Mihanpostاقتصادیهوا فضا

آیا فرودگاه امام با استانداردهای بین‌المللی فاصله دارد؟

به گزارش میهن پست – با نزدیک شدن به عید نوروز و افزایش سفرهای هوایی هنوز مشکل کمبود ظرفیت سالن‌های مسافری و پرداخت عوارض خروج از کشور و دریافت ارز برطرف نشده در حالی که نامه نگاری‌هایی بین آخوندی و سیف انجام شده است.

هرساله با نزدیک شدن به پایان سال، موضوع سفرهای نوروزی و برگزاری تورهای مسافرتی مطرح می‌شود که از سه ماه پیش از سال نو اقدام به رزرو تور و پکیج سفر می‌کنند به همین جهت همیشه در زمان نوروز بخش حمل و نقل با پیک سفرها در بخش‌های مختلف روبرو است.

یکی از بخش هایی که در زمان نوروز و پیک سفرها مسافران را با مشکلات زیادی مواجه می کند، پروازهای هوایی است که به دلیل کمبود ناوگان در کشور و همچنین وجود برخی مشکلات در فرودگاه ها، مشکلات جدی را در  زمان سفر ایجاد می‌کند که حتی باعث می‌شود که برخی مسافران از سفر بازبمانند.

فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) هرساله تعداد زیادی از مسافران را جابجا می‌کند که در زمان پیک سفرهای نوروزی این رقم با افزایش زیادی روبرو می‌شود که در یک فاصله زمانی کوتاه حدود یک هفته ای می‌خواهند از کشور خارج شوند به همین جهت بخش‌های خدماتی در این فرودگاه باید چندبرابر روزهای عادی ظرفیت پذیرش مسافر را داشته باشند.

یکی از مشکلات این فرودگاه برای مسافران خروجی از کشور، نبود سالن مناسب برای استراحت مسافران و بدرقه کنندگان آنها است بطوریکه اگریک مسافر با تاخیر در پرواز روبرو شود، شرایط مناسبی برای استراحت آنها پیش بینی نشده و اغلب مجبورند ساعت‌ها ایستاده در انتظار پرواز باشند و حتی خانواده‌های آنها که برای بدرقه به فرودگاه می‌روند هم باید این شرایط را تحمل کنند.

مشکل دیگر، نبود شرایط مناسب در سالن انتهایی فرودگاه است یعنی وقتی یک مسافر از تمامی گیت‌ها عبور می‌کند و در انتظار پرواز است، وسایل خدماتی مناسب و کافی دیده نشده که در صورت تاخیر بتواند از این فضا استفاده کند و این موضوع‌ها در زمان های پیک سفر و نوروز چند برابر می‌شود.

البته در ماه های اخیر سعی شده با برداشتن برخی گیت ها و افزایش ظرفیت سالن های مسافری، روان سازی در این فرودگاه انجام گیرد اما این اقدامات نمی تواند در زمان تعداد بالای سفر در نوروز، پاسخگوی نیاز مسافران باشد.

براساس این گزارش، مشکلات دیگری در بخش‌های خدماتی این فرودگاه وجود دارد که البته بخشی از آن در اختیار فرودگاه نیست اما مسایل و درگیری‌های زیادی را برای مسئولان فرودگاه و مسافران بوجود می‌آورد. در واقع مسافران قبل از خروج از کشور باید دو عملیات بانکی را انجام دهند که یکی از آنها دریافت ۳۰۰ دلار ارز مسافرتی و دیگری پرداخت عوارض خروج از کشور است.

البته مسافران می‌توانند این کارها را خارج از فرودگاه هم انجام دهند اما برخی از مسافران که این کارها را به داخل فرودگاه موکول می‌کنند به دلیل نبود نیروی کافی بانک در فرودگاه، مشکلات بزرگی برای آنها بوجود می‌آید که حتی منجر به بازماندن از پرواز هم می شود.

در واقع صف‌های طولانی در جلوی شعبه بانک ملی در فرودگاه امام خمینی، اغلب باعث نزاع و دعوا بین مسافران شده و مشکلات زیادی را برای ‌آنها بوجود می آورد، موضوعی که باوجود نامه نگاری‌های وزیر راه و شهرسازی به رئیس کل بانک مرکزی و حتی بازدید سیف از این بخش، هنوز به جایی نرسیده است.

مخالف انجام عملیات بانکی در فرودگاه هستیم
در این رابطه سعید چلندری با بیان اینکه مخالف انجام این دوعملیات بانکی در فرودگاه هستیم به مهر، گفت: ما مخالف این موضوع هستیم و جلساتی را هم با رئیس کل بانک مرکزی داشتیم.

وی با بیان اینکه درخواست ما این است که سایر بانک‌ها هم بتوانند این عوارض را دریافت کنند تا ایستایی مسافران را نداشته باشیم، افزود: گاهی در یک زمان ۲ ساعته ۱۰ پرواز باید انجام شود که در مجموع ۴ هزار مسافر  برای این پروازها هستند که اگر ۲۰ درصد از این تعداد هم عوارض را نپرداخته باشند، جلوی باجه های بانک بسیار شلوغ می شود.

مدیرکل فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) با انتقاد از اینکه مسافران فقط باید پرداخت عوارض و دریافت ارز را از بانک ملی انجام دهند، گفت: نفرات کمی هم در این باجه ها حضور دارند که پاسخگوی نیاز مردم نیست.

چلندری افزود: ما در نامه ای از بانک مرکزی درخواست کردیم که هم شعبه های بانک ملی را در فرودگاه افزایش دهند و هم راهکار پرداخت عوارض و دلار مسافرتی را تغییر دهند زیرا معتقدیم که انجام این دو عملیات بانکی در فرودگاه کار درستی نیست.

وی با بیان اینکه این خدمات تحمیلی به فرودگاه است، بیان کرد: گاهی شبکه بانک قطع می شود و هزار نفر مسافر نمی توانند ارز بگیرند که برای همین اعتراض می کنند و حتی سرو صدا می‌شود. به همین جهت در حال پیگیری هستیم تا این مشکلات را روان سازی کنیم.
منبع:mehrnews

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا