گوناگون

بانکهایی که قهرمان بیکاری را سر کار گذاشتند/ “نه” محترمانه به متقاضیان تسهیلات اشتغالزا

به گزارش خبرنگار مهر،  استان لرستان از لحاظ نرخ بیکاری طی 18 سال اخیر همواره در میان سه استان نخست کشور بوده است که شش سال رتبه نخست کشور، 10 سال رتبه دوم و دو سال نیز رتبه سوم بیکاری را در اختیار داشته به طوریکه نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24 سال لرستانی 36 درصد است.

این وضعیت بغرنج در حالیست که از ابتدای سالجاری به رغم ابلاغ تسهیلات اشتغالزا به استان لرستان همچنان بسیاری از طرح های معرفی شده توسط کارگروه اشتغال استان به بانکهای عامل استان معطل تصمیم گیری بانکها مانده اند.

قید و بند های عجیب و قابل تامل برخی بانکها برای پرداخت تسهیلات اشتغالزا در بیکارترین استان کشور در حالی مطرح می شود که با استمرار این روند به نظر می رسد امسال لرستان و لرستانی شاهد فرصت سوزی دیگری در جذب این تسهیلات باشند.

179 طرح اشتغالزا به بانکهای استان معرفی شد

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان عصر شنبه در جلسه کارگروه اشتغال استان اظهار داشت: با توجه به تسهیلات ابلاغی در سه ماه نخست سالجاری برای پرداخت به طرح های اشتغالزا 179 طرح به بانکهای استان از جمله صادرات، ملت، پست بانک، رفاه، ملی و … ارجاع شد.

IMG16520395

علی آشتاب با بیان اینکه پرداخت تسهیلات مورد نیاز این طرح ها از محل تفاهم نامه منعقد شده میان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سیستم بانکی بوده است، افزود: باید این تسهیلات ظرف مدت زمان سه ماه نخست امسال جذب می شد.

وی با بیان اینکه این طرح ها توسط دستگاههای اجرایی بررسی و از سوی کمیته منتخب با حضور بانکها تصویب شده است، افزود: این در حالیست که پس از معرفی این طرح ها به بانکهای استان هنوز بازخورد بررسی بانکها و فرآیند پرداخت این تسهیلات به دبیرخانه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان اعلام نشده است.

پس از سخنان مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان از بانکهای عامل استان خواسته شد که نسبت به ارائه گزارش وضعیت طرح های ارجاع داده شده به بانکها و فرآیند پرداخت تسهیلات گزارشی ارائه کنند که عملکرد برخی بانکها در این زمینه جای تامل داشت.

بانک صادرات: فقط به مشتری های خود تسهیلات می دهیم

بهروز هدایتی مدیرعامل بانک توسعه صادرات استان لرستان با بیان اینکه 34 طرح از سوی کارگروه اشتغال به این بانک معرفی شده است گفت: این در حالیست که در تاریخ سوم تیرماه نامه ای برای اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ارسال کردیم که عمده این طرح ها با آئین نامه بانک صادرات بری پرداخت تسهیلات مطابق ندارد.

وی با بیان اینکه بانک صادرات فقط مجاز به پرداخت تسهیلات به طرح های نیمه تمامی است که قبلا از این بانک تسهیلات گرفته اند افزود: مطابق آئین نامه ارسالی از مرکز بانک صادرات تسهیلات جدید خود را به طرح هایی می دهد که بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی و مشتریان بانک صادرات بوده که قبلا از این بانک تسهیلات دریافته کرده اند.

هدایتی ادامه داد: این در حالیست که هیچ کدام از طرح های معرفی شده از سوی کارگروه اشتغال به بانک صادرات در این بانک حساب نداشته و از ما تسهیلات نگرفته اند.

IMG23431530

مدیرعامل بانک توسعه صادرات استان لرستان افزود: از سوی دیگر طرح ها و متقاضیانی که نزد بانک صادرات حساب دارند به بانکهای دیگر معرفی شده اند در حالیکه ما آمادگی داریم به این طرح ها تسهیلات پرداخت کنیم.

هدایتی همچنین عنوان کرد: در آئین نامه ارسالی از بانک صادرات مرکز قید پرداخت تسهیلات با توجه به منابع و مصارف بانک نیز اعلام شده است که منتظر گرفتن خط اعتباری از بانک مرکزی برای پرداخت هستیم.

بانک ملی: منتظر خط اعتباری هستیم

مدیر عامل شعب بانک ملی استان لرستان نیز در این رابطه گفت: ما در زمینه پذیرش طرح های ارجاع داده شده به این بانک مشکلی نداریم مگر اینکه متقاضیان شرایط دریافت تسهیلات را نداشته و دارای چک برگشتی و بدهی معوق باشند.

ساکی البته در ادامه حرفهایش قید مورد اشاره مدیرعامل بانک صادرات را تکرار کرد و گفت: تسهیلات ارائه شده برای طرح های اشتغالزا از محل منابع داخلی بانکها است که هنوز نتوانستیم خط اعتباری برای پرداخت این تسهیلات بگیریم و کار در حال پیگیری است.

وی ادامه داد: با توجه به این موضوع همچنان طرح های ارسالی از سوی کارگروه را نیز بررسی نکرده ایم چرا که مستلزم صرف هزینه است و از مسئولان می خواهیم تا ابلاغ خط اعتباری فرصت بدهند.

IMG12143921

اظهارات مدیران عامل بانکهای استان با صحبتهای مدیر عامل یکی دیگر از بانکهای استان تکمیل شد تا وی نیز بگوید که از 122 طرح معرفی شده به این بانک بخش عمده ای یا دارای بدهی معوق بوده، یا چک برگشتی داشته و یا با دستورالعمل این بانک همخوانی نداشته اند و از این تعداد تنها می تواند به 13 طرح تسهیلات پرداخت کند.

معاون استاندار: مدیران عامل بانکها در مرکز برای پرداخت تسهیلات تعهد داده اند

این سخنان مدیران عامل بانکهای استان لرستان در ادامه جلسه با اظهار نظر برخی دیگر از مدیران بانکهای استان تکمیل شد تا به قول استاندار لرستان حرفهای مدیران عامل بانکهای استان حکایت یک “نه” محترمانه به طرح های اشتغالزای بیکارترین استان کشور باشد.

معاون برنامه ریزی استانداری لرستان در واکنش به اظهارات مطرح شده توسط مدیران عامل بانکهای استان گفت: تسهیلات اشتغالزای اختصاص داده شده به استان لرستان برای سه ماه نخست سالجاری 176 میلیارد تومان بوده که در آیین نامه ابلاغی هیچ گونه قید و بندی برای پرداخت این تسهیلات عنوان نشده است.

علی هادی چگنی با بیان اینکه این تسهیلات می تواند برای طرح های توسعه، ایجادی و سرمایه در گردش پرداخت شود افزود: متاسفانه شاهد هستیم که برخی بانکهای مرکز با ابلاغ دستورالعملهای جداگانه ای نسبت به ایجاد قید و شرط در پرداخت این تسهیلات اقدام کرده اند.

IMG14374594

وی تصریح کرد: این در حالیست که رقم تسهیلات اعطایی به استان عددی است که مدیران عامل بانکهای مختلف در مرکز در شورای عالی اشتغال برای پرداخت آن قول داده اند و با نظر خود آنها این رقم بین استانها توزیع شده است.

معاون برنامه ریزی استانداری لرستان ادامه داد: تاکنون دو بانک سپه و رفاه به تعهدات خود در این زمینه عمل کرده اند ولی عملکرد برخی بانکهای استان نشان می دهد که گویا نمی خواهند در مسیر پرداخت تسهیلات و انجام تعهدات خود حرکت کنند.

قید و شرطهای بانکهای استان با آئین نامه شورای عالی اشتغال منافات دارد

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان نیز در واکنش به اظهارات مطرح شده از سوی مدیران عامل بانکهای استان گفت: در هیچ کجای آئین نامه ابلاغی تسهیلات اشتغالزا قید و بندهای مورد اشاره از سوی بانکها نیامده است.

علی آشتاب با بیان انکه تسهیلات می تواند در سه سرفصل نیمه تمام، توسعه ای و سرمایه درگردش پرداخت شود عنوان کرد: قید و شرطهای مطرح شده از سوی بانکهای استان با آئین نامه شورای عالی اشتغال منافات دارد.

وی با بیان اینکه این موارد مربوط به دستورالعمل داخلی بانکها است، از آنها خواست تا ضوابط شان را به دبیرخانه کارگروه اعلام کنند تا مطابق با این ضوابط به آنها طرح معرفی شود.

IMG12440358

فرآیند رخ داده در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان و پاسکاری پرداخت تسهیلات طرح های اشتغالزا در حالیست که این تسهیلات باید ظرف سه ماه نخست سالجاری پرداخت می شده و اگر به لطف تمدید متولیان امر در سطح ملی نبود شاهد فرصت سوزی دیگری در حوزه اشتغال استان و جذب تسهیلات این بخش می بودیم.

استمرار این وضعیت و فرافکنی بانکهای استان جز درجا زدن لرستان در صدر جدول بیکاران عایدی دیگری ندارد، موضوعی که توسط استاندار لرستان مورد تاکید قرار گرفت تا هوشنگ بازوند خطاب به مدیران عامل بانکهای استان بگوید که فراموش نکنند در استانی زندگی و کار می کنند که بالاترین نرخ بیکاری دارد و انتظار می رود دغدغه های شما برای رفع مشکل بیشتر از دیگران باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا