گوناگون

پیکر عباس کمندی در قطعه هنرمندان بهشت محمدی سنندج آرام گرفت +عکس

81173841 5712490

به گزارش خبرنگار ایرنا، پیکر استاد مرحوم عباس کمندی از ساعت 18 بر روی دستان مردم فرهنگی سنندج از مقابل مسجد ملاویسی تا انتهای بلوار کردستان تشییع و سپس روانه بهشت محمدی سنندج شد.

امروز همه اقشار مختلف مردم به پاس یک عمر فعالیت فرهنگی و هنری این هنرمند برجسته کردستانی به مراسم تشییع و خاکسپاری آن مرحوم آمدند و وداع باشکوهی با این فرزند کردستان داشتند.

عباس کمندی هنرمند نامدار و پیشکسوت عرصه موسیقی استان کردستان صبح امروز اول خرداد ماه سال 93 به دلیل ایست قلبی در سن 62 سالگی در بیمارستان توحید سنندج درگذشت.

این هنرمند، نقاش، نویسنده، شاعر و نمایش نویس کرد از شب گذشته به دلیل درد ناشی از کلیه به بیمارستان منتقل و صبح امروز به علت ایست قلبی درگذشت.

عباس کمندی متولد سال 1331 در شهر سنندج است، از همان سنین کودکی با ادبیات فولکلور کردی آشنا شد و آثار نبوغ وی برای آشنایان نمایان شد.

وی در سن 16 سالگی به شعر سرایی، قصه نویسی، قصه پردازی مشغول بود، به گفته خود وی از هیچکس تقلید نکرده و سبک مخصوص به خود را دارد، سال 1349 در سن 18 سالگی در یک مسابقه داستان نویسی در رادیو سنندج مقام اول را کسب کرد و با توجه به کسب این مقام، توسط مدیر وقت رادیو به کار در رادیو سنندج دعوت شد.

در سال 1350 پس از شرکت در یک شب شعر، مسوولیت ترانه سرایی خانه فرهنگ و هنر به عهده وی گذاشته شد، تا سال 1356 حدود 95 درصد ترانه هایی که در رادیو سنندج ضبط می شد از خانه فرهنگ و هنر ارایه می شد.

عباس کمندی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، با همکاری گروه ˈکامکارهاˈ کارهای جدیدی را شروع کرد.

سبک اشعاری آهنگ های عباس کمندی عاشقانه است و بیشتر آنها از شاعران هورامان گرفته شده است و تا کنون از وی آهنگی راجع به جنگ و کشتار و خون ریزی ثبت نشده است.

سرودن اشعار بیش از 150 ترانه، ساخت و اجرای بیش از 60 آهنگ و ترانه، اجرا و ارایه مجموعه آهنگ های گلاویژ، پرشنگ، اورامان و کیژی کورد در 3 شماره، گردآوری مظاهر فرهنگ فلکلوریک (فرهنگ مردم)،

گردآوری و تحقیق زندگی نامه شخصیت های کرد و تبدیل آن به فیلمنامه از آن جمله سنجرخان، سید عطا کل، زندگی پهلوان حسین گلزار کرمانشاهی، غارت آثار زیویه و میر نوروزی از جمله فعالیت های عباس کمندی در طول 62 سال زندگی هنری اش است.

اسب، یک سبد علف، پرواز در قفس، ارثیه مامه رحیم، عضو جدید اوپک، نبرد رمادیه، کوچه سرخ، کاروانسرا، وکیل اول، قلم و شیطان و پهلوان پنبه از جمله فیلم نامه های عباس کمندی هستند.

از عباس کمندی علاوه بر چندین برنامه تلویزیونی، کتاب های دیوان شعر کردی و فارسی، جمع آوری اشعار دیوان میرزا شفیع، ورزش باستانی و پهلوانان کرد، زندگی نامه سید علی اضعر کردستانی، اورامان، رمزگشایی در مظاهر فرهنگی و گردآوری اشعار هیجایی ایرانی قبل از اسلام به یادگار مانده است.ک/3

7346/533

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا