Mihanpostپژوهشیپیشنهاد سردبیرتغذيهعلمی و فناوریمحيط زيست

کرنزا Kernza ، گیاهی که در لیست غذاهای آینده بشر قرار خواهد گرفت + عکس

کرنزا Kernza ، گیاهی که در لیست غذاهای آینده بشر قرار خواهد گرفت ؟ این خبری است که توسط دانشمندان عنوان شده و مورد توجه رسانه ها نیز قرار گرفته است. چرا که جمعیت جهان به سرعت در حال رسیدن به 9 میلیارد نفر است و در این میان تولید غذا در جهان باید 70 درصد مردم دنیا نسبت به میزان کنونی افزایش پیدا خواهد کرد بنابراین باید به فکر چاره ای برای سیر کردن تمام ساکنان این کره خاکی بود. 

در این میان کرنزا نیز در کنار جیرجیرک ها ، جلبک ها و … گیاهی است که در لیست غذاهای آینده بشر قرار خواهد گرفت ؟ بنابراین در در لیست غذاهای آینده بشر شاید جای زیادی برای یکی از کم توقع ترین غلات وجود نداشته باشد اما نگذارید سبزه گندم که در آمریکا به وفور یاد می شود شما را گول بزند. این گیاه ابتدا برای تامین علوفه کاشته می شد و با علف هرز کمی تفاوت داشت.

کرنزا Kernza

بنابراین بعدها و در دهه 1980 ، محققان نسبت به نقش عمده تک محصولی و کشاورزی یک ساله، که معمول ترین روش تولید دانه های خوراکی است، در از بین بردن سلامت و قدرت خاک ابراز نگرانی کردند. از این رو آن ها به دنبال گزینه های جایگزین با پایایی طولانی تری رفتند و در نهایت به سبزه گندم رسیدند. در دهه 2000 ، موسسه تحقیقاتی Land Institute ، که یک مرکز تحقیقاتی کشاورزی با توجه به معضلات زیست محیطی در کانزاس بود، داوطلبانه نوع جدیدی از سبزه گندم را تولید کرد که محصول بهتر، اندازه دانه بهتر و مقاومت بیشتری در برابر بیماری داشت و نام آن در نهایت کرنزا Kernza گذاشته شد.

کرنزا Kernza

جالب است بدانید که این گیاه کرنزا Kernza دارای یک سیستم ریشه ای به طول بیش از 3 متر بوده و به مدت 5 سال تمام دانه خوراکی (محصول) تولید می کرد. در مقابل، گندم استاندارد تنها برای یک سال محصول می دهد و ریشه آن به اندازه نصف کرنزا نیز نیست.

لی دیهان، سرپرست یک گروه بذرشناسی در خصوص گیاه کرنزا Kernza می گوید:

که غذاهای با ریشه بلند مانند کرنزا که دوره کشت طولانی دارند سود مضاعفی نیز دارند. مانند تمام گیاهان دیگر، گیاهانی مانند کرنزا نیز دی اکسید کربن را در خاک ذخیره می کنند و همزمان باعث بهبود سلامت خاک، ثابت کردن خاک از لحاظ فیزیکی و بهبود شرایط ریزمغذی ها در خاک می شوند. نتیجه کاشت این گیاهان داشتن خاکی غنی تر، فرسایش کمتر و راهیابی مقادیر بسیار کمتری کودهای شیمایی به درون منابع آبی خواهد بود.

 

منبع    nationalgeographic

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا