گوناگون

انجمن صنایع غذایی مازندران نسبت به احتمال شیوع تب مالت هشدار داد

2402552 170

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری ، دکتر ˈ اسماعیل خاتمی مقدم ˈ گفت : از آنجایی که
با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان مصرف شیر خام فله افزایش یافته است ، این مساله می تواند
باعث رشد بیماری تب مالت و حتی سل و سایر بیماری های مرتبط شود.

 وی افزود : نا آگاهی مردم
از تفاوت شیر خام و شیر پاستوریزه و نگاه اشتباه ارگانیک بودن به شیر سنتی منجر به
گرایش مصرف کننده به سمت شیر خام فله شده است.

خاتمی مقدم گفت : بیشتر شیری که به صورت فله عرضه
می شود به علت وجود آلودگی یا تطبیق نداشتن با معیارهای قابل قبول از سوی کارخانه های
لبنی جذب نمی شوند و با توجه به گرمی هوا احتمال استفاده از مواد نگهدارنده غیر مجاز
هم در آنها بالاست.

وی افزود : در مراکز عرضه شیر فله ای هیچ گونه نظارت
یا آزمونی برای صحه گذاری کیفی آن نیز وجود ندارد.

رییس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران
بیان داشت : پارسال معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل دامپزشکی ، سازمان
صنعت، معدن و تجارت و با همکاری تشکل های استان اقدام به برخورد با فله فروشی شیر خام
در سطح استان کردند که در حد قابل قبول رشد این مراکز کم و حتی متوقف شده بود.

وی افزود : اما اکنون به علت تقاضای بازار در ماه
مبارک رمضان باز هم شاهد رشد این مراکز هستیم که با ادعاهای واهی مبنی بر تازه بودن،
شیرهای بدون شناسنامه کیفی را به مصرف کنندگان عرضه می کنند.

خاتمی مقدم با هشدار خطر شیوع بیماری تب مالت و
سل به مسوولان بهداشتی مازندران بویژه اداره کل دامپزشکی و معاونت بهداشتی دانشگاه
علوم پزشکی ، از رسانه های جمعی بویژه صدا و سیما خواست با اطلاع رسانی مناسب و نیز
برخورد با مراکز غیر مجاز عرضه شیر خام از عوارض احتمالی قابل پیش بینی جلوگیری کنند.

وی گفت : صنایع لبنی مازندران همزمان با افزایش
تقاضای شیر در ماه مبارک رمضان تولید شیر پاستوریزه را افزایش دادند و کمبودی در این
زمینه در بازار وجود ندارد./س


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا