عوارض مصرف زیاد آجیل در تعطیلات نوروزی شاید به سرعت در بدن شما نمایان نشود اما به دلیل این که بدن در زمان کوتاهی شاهد ورود انواع و اقسام مغزها آن هم به همراه شیرینی است ، دچار شک شده و این شک در بیشتر افراد با نشانه های سریع و گاهی بلند مدت همراه می شود. برای آشنایی با این عوارض در ادامه با ما همراه شوید.
ریزش مو : یکی از عوارض مصرف زیاد آجیل در تعطیلات نوروز ریزش مو و د رکنار آن ، شکنندگی ناخن ها، بدبو شدن دهان و دردهای مفصلی و عضلانی است . بنابراین همه این اتفاقات عجیب، از علائم مسمومیت با سلنیوم هستند. مسمومیت سلنیوم واقعا نادر است، اما مشکلی است که میتواند از طریق زیادهروی در مصرف مغزها و آجیلها (خصوصا بادام هندی) اتفاق بیفتد. درواقع، هر ۸ تکه کامل از بادام هندی، سلنیومی معادل با ۱۰ برابر بیشتر از نیاز روزانه بدن را وارد بدن میکند. مغزهایی مانند بادام هندی واقعا مغذی هستند، اما بعضی از متخصصان میگویند که نباید روزانه بیشتر از ۴ عدد بادام هندی مصرف کرد و بعضی از آنان نیز معتقدند که مصرف بادام هندی نباید بهصورت روزانه باشد.
افزایش وزن سریع : اگر چه همه میدانیم که مصرف مغزهای مختلف آن هم در حد اندازه و استاندار آن میتواند به کاهش وزن کمک کند، اما استفاده از مغزهای خام به صورت ماوم و در یک دوره ۱۵ روزه نه تنها باعث کاهش وزن نمی شود بلکه سبب افزایش وزن سریع هم می شود. بنابراین اگر در مصرف مغزها زیاده روی کنید، سریعا نتیجه عکس میگیرید و دچار افزایش وزن میشوید.
عوارض مصرف زیاد آجیل در تعطیلات نوروز شاید به همین چند مورد خلاصه نشود اما جالب است بدانید که افزایش وزن ناشی از زیادهروی در مصرف مغزها و آجیل ها، بسیار سریع تر از زیادهروی در مصرف دیگر مواد غذایی اتفاق میافتد. دلیلش آن است که مغزها پرکالری هستند و درنتیجه در حجم ظاهرا کم، انرژی زیادی را وارد بدن میکنند. برای مثال، هر ۲۸ گرم از بادام خام حاوی ۱۶۳ کالری است، درحالی که همین میزان از ماکارونی پختهشده بدون روغن و افزودنی فقط ۳۷ کالری دارد. بهعلاوه، مغزهای سرخشده، نمکسود و طعمدار اساسا کالری بیشتری را هم در کنار سدیم به بدن می رسانند.
مشکلات گوارشی : از عوارض مصرف زیاد آجیل در تعطیلات نوروز که اکثرا مردم ایران با آن مواجه هستند ، مشکلات گوارشی است. بنابراین اگر پس از خوردن مغزها و آجیلها با نفخ شدید مواجه میشوید، باید بدانید که این مشکل فقط به شما محدود نمیشود. درواقع، این حالت بهواسطه ترکیبات خاصی بهنام فیتاتها و تاننها در مغزها به وجود میآید که اساسا هضمشان برای دستگاه گوارش ما سخت است.
دانشمندان میگویند که این ویژگی، نوعی قابلیت بقا و ادامه حیات را برای مغزها فراهم میکند. اگر یک حیوان مغزی را ببلعد، این مغز بدون هضم شدن و
به صورت کاملا سالم از دستگاه گوارشش عبور میکند و بعد از خارج شدن همچنان میتواند در قالب یک گیاه جدید رشد داشته باشد. متاسفانه، انسانها هم با همین وضعیت مواجه هستند و اگر در خوردن مغزها زیادهروی کنند، بهصورت خودکار با نفخ شدید مواجه میشوند. اضافه بر این، دریافت بیش از حد چربی به واسطه زیاده روی در مصرف مغزها میتواند در مواردی به اسهال نیز منجر شود.