گوناگون

برنامه ملی مقابله با بیابان زایی تدوین می‌شود

سلامت نیوز: بر اساس فرجه زمانی اعلام شده از سوی کنوانسیون بین المللی مقابله با بیابانزایی (UNCCD) و زمانبندی پیشبینی شده، مقرر است برنامه ملی مقابله با بیابان زایی کشور بازنگری و پس از تکمیل، به کنوانسیون مقابله با بیابان زایی سازمان ملل متحد ارسال شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازمركز روابط عمومي و اطلاع رساني معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، ابراهیم باباییان کارشناس علمی ستاد آب، خشكسالي، فرسايش و محيط زيست معاونت علمي و فناوري ریاست جمهوری اظهار کرد: از آخرين فعاليتهاي صورت گرفته در زمينه بيابانزدايي، فعال كردن مجدد كارگروه ملي بيابان-زدايي است كه متشكل از اعضاي حقوقي و حقيقي و كارشناسان دستگاههاي مختلف بوده كه دبيرخانه آن در سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور مستقر است.

وی گفت: در حقيقت وظيفه اصلي اين كارگروه، بازنگري سياستهاي قبلي مقابله با بيابانزايي به منظور تدوين گزارش کشوری و همسو سازی برنامههاي ملی با استراتژی ده ساله (2018-2008)است. بر اساس اين معاهده، تمامي كشورهاي ذينفع بايد داراي يك برنامه جامع و مشخص در زمينه بيابان زدايي بوده و با يكديگر مشاركت موثري داشته باشند.

وی ضمن اشاره به این موضوع که طي سي سال گذشته فعاليتهاي پژوهشي و اجرايي فراواني در كشور صورت گرفته گفت: گستره فعاليتهاي ايران در سطح بين الملل در زمينه بيابانزدايي و ايجاد كمربند سبز به ويژه در حواشي كويرها سرآمد بوده و تجربيات بسيار ارزشمندي در اين زمينه كسب شده است.مقرر است اقدامات تمامي دستگاههاي اجرايي كشور در زمينه مقابله با بيابان-زايي و كاهش اثرات خشكسالي گردآوري و از طريق دبيرخانه كارگروه به كنوانسيون بين المللي جهت ارزيابي عملكرد اقدامات، ارسال شود.

ضرورت به‌کارگیری فناوری برای مقابله با بیابان‌زایی

دستيابي و به کارگیری فناوري‌هاي جلوگیری از فرسایش خاک، كاهش اثرات خشكسالي و توسعه منابع آبي و بهره‌وري بيشتر از اين منابع از مهمترین برنامه های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای مقابله با بیابان زایی است.

دکتر حسینعلی بهرامی دبیر ستاد آب، خشكسالي، فرسايش و محيط زيست ضمن تاكيد براهمیت و ضرورت توسعه و بکارگیری فناوري‌هاي مقابله با بیابانی شدن گفت: دستیابی به فناوری های جلوگیری از فرسایش خاک و بیابان زایی، كاهش اثرات خشكسالي و توسعه منابع آبي و بهره‌وري بيشتر از اين منابع از مهمترین برنامه های معاونت در این راستا است .
وی همچنین در باره برنامه های ستاد برای مقابله با بیابان زایی گفت :توسعه فناوري‌هاي مصرف بهينه آب دركشاورزي، حمایت از توليد خاك‌پوش (مالچ) هاي بيولوژيك براي كنترل مناطق مولد ريزگرد و تست اثرگذاري اين مواد در عرصه‌هاي بياباني از اقدامات فناورانه ستاد توسعه فناوري آب، خشكسالي، فرسايش و محيط‌زيست است .

دبیر ستاد آب، خشكسالي، فرسايش و محيط زيست خاطر نشان کرد : ايران همانند بسياري از كشورها در معرض بيابان‌زايي قرار دارد و به عنوان يكي از اعضاي فعال كنوانسيون بين‌المللي مقابله با بيابان‌زايي (UNCCD) هر دوسال يك‌بار برنامه‌هاي محوري خود را بازنگري و تكميل نموده وفهرست اقدامات انجام شده طي اين دوسال را به كنوانسيون مقابله با بيابان‌زايي سازمان ملل اعلام می كند. وی در ادامه گفت : معاونت علمي و فناوري به عنوان عضو “كارگروه ملي مقابله با بيابان‌زايي” و با تاكيد براهمیت و ضرورت توسعه و بکارگیری فناوري‌هاي مقابله با بیابانی شدن، فهرست اقدامات به عمل آورده طي سال‌هاي 1391 و 1392 خود را به عنوان ششمين گزارش به كارگروه مربوطه تقدیم کرده است .

دکتر بهرامی با بیان اینکه تخریب سرزمین یکی از چالش های پیش روی ایران بوده است گفت: تلاش در امر كاهش روند تخريب سرزمين و مقابله با بيابانزایي، وظيفه ای ديني، قانوني و انساني است. با توجه به اینکه ماهيت پديده بيابانزایي محدود به مرزهاي جغرافيایي نبوده، در سال های اخیر شاهد بوده ایم که تبعات بیابانی شدن و تخریب سرزمین بصورت گرد و غبار ناشي از فرسايش خاك سلامت و آسايش مردم بخش هاي وسيعي از كشور ما را مورد تهديد قرار داده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا