Mihanpostمحيط زيست

آب شدن زود هنگام یخ‌‌های ‌قطب جنوب سرعت گرفته است ؟

آب شدن زود هنگام یخ‌های قطب جنوب همواره دانشمندان حوزه محیط زیست را نگران کرده و این که یخ‌های قطب جنوب چقدر تاب می‌آورند نیز موضوعی است که باید برای جلوگیری از رخداد این فاجعه ای بزرگ آن را مدیریت کرد؟ اگر چه آب شدن یخ‌های قطب جنوب امری تعیین‌کننده در افزایش سطح دریاها و اقیانوس‌هاست اما عواقب خطرناک آن مدت‌هاست دانشمندان و ناظران زیست محیطی را به خود مشغول کرده است.با میهن پست همراه شوید.

 آب شدن زود هنگام یخ‌‌های ‌قطب جنوب و پاسخ به این پرسش که در برآورد افزایش سطح آب دریاها نقشی قاطع در آینده بقاء در این کره خاکی دارد، مدت‌هاست دانشمندان و ناظران زیست محیطی را به خود مشغول کرده است. یک بازسازی کامپیوتری نشان می‌دهد که سطح اقیانوس‌ها تا آخر سده جاری و بر اثر ذوب شدن یخ‌های قطب جنوب، به مراتب بیشتر از آنچه تا کنون تصور می‌شد، بالا خواهد رفت.

آب شدن زود هنگام یخ‌‌های ‌قطب جنوب
آب شدن زود هنگام یخ‌‌های ‌قطب جنوب

تا به حال کارشناسان آب و هوای سازمان ملل احتمال می‌دادند که تا سال ۲۱۰۰ و با ذوب شدن تدریجی یخ‌های قطب جنوب، سطح آب اقیانوس‌ها ۱۸ سانتمیتر افزایش یابد، اما تحقیقی جدید در دانشگاه ماساچوست آمریکا احتمالات دیگری را مطرح می‌کند چرا که آب شدن زود هنگام یخ‌‌های ‌قطب جنوب این روزها تمامی معادلات این پژوهشگران را به هم زده است. آب شدن زود هنگام یخ‌های قطب جنوب

این تحقیق و شبیه‌سازی کامپیوتری توسط پژوهشگری به نام رابرت دو کونتو انجام گرفته و نتیجه آن در مجله تخصصی “نیچر” منتشر شده است. در این پژوهش مشخص شده که این افزایش سطح می‌تواند تا سال ۲۱۰۰ به یک متر برسد.

نتیجه پژوهش‌های حاصل از شبیه‌سازی‌های کامپیوتری در دانشگاه ماساچوست نشان می‌دهد که ریزش پرشتاب‌تر یخچال‌های طبیعی و سقوط کوه‌های یخ می‌تواند سطح دریاها را تا سال ۲۱۰۰ تا یک متر بالاتر ببرد.

اما در خصوص مقابله با آب شدن زود هنگام یخ‌‌های ‌قطب جنوب، چنانچه تولید گازهای گلخانه‌ای طبق توافق اجلاس پاریس در دسامبر ۲۰۱۵ محدود نشود، خطر این وجود خواهد داشت که باز هم نیم متر دیگر به این میزان افزوده شود. به این ترتیب بدترین سناریو روی خواهد داد یعنی تا سال ۲۵۰۰ و با در نظر گرفتن یخ‌های ذوب شده قطب جنوب، سطح دریاها از مقدار کنونی ۱۳ متر بالاتر خواهد بود.

آب شدن زود هنگام یخ‌‌های ‌قطب جنوب

در این خصوص رابرت دو کونتو می‌گوید:

با چنین ابعادی، زمین شکل دیگری به خود می‌گیرد. برخی مناطق از جمله سواحل شرقی آمریکا آسیب‌های جدی خواهند دید و به طور نمونه سطح آب در بوستون ۲۵درصد از حد میانگین مورد انتظار بیشتر خواهد بود. دو کونتو تاکید کرده که بیش از همه باید از پیامدهای چنین روندی در شمال آمریکا هراس داشت.

قطب جنوب و ریزش یخ‌های آن مهم‌ترین عامل در برآوردهای مربوط به تغییرات آب و هوایی جهان هستند. محققان برای بررسی مدل‌های این تغییرات، افت و خیز‌ها و نوسان ذوب شدن کوه‌های یخ را طی ده سال بررسی کرده‌اند. بیش از همه سرعت ذوب دیواره‌های یخی در بخش غربی نمایان است و این برخی پژوهشگران را نگران می‌کند که فرآیند اب شدن یخ‌ها سریع‌تر از چیزی باشد که تا کنون انتظار می‌رفت.

در حالی که پاره‌ای تحقیقات، آب شدن تدریجی یخ‌های قطب را با بالارفتن دمای هوا ، تابش آفتاب و گرم‌تر شدن آب‌های زیر دیواره‌های یخی مورد توجه قرار داده‌اند، آنالیز دو کونتو بر سقوط یکباره‌ی یخچال‌های طبیعی استوار است. به این ترتیب سرعت و شتاب و ریتم ذوب شدن یخ و در نتیجه بالا آمدن سطح آب به مراتب بیشتر خواهد بود.

آب شدن زود هنگام یخ‌‌های ‌قطب جنوب

تد اسکامبوس از دانشگاه کلرادو که در پژوهش آب و هوایی اخیر شرکت نداشته، ارزیابی رابرت دو کونتو را واقع‌بینانه می‌داند و می‌گوید لحاظ کردن همه احتمالات و عوامل برای محاسبه تهدیدات ناشی از ذوب شدن یخ‌های قطب جنوب به پیش‌بینی آینده کمک بیشتری می‌کند.

البته پیش‌بینی وضعیت آب و هوا بر اساس ملاحظات دو کونتو به عوامل بسیار متفاوت و مختلف بیرونی نیز بستگی دارد زیرا تا کنون شبیه‌سازی‌های کامپیوتری از خطاهای محاسباتی جدی مبرا نبوده‌اند.

منبع: dw

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا