گوناگون

معاون بنیاد مسکن: سیمای واقعی روستاها باید حفظ شود

81182440 5727817

ˈمحمدرضا شاملوˈ روز جمعه در حاشیه سفر به اردبیل در پاسخ به سووال خبرنگار ایرنا افزود: روند گسترش بی رویه زندگی شهری در نیم قرن اخیر به گونه ای است که اصالت شیوه معماری روستاها را تهدید و سیمای ظاهری این نقاط را دگرگون می کند.

وی اظهار کرد: گسترش شهرنشینی می تواند جوانب گوناگون زندگی روستایی را دگرگون کند ولی در این میان سیمای ظاهری روستاها مانند شیوه معماری منازل و ساختمانهای دیگر؛ چگونگی گذرگاه های عمومی درون روستاها و نیز نابودی کشتزارها؛ مراتع؛ جنگل ها و باغهای واقع در داخل یا پیرامون روستاها دارای اهمیت زیادی است.

شاملو با اشاره به اینکه باید با حفظ سنت های اصیل خودمان از موارد مفید مدرنیته نیز بهره بگیریم، ادامه داد: احترام به داشته های ارزشمند و فرهنگ گذشتگان از موارد مهمی هست که باید مورد توجه جدی باشد.

او گفت: البته تاثیر روند پرشتاب گسترش زندگی شهری و ماشینی در مواردی بر ایجاد دگرگونی در شیوه زندگی اهالی روستاها اجتناب ناپذیر و در پاره ای از موارد مفید است که با مدیریت درست می توان ضمن بهره گیری از تاثیرهای مثبت زندگی شهری از تغییرها و پیامدهای منفی آن در زندگی روستایی جلوگیری کرد.

وی بیان کرد: بنیاد مسکن به منظور جلوگیری از ادامه روند دگرگونی سیمای ظاهری روستاها تا حد امکان سعی دارد که تمام پروژه های عمرانی خود مانند تهیه و اجرای طرحهای هادی و مقاوم سازی منازل را به گونه ای انجام دهد که ماهیت و اصالت سنتی روستاها حفظ شود.

وی جلوگیری از آسیب رسانی به کشتزارها و باغهای روستایی، استفاده از زمینهای غیرقابل کشت برای ساخت و ساز و اجباری شدن استفاده از مصالح و نیز شیوه معماری بومی و سنتی منطقه در ساخت منازل را از مواردی دانست که بنیاد مسکن در این زمینه به آنها توجه دارد.

وی همچنین یادآوری کرد: در صورتی که نقاط سیاحتی روستاها به مردم معرفی و به شکل اصولی مورد استفاده گردشگران و میهمانان قرار بگیرد نه تنها ضرری برای محیط زیست این نقاط نخواهد داشت بلکه منبع درآمد مفیدی نیز برای روستاییان خواهد بود.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن با اشاره به اینکه توسعه مناطق روستایی به تنهایی از عهده یک اداره و سازمان خارج است، گفت: همکاری ارگانهای ذیربط در این زمینه ضرورت دارد.

وی اضافه کرد: در مرحله اول اجرای طرح روستاهای هدف گردشگری که از چند سال پیش در بنیاد مسکن آغاز شد، 500 روستا انتخاب شده بود.

شاملو افزود: قرار است این طرح در 150 روستای دیگر در نقاط گوناگون ایران نیز تا پایان برنامه پنجم اجرا شود که از این تعداد سهم استان اردبیل شش روستاست.

592/530

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا