Mihanpostسیاسی

لاریجانی:تعصبات جاهلانه ریشه درگیری در منطقه است

به گزارش میهن پست – رئیس مجلس شورای اسلامی ریشه درگیری در منطقه را وجود تعصبات جاهلان عنوان کرد و گفت: این درگیری‌ها بیانگر آن است که افکار باید نزدیک شوند.

علی لاریجانی در مراسم فارغ التحصیلی جمعی از دانشجویان دانشگاه ادیان و مذاهب قم گفت: وجود چنین دانشگاهی که بتواند ادیان و مذاهب را معرفی کند در جهان امروز ضرورت دارد تا رجال و دانشمندی در فضایی ثابت سایر ادیان را مورد بررسی قرار دهند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در رابطه با ضرورت انجام اینگونه مطالعات بیان کرد: بسیاری از تنازعاتی که در گذشته میان ادیان وجود داشت به دلیل نشناختن مذاهب بود. جدال‌های خونینی در غرب بین متعصبان دینی وجود داشت و در شرق نیز با جنگ‌های عثمانی شیوع پیدا کرد.

وی ادامه داد: البته گرایشات سیاسی و کشورگشایی ها هم دلیلی برای این موضوع محسوب می شود.

رئیس قوه مقننه ریشه درگیری در منطقه را تعصبات جاهلانه عنوان کرد و افزود: به همین دلیل برای گفتگوی مذاهب ضرورتی انکار ناپذیر وجود دارد و درگیری‌های منطقه نشان می دهد که افکار باید نزدیک شوند.

وی با بیان اینکه سود این درگیری ها نصیب اسرائیل و آمریکا می شود گفت: بررسی های تاریخی نشان می دهد که گفتگوی مذاهب از هدررفت انرژی کشورها جلوگیری کرده و کمتر شاهد وقوع اینگونه درگیری‌ها خواهیم بود.

لاریجانی با بیان هدایت‌شدن سرکردگان داعش از سوی غرب گفت: البته گفتگوی ادیان باعث می شود که بسیاری از زیرمجموعه ها با اعتقادات دینی آشنا شوند که این موضوعات باید ادامه یابد.

رئیس مجلس تصریح کرد: ادیان مختلف را که مورد بررسی قرار می دهیم در بسیاری از امور مشابهاتی دارند.

وی با بیان اینکه اشتراکات بسیاری بین دین‌ها بالاخص دین‌های خداباور وجود دارد، گفت: برخی از ادیان مانند اسلام، یهودیت و مسیحیت خداباور هستند البته برخی ادیان مانند بودیسم اینگونه خداباوری را ندارند اما بخش اعظم دنیا دین های خداباور را قبول دارند.

لاریجانی ادامه داد: در حوزه اخلاق و معنویت اشتراکات بسیاری میان ادیان وجود دارد البته نوع قرائت ها متفاوت است.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه اصل باید همکاری مسالمت آمیز باشد گفت: برخی فکر می کنند که دایماً باید متمایز شد در صورتی که اصل، هم‌زیستن مسالمت آمیز بوده و این موضوع به مطالعات دینی ضرورت می بخشد.

وی تأکید کرد: گفتگوی ادیان با افرادی که مبانی عقلانی دارند زودتر به نتیجه می رسد.

لاریجانی تصریح کرد: نکته مهم دیگر اینکه اگر بخواهیم گفتگوی دینی زنده شود باید جنبه های فلسفی و عرفانی را مورد توجه قرار دهیم و وجود نقاط مشترک باعث نزدیکی میان ادیان می شود. موضوع مورد نیاز گفتگوی زنده بوده و نوع تقرب باعث حصول نتیجه بهتر می شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: از لحاظ اجتماعی هم گفتگوی ادیان را نیازمندیم و خلاء های اجتماعی با طرز فکر معنوی و دینی پر می شود.

لاریجانی اظهار داشت: اگر ادیان نجات‌دهنده بشر بتوانند تقرب به دین را عمومی‌تر کنند، خلاء‌های موجود در این ساحل آرام می گیرند و امیدوارم که این موسسه علمی با توجه به شرایط سیاسی امروز هر چه زودتر به اهداف تعیین شده دست یابد.

گفتنی است در پایان این مراسم لاریجانی در حرکتی نمادین مدرک فارغ التحصیلی تعدادی از دانشجویان را اهدا کرد.

منبع:isna

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا