گوناگون

‌ترس جامعه از صرع، نابجا و ناآگاهانه است

یک متخصص روان‌پزشک در خصوص بیماری صرع، گفت: بیماری صرع بیماری است که در اکثر موارد قابل کنترل بوده و ترس جامعه از صرع نابجا و ناآگاهانه است.

“سیدرضا حسینی” در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران‌(ایسنا)، منطقه زنجان، اظهار کرد: تشنج در واقع اختلال گذرای عملکرد مغزی است که در اثر تخلیه الکتریکی غیرطبیعی در سلول‌‎های عصبی مغز پیدا شده و سبب ایجاد علایم گوناگون مثل از دست دادن ناگهانی هوشیاری، انقباض عضلات و یا تغییرات حسی و رفتاری در فرد می‌شود.

وی در خصوص بیماری صرع افزود: زمانی که فردی بدون عامل برانگیزاننده خاص مثل افت قندخون، تب و … مکرراً دچار حملات تشنج شود، می‎گویند دچار صرع شده است، بنابراین به مجرد یک حمله تشنج نمی‎توان گفت فردی به بیماری صرع مبتلا شده است. در مواردی که تشنج در اثر عامل برانگیزاننده بروز کرده باشد با رفع آن علت مثلاً افت قندخون حملات تشنج نیز متوقف می‌شود، اما اگر بعد از رفع این عوامل حملات تشنج باز هم تکرار شود، آن موقع بیماری صرع مطرح می‌شود.

این روان‌پزشک با اشاره به اشکال مختلف صرع تصریح کرد: گاه علت تشنج وجود یک اختلال ساختمانی در مغز مانند تومور است، اما در اغلب موارد هیچ علت خاصی یافت نمی‌شود که شایع‎ترین نوع صرع است که معمولاً هنگام تشنج دچار لرزش دست‎ها و پاها، قفل شدن فک و در نهایت خواب‎آلودگی می‎کند. در حالت‎های دیگر صرع، فرد ممکن است حسی را تجربه کند که دیگران متوجه نمی‌شوند، در برخی موارد نیز فرد در جریان تشنج حتی بیهوش هم نشوند.

حسینی در خصوص راه‎های پیشگیری در این زمینه عنوان کرد: راه پیشگیری خاصی در این مورد وجود ندارد، ولی با سالم زندگی کردن و کم کردن مخاطرات در محیط اطراف، می‎توان تا حدی از ابتلا به این نوع از صرع که دلیل مشخصی ندارد جلوگیری کرد. در ضمن توجه به این نکته ضروری است که هنگام تشنج فرد بیمار آرامش خود را حفظ کنیم و وسایل تیز و خطرناک را از اطراف فرد متشنج دور کنیم تا آسیب دیگری به وی وارد نشود.

این روان‌پزشک با اشاره به نحوه درمان صرع، یادآور شد: درمان معمولاً به صورت دارویی است و در صورت گذشت دو تا پنج سال از آخرین تشنج فرد بیمار می‎توان داروی او را تحت نظر پزشک قطع کرد. ناگفته نماند این بیماری با مصرف داروهای مربوطه قابل کنترل بوده و جای نگرانی نیست و دختران و پسرانی که مبتلا به این بیماری بوده و قصد ازدواج دارند موضوع را کتمان نکنند، چرا که این بیماری قابل کنترل است.

حسینی خاطرنشان کرد: معمولاً افرادی که در خانواده خود فرد مبتلا به صرع دارند، به دلیل وجود عامل وراثت در این بیماری بیشتر در معرض ابتلا هستند که در دهه‎های اول تا سوم زندگی بروز پیدا می‎کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا