Mihanpostپیشنهاد سردبیرهوا فضا

سیارک توپ گلف را تماشا کنید

سیارک توپ گلف یا همان سیارک پالاس ( Pallas) در چند ماهه اخیر مورد مطالعه دانشمندان دانشگاه ام آی تی بوده است. آنها اکنون تصاویر این سیارک را منتشر کرده اند.

ستاره‌ شناسان برای اولین بار، تصاویری از سیارک توپ گلف منتشر کردند. ستاره‌ شناسان دانشگاه “ام‌ آی‌ تی”( MIT) از گذشته مشغول مطالعه سیارکی موسوم به “پالاس”( Pallas) بودند.

حال برای اولین بار، تصاویری از این سیارک که به “توپ گلف” معروف است، منتشر شده است که دهانه‌های متعددی را در این سیارک نشان می‌دهد.

سیارک توپ گلف

این سیارک برای اولین بار در ۲۸ مارس سال ۱۸۰۲ میلادی کشف شد؛ ولی تصاویر جدید حاکی از آن است که این سیارک در مداری غیرمعمول قرار دارد که سبب برخوردهایی در این سیارک می‌شود.

هر برخورد، ظاهری شبیه به “توپ گلف” را در سیارک “پالاس” اضافه می‌کند و آسیب‌های وارد شده از آن ۴ برابر بیشتر از یک برخورد میان دو سیارک در یک مدار است.

ستاره‌ شناسان گفته‌ اند که سیارک “پالاس” سومین شی‌ء بزرگ در کمربند سیارک‌ ها است و اندازه آن تقریبا یک هفتم “ماه” است. در کمربند سیارک‌ ها تعداد بسیار زیادی اجرام فضایی با شکل‌های نامنظم قرار گرفته‌اند که سیارک یا ریز سیاره نامیده می‌ شوند.

سیارک توپ گلف

در حالی‌که ستاره‌شناسان از قرن ۱۹ میلادی به مطالعه و بررسی سیارک “پالاس” پرداخته‌اند، این برای اولین بار است که تصاویری از سطح این سیارک ثبت می‌شود که وجود دهانه‌ های متعددی را هم در سطح آن نشان می‌دهد.

طول مدار این سیارک در مقایسه با اکثر کمربند های سیارکی، دچار انحراف است و ستاره‌ شناسان هنوز علت این امر و وجود این مدار غیر معمول را نمی‌دانند.

این تصاویر توسط تلسکوپ‌ های “وی‌ال‌تی” در شیلی رصد شده است و محققان دریافتند که ۳۶ دهانه‌ بزرگتر از ۱۸ مایل در سراسر سیارک وجود دارد که ۱۰ درصد از سطح آن را می‌ پوشاند.

منبع: nature

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا