گوناگون

30 فروشگاه غیرمجاز سموم کشاورزی در کرمان تعطیل شد

81212700 5780879

به گزارش ایرنا، ˈناصر طاهریˈ روز سه شنبه در نشست هم اندیشی کشاورزان در رفسنجان افزود: سمپاشی درختان و انتشار سموم غیرمجاز و بی کیفیت در هوای آزاد باعث بروز بسیاری از سرطان ها می شود.

وی تاکید کرد: مسوولان از جمله فرمانداری و تعزیرات حکومتی باید با فروشگاه های سموم غیرمجاز بشدت برخورد کنند، زیرا بالاترین آمار سرطان ها ناشی از استشمام سموم است و در مرحله بعد بواسطه برگزاری کلاس های آموزشی، کشاورزان توجیه شوند و نکته های فنی و علمی سموم را بیاموزند.

وی با تاکید بر اینکه آموزش کشاورزان درباره چگونگی مصرف سموم می تواند اوضاع کشاورزی منطقه را بهبود بخشد، گفت: بالای 90 درصد افراد بحث های فنی، میزان و زمان استفاده سموم کشاورزی درختان پسته را نمی دانند و با توجه به اینکه علم و فناوری روز به روز در حال پیشرفت است، باید کشاورزان را به گردونه علم کشاورزی و آبیاری، خاک شناسی و دفع آفات گرایش داد.

وی ادامه داد: باید به سمتی حرکت کنیم که استفاده از سمپاشی را به عنوان آخرین راهکار کنترل آفات بدانیم، به این طریق که باغات به صورت یکپارچه مدیریت شوند و برای باغات یکپارچه یک نوع سم، یک نوع آبیاری، کاوش و هرس درختان صورت گیرد و با نظر کارشناسان همگام باشد که در صورت نیاز به سمپاشی در آخرین گام آن را استفاده کنند.

طاهری گفت: سم پاشی باید در جایی از باغ که آفت در آستانه طغیان است صورت گیرد و در جاهایی که رطوبت هوا 40 درصد باشد از سمپاشی هوایی استفاده می شود و در رفسنجان به دلیل شرایط گرم بودن هوا مناسب نیست.

وی خاطرنشان کرد: آمار در دو ماه تابستان در استان کرمان نشان می دهد که 57 روز از این زمان تابش اشعه نوری فراتر از حد نرمال است که آفت را نمی توان کنترل کرد لذا سم پاشی بهتر است در زمان شب که هوا خنک تر است انجام شود که میزان نفوذ سم بیشتر است.

وی با اشاره به وجود 50 فروشگاه غیرمجاز در رفسنجان و لزوم اطلاع رسانی لازم در این باره، گفت: اوج طغیان پسیل پسته در استان کرمان در سال 90 بود که از همان سال کلینیک های گیاه پزشکی در استان راه اندازی شد و در حال حاضر 50 کلینیک گیاه پزشکی فعالیت می کنند.

طاهری افزود: در این کلینیک ها توسط کارشناسان عرصه کشاورزی، آموزش ها و مشاوره های لازم به کشاورزان ارایه می شود تا محصولی با کیفیت برداشت کنند.

وی اظهار کرد: کشاورزان کم سواد براساس شنیده ها برای از بین بردن آفت درختان پسته بدون نظر کارشناس سمومی تهیه می کنند و به درختان می پاشند.

وی گفت: هم اکنون 11 کلینیک گیاه پزشکی در رفسنجان و جود دارد و همچنین بیش از 300 کارشناس به کشاورزان راهنمایی های لازم را به طور رایگان ارایه می دهند.ک/2

7440/8154

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا