به گزارش میهن پست -مدیرکل آموزش فنی و حرفهای وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه استقبال دختران از تحصیل در زمینه صنعت کمتر و بیشتر به سمت “خدمات” است اظهار کرد: به علت محدودیتهای فرهنگی در جامعه استقبال دختران از رشتههای فنیوحرفهای کمتر است. به همین علت باید فرهنگ سازی کنیم تا دختران هم حرفهای بیاموزند، در این صورت قطعا بازار کار هم خواهند داشت.
سید محسن حسینیمقدم، در گفتوگو با خبرنگار «آموزش و پرورش»، با بیان اینکه در سال ۹۲-۹۳، ۷۶۵ هزار دانشآموز در مدارس فنی و حرفهای و کار و دانش مشغول به تحصیل بودهاند، اظهار کرد: این تعداد ۴۱٫۵ درصد از مجموع دانش آموزان پایه دوم و سوم متوسطه را تشکیل میدهند.
به نقل از ایسنا ، وی افزود: از این آمار، ۳۶۵ هزار نفر در پایه دوم و مابقی در پایه سوم تحصیل میکنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای وزارت آموزش و پرورش با اشاره به فعالیت ۷۱۰۰ هنرستان مستقل و زمینه در شاخههای فنی و حرفهای و کارو دانش گفت: از این تعداد ۹۷۵ مرکز در بخش غیردولتی فعالیت میکنند و در مجموع ۴۰ هزار و ۳۷۰ کلاس فنی و حرفهای و کارودانش داریم.
حسینیمقدم افزود: اگرچه سعی میکنیم حرکت به سمت توسعه کمی مراکز فنی وحرفهای با احتیاط صورت پذیرد، البته بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، باید سهم آموزشهای فنی و حرفهای و کارودانش تا پایان برنامه به ۴۶ درصد برسد که اکنون روی آمار ۴۱ درصد هستیم.
وی افزود: با توجه به اعتبارات آموزش و پرورش و اعتبارات خاصی که برای تجهیز هنرستانها نیاز است، امسال با شیب ملایمتری در استانها حرکت میکنیم برای سال ۹۳-۹۴ این آمار را به ۴۲٫۵ درصد برسانیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در زمینه فنی و حرفهای ۴۳ رشته در سه شاخه صنعت (۲۰ رشته)، خدمات (۱۹ رشته) و کشاورزی (۴رشته) داریم گفت: از این تعداد تنها در سه یا چهار رشته هنرجو نداریم.
حسینیمقدم افزود: یکی از سیاستهای کاری ما فرهنگسازی است. تفکر حاکم این است که هرکس وضعیت تحصیلیاش مناسب نیست، باید به فنی و حرفهای برود، در حالی که این تفکر صحیح نیست. قطعا کسانی که به سمت فنی و حرفهای میروند، دانشآموزانی نیستند که از استعداد تحصیلی پایینی برخوردار باشند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر معتقدیم همین فردی که استعداد تحصیلیاش پایین است بعد از فارغ التحصیلی توانایی دارد که یک آچار دست بگیرد و قطعا بازار کار هم برای او مهیاتر است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه استقبال دختران از تحصیل در زمینه صنعت کمتر و بیشتر به سمت خدمات است اظهار کرد: به علت محدودیتهای فرهنگی در جامعه استقبال دختران از رشتههای فنیوحرفهای کمتر است، به همین علت باید فرهنگ سازی کنیم تا دختران هم حرفهای بیاموزند، در این صورت قطعا بازار کار هم خواهند داشت.