گوناگون

مشارکت بیماران در بازتوانی قلبی از بروز سکته‌های مجدد جلوگیری می کند

به گزارش خبرنگار مهر، نضال صرافزادگان صبح امروز در دومین روز از همایش بین المللی بازتوانی قلب اظهار داشت: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ، 35 میلیون نفر از 58 میلیون مرگ در سال 2010 ، بر اثر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیردار بوده که 28 میلیون آن در کشورهای با درآمد کم و متوسط  اتفاق افتاده است.

وی با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان‌ها و دیابت را به عنوان مهمترین علل مرگ و میر افراد قلمداد کرده است، گفت: سیگار کشیدن، ورزش نکردن، مصرف الکل و تغذیه نامناسب از جمله علل ابتلا به این سه بیماری است.

وی ادامه داد: طی تحقیقات بدست آمده فقط با 15 درصد کاهش مصرف نمک، 20درصد کنترل دخانیات و بالا بردن سطح دسترسی مردم به داروهای مورد نیاز تا 60 درصد جلوی مرگ و میر گرفته می‌شود.

صرافزادگان گفت: پیشگیری از ریسک فاکتورها، تشخیص و نه درمان و همچنین بازتوانی از جمله مواردی است که باعث می‌شود از بیماری قلبی پیشگیری نماییم.

وی اضافه کرد: در سال 2000 برای اولین بار مبحث بهداشت در سازمان ملل مطرح شد و در سال 2001 اولین موضوع نیز توجه ویژه به بیماری ایدز مطرح شد.

رئیس مرکز پژوهشکده قلب و عروق اصفهان افزود: 10 سال برگزاری جلسات متعدد باعث شد تا سرانجام در سال 2011  موضوع بیماری‌های غیرواگیردار به سازمان ملل برده شود و در اولویت‌های برنامه‌های آن سازمان قرار گیرد.

وی ادامه داد: بر این اساس، 9 هدف عمده تا سال 2025 برای کشورها در نظر گرفته شد که طی آن همه کشورها موظف شدند تا سال 2025 به این 9 هدف دست پیدا کردند.

صرافزادگان ادامه داد: 10 درصد کاهش مصرف الکل، 10 درصد کاهش بی‌تحرکی، 30 درصد کاهش مصرف نمک، 30 درصد کاهش مصرف دخانیات، 25 درصد کاهش فشار خون از جمله این اهداف است.

وی ادامه داد: صفر درصد افزایش چاقی، 50 درصد افزایش در دسترس قرار دادن داروهای مورد نیاز مردم، 80 درصد افزایش در دسترس قراردادن داروهای ضروری مردم و 25 درصد کاهش مرگ زودرس از دیگر این اهداف است.

رئیس مرکز پژوهشکده قلب و عروق اصفهان گفت: سازمان جهانی بهداشت اعلام نموده که تمام بیماران قلبی و عروقی بایستی به بازتوانی دسترسی داشته و حداقل یک بهورز یا یک کارشناس بهداشت بتواند در یک اتاق، مدرسه، سالن، اداره و یا کارخانه بازتوانی را انجام دهد.

وی گفت: عدم مشارکت بیماران در برنامه های بازتوانی، عدم ارجاع بیماران توسط پزشکان است.

وی گفت: مشکلات مالی مردم، حمایت نکردن و پوشش ندادن بیمه‌ها، ظرفیت محدود مکان‌های بازتوانی و حمایت نشدن برنامه‌های بازتوانی از دلایل دیگر عدم مراجعه مردم به برنامه بازتوانی است.

رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان ادامه داد: مقرون به صرفه بودن جلسات، آموزش به پزشکان و مردم در خصوص اهمیت این موضوع، ادغام شدن آن با سیستم بهداشتی، حساس سازی بیمار در این خصوص و همچنین ایجاد بخش بازتوانی در بخش قلب بایستی از جمله سیاستگذاری‌ها برای ارتقای موضوع بازتوانی در جامعه باشد.

وی تاکید کرد: بایستی موضوع بازتوانی همانطور که مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی است جزو سیاست‌های وزارت بهداشت هرکشور گردد تا با جلوگیری از برگشت بیماری ‌ها، هم به اقتصاد جامعه و هم به خود مردم کمک بزرگی کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا