گوناگون

“دیویس گاگنهایم” سیستم آموزشی آمریکا را به تصویر می کشد

به گزارش خبرنگار سینمای جهان باشگاه خبرنگاران؛ به نقل از گولادربی با کارگردان برنده ی جایزه ی اسکار “دیویس گاگنهایم” (حقیقت ناخوشایند) سه فیلم مستند درباره ی تحصیلات مردم آمریکا ساخته است:‌”اولین سال”، “در انتظار سوپرمن” و حالا هم “آموزش” که در مراسم جوایز فیلم “امی” 2014 هم نامزد دریافت بهترین مستند یا فیلم غیر داستانی شده مهم ترین نکته ای که “گاگنهایم” در فیلم هایش نشان می دهد این است که مهم ترین عامل در موفقیت دانش آموزان کیفیت آموزشی معلمان است.

گاگنهایم در این باره توضیح می دهد: ‌مدرسه ای هست که سرمایه ی آنچنانی ندارد اما معلمان خوبی دارد این مدرسه یک موفقیت بزرگ در آموزش است. برعکس این نوع مدرسه هم وجود دارد یعنی مدرسه ای که هرگونه امکانات، بهترین فضا و ثروتمند ترین دانش آموزان را دارد اما معلم ها افتضاح هستند. این مدرسه یک شکست محسوب می‌شود.

گاگنهایم سال های زیادی را برای ساخت فیلم درباره ی تحصیلات عمومی اختصاص داده که این موضوع کنایه آمیز هم هست چون او هیچ گاه قصد نداشته یک مستند ساز شود. گالنگایم در این باره می گوید:‌ وقتی به لس آنجلس آمدم، تنها هدفم این بود که هیچ وقت مستند نسازم. پدرم مستندساز بود و من می خواستم کارگردان هالیوودی شوم.

تصمیم گاگنهایم بعد از ساخت فیلم “روز تعلیم” (2001) عوض شد؛ او می گوید:‌ ناراحت شده بودم چون یک دوربین خریدم و  می خواستم فیلمی درباره ی مردمی که دوست دارم بسازم؛ بنابر این از سال 1999 تا 2000 کار پنج معلم سال اولی را دنبال کردم… تا به آن زمان دنیا را با آن شرایط ندیده بودم، قبل از آن شغلی که این قدر مهم باشد را ندیده بودم . مثل مبارزه ای بود که آمریکا در آن برنده یا بازنده شود.

دومین فیلم بلند گاگنهایم درباره سیستم آموزشی آمریکا، “در انتظار سوپرمن” بحث برانگیز بود. به این دلیل که مدرسه های غیر انتفاعی (CHARTER SCHOOL) را به تصویر می کشید و البته همین مدرسه ها بود که باعث شد و رویکرد دیگری به “آموزش” داشته باشد چهارمعلمی که برای فیلم “آموزش” پیدا کرد در مدرسه های دولتی کالیفرنیا کار می کردند و سطوح متفاوتی از موضوعات و تجربیات شان را نشان می دادند. قصد گاگنهایم این بود که نه تنها مهارت آنها را به عنوان یک معلم نشان دهد بلکه تعهد آنها به بهتر شدنشان را هم به تصویر بکشد، گالنگایم درباره ی این فیلم می گوید:‌ نیمی از انگیزه ی این فیلم این است که چطور یک معلم بهترین می شود؟ و دیدن این بهترین شدن در مقابل چشمان شما صورت می گیرد و فکر می کنم این تغییر یک روند بسیار مفید باشد.

انتهای پیام/ اس
 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا