Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوریهوا فضا

کاوشگر خورشیدی پارکر Parker سال 2018 به اتمسفر خورشید می رود

کاوشگر خورشیدی پارکر Parker سال 2018 در حالی روانه ی اتمسفر خورشید خواهد شد که سازمان هوانوردی و فضایی ملی آمریکا تاکنون کاوشگران زیادی را به کلیه سیاره‌ های اطراف زمین فرستاده اما ناسا تاکنون به خاطر گرمای زیاد سطح خورشید ، کاوشگری به سوی خورشید پرتاب نکرده و اکنون قرار است نخستین کاوشگر خورشیدی بنام – کاوشگر خورشیدی پارکر Parker – به سمت خورشید ارسال کند. در ادامه با میهن پست همراه شوید.

کاوشگر خورشیدی پارکر Parker که پیشتر کاوشگر خورشیدی پلاس spp شناخته می‌شد، یک فضاپیمای رباتیک برنامه‌ریزی شده برای بررسی تاج خورشیدی – کرونا – است. این کاوشگر به فاصله ۸/۵ شعاع خورشیدی حدود شش میلیون کیلومتری سطح خورشید با هدف تعیین ساختار و دینامیک میدان مغناطیسی در منابع باد خورشیدی ، ردیابی جریان انرژی که تاج خورشیدی را داغ می‌کند و عامل سرعت بخشیدن به باد خورشیدی است ، تعیین مکانیزم سرعت بخشیدن به حمل و نقل ذرات پر انرژی ، کاوش پلاسمای غباری در نزدیکی خورشید و تأثیر آن بر بادهای خورشیدی و تشکیل ذرات پر انرژی فرستاده خواهد شد.

کاوشگر خورشیدی پارکر Parker

ناسا، سازمان هوانوردی و فضایی ملی آمریکا، قرار است در سال آینده میلادی (۲۰۱۸) یک کاوشگر خود را به اتمسفر خورشید روانه کند. کاوشگر خورشیدی پارکر (Parker Solar Probe) از قدرت بالایی برای تحمل گرما برخوردار است.

جنس این کاوشگر کامپوزیت کربن و ضخامت آن حدود ۱۲ سانتیمتر است. ناسا در یک مصاحبه مطبوعاتی در شیکاگو در این باره اعلام کرد که قدرت تحمل گرما و اشعه‌های اتمی در این کاوشگر بیشتر از دیگر کاوشگران آمریکا است.

کاوشگر خورشیدی پارکر Parker

کاوشگر خورشیدی پارکر Parker قرار است در تابستان سال آینده میلادی ۲۰۱۸ ماموریت خود را آغاز کند. این کاوشگر تا فاصله شش‌و‌نیم میلیون کیلومتری خورشید پیش رفته و به بررسی اتمسفر خورشید می‌پردازد.

محققان ناسا امیدوارند با نتایج تحقیقات کاوشگر خورشیدی پارکر Parker ، که  قرار است فعالیت‌اش تا سال ۲۰۲۵ ادامه یابد، اطلاعات بیشتری درباره شیوه فعالیت ستارگان بیابند. آنها همچنین امید دارند که نتیجه این تحقیقات بتواند در آینده در پیش‌بینی دقیق‌تر آب‌و‌هوای کره زمین موثر باشد.

کاوشگر خورشیدی پارکر Parker
مقیاس رصد خورشید توسط کاوشگر خورشیدی پارکر : اندازه ظاهری خورشید قابل مشاهده از زمین سمت راست و اندازه ظاهری خورشید قابل رصد توسط کاوشگر خورشیدی پارکر سمت چپ

این نخستین بار است که سازمان هوانوردی و فضایی ملی آمریکا نام یک دانشمند زنده را روی یک کاوشگر می‌گذارد. نام کاوشگر خورشیدی پارکر است که برگرفته از نام یوجین پارکر Eugene Parker دانشمند امریکایی در رشته فیزیک نجومی است.

یوجین پارکر ۸۹ ساله هنوز در دانشگاه شیکاگوی آمریکا تدریس می‌کند. او اختر فیزیکدانی است که وجود توفان‌های خورشیدی را کشف کرد. او از این که نامش را روی یک کاوشگر خورشیدی گذاشته‌اند ابراز خوشحالی کرده است.

کاوشگر خورشیدی پارکر Parker

یوجین پارکر در باره ماموریت کاوشگر خورشیدی پارکر می‌گوید:

برای نخستین بار کاوشگری به گوشه‌ای از کهکشان می‌رود که ما تاکنون هیچ اطلاعاتی در باره‌اش نداریم. بسیار جالب است که اطلاعاتی در این باره به دست آید.

پارکر در ادامه در رابطه با بررسی بادهای خورشیدی که یکی از ماموریت‌های این کاوشگر است، می‌گوید که او بسیار علاقمند است اندازه‌گیری‌های دقیقی درباره بادهای خورشیدی به دست آورد. او مطمئن است که این اندازه‌گیری‌ها نتایج غیرقابل باوری در بر خواهند داشت.

 

منبع    space

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا