ساینا برقی توسط شرکت صبا باتری تامین شده است و احتمالا ادوات کنترلی نیز ماحصل دانش شرکت بلژیکی حاضر در این پروژه است، اما آنچه تا حدی بر روی عملکرد ساینا برقی سایه می افکند، پیمایش نسبتا اندک این خودرو است که چیزی بین 170 الی 210 کیلومتر اعلام شده است و چنین رقمی ساینا برقی را تبدیل به خودرویی برای جا به جایی های محدود درون شهری می کند.

ساینا برقی که به گفته مسئولین این پروژه 18 ماه دیگر به تولید انبوه خواهد رسید ، با خبرهای خوبی همراه بوده است چرا که وزارت نیرو هم برای شارژ این خودرو طرحی را در قالب فهام در نظر گرفته که در این راستا هم شهرداری اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده است.

بد نیست بدانید که شارژ ساینا برقی با شارژر های سریع تنها 40 دقیقه زمان می برد و در صورت استفاده از شارژر های عادی نیز این رقم به 3 ساعت و 40 دقیقه افزایش می یابد و البته این خودرو دارای سیستم سه حالته حرکتی اکونومیک است که می تواند مصرف کمتر برق را به همراه باشته باشد.

به هر حال باید منتظر ماند و دید که سرنوشت این پروژه چه خواهد شد اما با توجه به شرایط فعلی صنعت خودرو جهان می توان گفت که تلاش صورت گرفته برای ساخت ساینا برقی شایسته تقدیر است و امید می رود که با حمایت و توسعه این پروژه خودروسازان کشورمان نیز روزی بتوانند خود را در زمره تولید کننده محصولات سبز و پاک تلقی کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا