به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، ˈمحمد اخوانˈ روز چهارشنبه در گفتگویی با اشاره به فرا رسیدن زمان داشت صیفی جات و اهمیت رعایت مسائل فنی به منظور پیشگیری و کنترل عوامل خسارت زای مزارع صیفی بخصوص خیار که در سبد غذایی خانوار به صورت تازه خوری مصرف می شوند، افزود: از آنجائی که یکی از مهمترین عوامل خسارت زا بر روی این محصول بیماری سفیدک داخلی و آفات مکنده مانند شته، تریپس و کنه دو نقطه ای است، آفات فوق علاوه بر خسارت مستقیم، موجب انتقال بیماری های ویروسی در مزارع می گردند.
وی با تأکید بر اینکه سبزی و صیفی کاران بایستی از بذور مقاوم و متحمل به بیماری های قارچی و ویروسی استفاده نمایند، کاشت به موقع و زود هنگام، کاشت ردیفی و جوی پشته، آبیاری به روش های نشتی و قطره ای را در کاهش بروز و توسعه آفات و بیماری ها بسیار موثر دانست.
وی افزود: تغذیه مناسب و استفاده از کودهای آلی مناسب موجب رشد بوته و افزایش مقاومت گیاه در مقابل عوامل خسارتزا خواهد بود.
اخوان با اشاره به اینکه انهدام علف های هرز حاشیه و داخل مزرعه و کرت ها ضروری است، استفاده از نوارهای چسبناک، بخصوص در گلخانه ها و فضای محدود را در کنترل جمعیت آفات مذکور موثر دانست و تصریح کرد: استفاده از سموم غیر شیمیایی و یا سموم کم خطر و سمومی که دارای دز مصرف اندکی بوده با رعایت دوره کارنس (از زمان سمپاشی تا برداشت) جهت کنترل عوامل خسارت زا را به کشاورزان سبزی و صیفی کار توصیه نمود.
وی با تأکید بر مشاوره و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات مستقر در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها و مراکز جهاد کشاورزی دهستان ها و کلینیک های گیاهپزشکی جهت دریافت نسخه گیاهپزشکی، رعایت نکات ایمنی از قبیل استفاده از ماسک و عینک و کلاه و … به هنگام سمپاشی را الزامی دانست.
استان مازندران با داشتن آب و هوایی معتدل سالانه میلیون ها تن انواع محصولات کشاورزی را تولید و به بازار مصرف عرضه می کند که بخش عمده این تولیدات به صورت تازه خوری مصرف می شوند.
بخش عمده تولیدات کشاورزی مازندران به استانهای دیگر و حتی خارج از کشور صادر می شود.ک/1
2585/608
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
newsroom@irna.ir