Mihanpostپیشنهاد سردبیرنظامی

موشک فتاح اولین موشک هایپرسونیک ایران با قابلیت هایی خارق العاده + عکس

سرجنگی موشک فتاح از یک پیشران کروی سوخت جامد با نازل متحرک برخوردار است که توان کنترل تراست خروجی و فرمان‌دهی به آن برای حرکت در جهات مختلف را می‌دهد.

موشک فتاح و یا بهتر بگوییم موشک هایپرسونیک فتاح در حالی توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی شد که سکوت معنا دارشان ، واکنش اولیه ی همه کشورهایی بود است که نگاهشان به برنامه ی توسعه ایی و قدرت موشکی کشورمان بسیار جدی بوده است.

در این میان غربی ها و بخصوص رژیم صهیونیستی که منتظر تکذیب خبر معرفی موشک فتاح بود کم کم نسبت صحت این خبر واکنش نشان داده و با ترس در رسانه های خود ساعت ها موشک هایپرسونیک فتاح را مورد بررسی قرار داده است.

موشک فتاح صبح روز 16 خرداد ماه سال 1402 به عنوان اولین موشک هایپرسونیک ایرانی توسط نیروی هواف ضای سپاه پاسداران رونمایی شد. این موشک که نام آن از سوی رهبر انقلاب انتخاب شده، فعلا بردی در حدود هزار و 400 کیلومتر دارد و قرار است در نمونه های بعدی، برد آن تا محدوده تعیین شده برای نیروهای مسلح افزایش یابد. سرعت موشک پیش از اصابت به هدف، عدد شگفت انگیر و ویرانگر 13 تا 15 ماخ است.

قبل از توضیح بیشتر در خصوص موشک هایپرسونیک فتاح بد نیست بدانید که عنوان هایپرسونیک را برای چه نوع موشک هایی به کار می برند ؟

موشک های هایپرسونیک جزو جدیدترین تسلیحات و تجهیزات هستند که امروزه توسط کشورهای همچون آمریکا، روسیه و چین و اینک کشورمان ایران تولید و به کارگرفته می‌شوند و به آن دست از موشک هایی گفته می شود که سرعتشان بیش از 5 برابر سرعت صوت است.

موشک‌ های هایپرسونیک نیز به دو دسته تقسیم می‌شوند.

یک دسته موشک‌های کروز هایپرسونیک هستند که در نزدیکی سطح زمین پرواز می‌کنند و فاصله‌شان از سطح زمین بین چند 100 متر تا چند 10 متر نوسان می‌کند.

دسته دوم اما حرکتی گلایدری دارند. در این حالت، معمولا موشک هایپرسونیک به وسیله یک موشک بالستیک، تا ارتفاع چند 10 کیلومتری زمین صعود کرده و سپس از آن جدا می‌ شوند. در طول مسیر تا هدف، موشک حرکتی گلایدری و خزنده دارد و میان ارتفاع‌ها و جهات متفاوتی نوسان می‌ کند تا به نقطه شیرجه نهایی برسد.

با این حال مقامات نظامی کشورمان  تشریح کرده اند که موشک فتاح می‌تواند پیشرفته‌ ترین سامانه‌های موشکی ضد بالستیک آمریکا و اسرائیل از جمله گنبد آهنین را دور بزند. موضوعی که باعث نگرانی شدید اسرائیل و متحدانش در دنیا بوده است.

سرجنگی موشک فتاح از یک پیشران کروی سوخت جامد با نازل متحرک برخوردار است که توان کنترل تراست خروجی و فرمان‌دهی به آن برای حرکت در جهات مختلف را می‌دهد.

به این ترتیب سرجنگی موشک با بالک‌های کنترلی که برروی آن تعبیه شده و همچنین موتور با فناوری نازل متحرک،‌ قابلیت اجرای مانور به طرفین،‌ مانورهای ارتفاعی و مانورهای مدور را پیدا کرده و این قابلیت در کنار سرعت هایپرسونیک،‌ امکان رهگیری و مقابله سامانه‌های موشکی با آن را تقریبا غیر ممکن می‌سازد و این یک چالش بزرگ برای سامانه های پدافندی آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهد بود چرا که در تهاجم احتمالی به سمت هدف (برای مثال اسرائیل) موشک‌های هایپرسونیک در موج اول حمله، با از بین بردن سپرهای موشکی دشمن، راه را برای پرتاب بی خطر دیگر موشک‌ها در موج های بعدی حمله، باز می‌کنند تا اهداف را بدون مزاحمت، مورد اصابت قرار دهند.

در این میان نیز سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خصوص موشک فتاح گفته ایت که این موشک هایپرسونیک در دنیا کم‌ نظیر و اکنون کشورمان جزو چهار کشور دارای این فناوری شده است.

موشک هایپرسونیک «فتاح» که از فناوری تک بهره برده است، موشکی رادارگریز است که مسیر آن می تواند بعد از شلیک تغییر می کند و البته مانور در سرعت سرسام آور و غیرقابل پیش بینی بودن مسیر هم از دیگر ویژگی های موشک فتاح است.

البته که موشک فتاح قابلیت پرواز از داخل و بیرون جو را دارد و دارای کلاهک پروازی هدایت شونده نیز هست تا این موشک توان عبور از سامانه های موشکی موجود را نیز داشته باشد.

چنگیز قیاسی

چنگیز قیاسی متولد ۱۳۶۰ و فارغ التحصیل دوره کارشناسی علوم ارتباطات - شاخه روزنامه نگاری - و دکترای مدیریت کسب و کار است. وی علاوه بر 12 سال تجربه سردبیری چند نشریه چاپی ،۷ عنوان ملی در جشنواره های مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در کارنامه خود دارد ، وی در سال 92 مجله اینترنتی« میهن پست» را تاسیس کرد .

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا