گوناگون

تاکنون بیش از 500 بازی بومی و محلی در کشور شناسایی شده است

81135769 5646580

ˈغلامرضا جعفریˈ روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تلاش ما بر این است که با مستند سازی این بازی ها، این میراث فرهنگی را در کشومان حفظ و نسبت به احیای آنها اقدام کنیم.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه ترویج ورزش های بومی محلی یکی از مهمترین وظایف حاکمیتی است از این لحاظ در 31 استان و همه شهرستان های کشور هیات ورزش های روستایی و بازی های بومی و محلی ایجاد شده است.

جعفری اظهار کرد: بدلیل ضرورت تثبیت جایگاه عمومی این ورزش، تشکیلات منضبط و منسجمی در همه نقاط کشور تشکیل شده تا نسبت به شناسایی و احیای ورزش های بومی و محلی اقدام کنند.

وی تصریح کرد: تنوع قومیتی موجود در کشور و همچنین تعصبی که هر قوم نسبت به فرهنگی خود دارد و علاقه مندی اقوام برای احیای این فرهنگ، شرایطی را پیش روی ما قرار داده تا با برنامه ریزی، بازی های بومی و محلی هر منطقه را با اولویت استان ها داشته باشیم.

جعفری افزود: مستند سازی بازی های بومی و محلی در این راستا می تواند کارآمد باشد چون ثبت معنوی بازی ها بعنوان یکی از برنامه های اساسی نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح فرا ملی نیز برای احیای و ترویج آنها موثر است.

رییس فدراسیون ورزش های روستایی و بازی های بومی و محلی کشور گفت: شاید این تفکر حاکم است که ورزش های بومی محلی دارای فلسفه سنتی باشند اما تبیین کارکردهای علمی آنها خیلی کارآمد است.

به گفته وی، بازی ها در تثبیت شخصیت مثبت بویژه در میان بچه ها و نسل جوان موثر است و حتی بعنوان یک روش تمرینی نوین در بعضی از رشته های کلاسیک نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

وی خاطرنشان کرد: دوره های آموزشی مستمر و فراگیر ورزش های محلی در مراکز آموزش عالی با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص و معرفی ارزش های فرهنگی گذشته به نسل آینده در دستور کار قرار خواهد گرفت.

جعفری یادآور شد: هر استانی براساس تقویم مصوب مکلف به برگزاری جشنواره های منطقه ای است ضمن اینکه برنامه ریزی متنوعی از جمله جشنواره ویژه عشایر را با هدف انسجام بین اقوام داریم.

وی تاکید کرد: امید است بتوانیم جشنواره های بین المللی را هم تدارک ببینیم که البته این منوط به تامین منابع و مشارکت بعنوان لازمه پویایی و رشد در این زمینه به بهترین شکل برای عملیاتی کردن برنامه ریزی هاست.

وی گفت: قصرشیرین از جایگاه ویژه ای در این عرصه برخوردار است و مردم با کرامت و اصالتی دارد که پیشقراول در صلابت و استواری هستند و این روحیه را هشت سال دفاع مقدس بارها ثابت کردند.

وی تصریح کرد: فرهنگی که در قصرشیرین می بینیم بیانگر ویژگی های ارزشی است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتند لذا ما هم بدنبال احیا ارزش های دینی و باورهای فرهنگی هستیم.

جعفری افزود: درصددیم در قالب برنامه آموزشی وسیع در حوزه تربیتی و همچنین جاذبه های استان کرمانشاه برای معرفی فرهنگ این منطقه و همچنین بهره مندی از ظرفیت های توریستی و ورزشی آن بهره بیشتری ببریم.

وی برگزاری جشنواره استانی بازی های بومی محلی در قصرشیرین را زمینه ساز آشنایی بیشتر مردم با سنت ها و ماهیت ورزش های سنتی مناطق مختلف بیان کرد.ک/3

1234/567/9102

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا