گوناگون

اعتیاد بر سایر بخش‌های جامعه تاثیر می‌گذارد/ تولید 97 نوع مواد مخدر در دنیا

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن موسوی چلک پیش از ظهر یکشنبه در حاشیه برگزاری کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدراستان سمنان در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: نباید با مقوله اعتیاد به طور جزیره ای برخورد و آن را جدا کنیم.

وی همچنین با بیان اینکه وضعیت اجتماعی در جامعه مطلوب نیست بیان داشت: شرایط اجتماعی نگران‌کننده است و روند خوبی ندارد.

مشارکت بالغ بر 2 هزار سازمان غیردولتی در حوزه درمان و پیشگیری از اعتیاد

مدیرکل دفتر توسعه مشارکت‌های مردمی و سازمانهای مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از مشارکت دو هزار و 89 سازمان غیردولتی در حوزه درمان و کاهش آسیب و پیشگیری از اعتیاد در کشور خبر داد و گفت: 50 درصد از سازمان‌های غیردولتی مراکز درمان، 48 درصد مراکز کاهش آسیب و بقیه مراکز خدمات پیشگیری هستند.

موسوی چلک از توسعه نقش سازمان‌های غیردولتی در تصمیم‌گیری، سیاستگذاری و نظارت در این بخش نیز خبر داد و افزود: به سازمان‌های مردم نهاد به عنوان فرصتی اجتماعی، مسئولیت‌پذیر، مطالبه گر و مشارکت جو در مبارزه با مواد مخدر باور داریم.

وی با اشاره به ایجاد بانک اطلاعاتی سازمانهای مردم نهاد مشارکت‌کننده در حوزه‌های درمان، کاهش آسیب و پیشگیری در کشور، اظهار داشت: اطلاعات سازمان‌های غیر ولتی 21 استان اکنون وارد این سامانه شده و این سامانه قبل از پایان سال تکمیل می‌شود که با تکمیل آن، به طور رسمی مراکز مجاز اعلام و مراکز غیرمجاز نیز به طبع مشخص می شوند.

97 نوع مواد مخدر در دنیا تولید می‌‌شود

مدیرکل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی و سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور همچنین از برگزاری همایش نقش مشاركت اجتماعي در مبارزه با مواد مخدر در 31 استان کشور خبر داد و اظهار کرد: علاوه بر اين همايش‌ها برگزاري جشنواره ايده‌هاي برتر حوزه مشاركت اجتماعي در امر مبارزه با مواد مخدر نيز به همت دفتر مشاركت‌هاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر در هفت استان كشور برگزار می‌شود.

موسوی چلک با بیان اینکه 97 نوع مواد مخدر در دنیا تولید می‌شود، عنوان داشت: مافیای مواد مخدر همواره به سمت جذب مشتری برای خود هستند.

وی ادامه داد: در ایران به سمت تولید مواد مخدر صنعتی می‌رویم و این مواد مخدر وابستگی را نیز افزایش می‌دهد.

مواد مخدر نقش مهمی در افزایش آسیب‌های اجتماعی دارد

مدیر کل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی و سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه مواد مخدر نقش مهمی در افزایش آسیب‌های اجتماعی دارد، عنوان داشت: در مورد بیماری ایدز نیز ابتلا به این بیماری رو به روابط جنسی کنترل نشده دارد و همچنان قربانی ایدز در حوزه روابط جنسی کنترل نشده هستیم.

موسوی چلک در ادامه گفت: با گسترش مواد مخدر صنعتی میل به برقراری ارتباط جنسی افزایش می‌یابد و شرکای جنسی خود را از گروه معتادان انتخاب می‌کنند.

وی با اشاره به محول کردن تدوین برنامه اقدام استانی به سه استان آذربایجان شرقی، همدان و سمنان به شکل آزمایشی، ادامه داد: هر استان در این برنامه باید یک برنامه عملیاتی برای توسعه مشارکتهای غیردولتی در مبارزه با مواد مخدر تدوین کند که در آن سهم و برنامه هر دستگاه اجرایی به همراه اولویت‌های استان مشخص می‌ شود.

شاخص‌ها و استانداردهای رتبه بندی مراکز غیردولتی تا پایان سال 94 نهایی می‌شود

مدیرکل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، شبکه‌سازی سازمان‌های مردم نهاد حوزه‌های درمان، پیشگیری و کاهش آسیب را گامی برای پایداری فعالیت آنها، تقویت منافع جمعی، استفاده از ظرفیت‌های گروهی برای کشور دانست و از اجرای این برنامه در دو استان کشور خبر داد.

موسوی چلک، فقدان رتبه بندی مناسب برای مراکز غیردولتی مشارکت کننده در بخش اجتماعی مبارزه با مواد مخدر را یک نقطه ضعف عنوان و اضافه کرد: شاخص ها و استانداردهای رتبه بندی این مراکز تا پایان سال 94 نهایی می شود.

وی با اشاره به برگزاری بیش از 300 دوره آموزشی در نیمه اول امسال ویژه مراکز غیردولتی مشارکت کننده در درمان، پیشگیری و کاهش آسیب در مبارزه با مواد مخدر، گفت: برگزاری 200 دوره آموزشی برای این مراکز در شش ماه دوم پیش بینی شده است.

کنترل آسیب ها نیاز به مشارکت مردم است

مدیرکل دفتر توسعه مشارکت‌های مردمی و سازمانهای مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در ادامه سخنانش اظهار داشت: گسترش مواد مخدر، گسترش سن آسیب های ناشی از فضای مجازی، گسترش سن آسیب دیدگان اجتماعی و افزایش مصرف مشروبات الکلی و افزایش دورن خانوادگی شدن آسیب های اجتماعی از جمله آسیب های اجتماعی در جامعه است.

موسوی چلک با تاکید بر اینکه برای کنترل این آسیب ها نیاز به مشارکت مردم است، عنوان داشت: برای کنترل آسیب ها نیاز است به سمت مشارکت های مردمی برویم و مشارکت هم تنها به سازمان های غیر دولتی نیست و از تمام ظرفیت ها باید استفاده کرد.
وی تاکید کرد: برای اینکه مشارکت مردم را بگیریم باید با مردم صادق باشیم و برای مردم شفاف سازی شود و مردم حساس شوند تا پای کار بیایند.

مدیرکل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اظهار داشت: حتی اگر همه منابع را به کار ببریم ولی مشارکت مردم نباشد موفق نمی شویم کما اینکه مطالبه گری اجتماعی در جامعه نداریم.

موسوی چلک در تالار تئاتر شهر سمنان، در همایش بانوان شاغل در دستگاه های اجرایی استان سمنان با هدف اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر و ارتقای آگاهی های پایدار آنان شرکت کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا