گوناگون

ترافیک هیئتهای سرمایه گذاری خارجی در ایران/ منابع افسانه ای که بخاطر نداشتن برنامه از دست رفت

به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین شافعی ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه امروز با دیپلماسی فعال سیاسی دولت یک فضای جدید در ارتباط با تعامل با اقتصاد خارجی ایجاد شده است، اظهار داشت: امروز موضوع جذب سرمایه گذار خارجی به عنوان یک اولویت هم در دولت و هم در بخش خصوصی مطرح است.

وی با بیان اینکه اتاق همه تلاش خود را می کند تا به وسیله دیپلماسی فعال اقتصادی هم دیپلماسی سیاسی را پایدار کند و هم از این موقعیت برای جذب سرمایه گذار خارجی استفاده کند، تصریح کرد: الان با یک ترافیک قابل توجه از حضور هیئت های کشورهای خارجی در ایران روبه رو هستیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه تقاضای فراوانی برای اعزام هیئت تجاری از ایران به سایر کشورها وجود دارد، افزود: فکر می کنیم این فضای جدید، موقعیت جدیدی را برای سرمایه گذاری خارجی در ایران فراهم کند.

مشارکت اتاق بازرگانی در تدوین برنامه ششم توسعه

شافعی با اشاره به اینکه در تحقق سرمایه گذاری خارجی اصل اساسی احساس آرامش و امنیت در سرمایه گذاری است، گفت: در این دولت این احساس آرامش در فعالان بخش خصوصی فراهم است و فکر می کنیم آینده خوبی را در استانهای کشور داشته باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه الان در تدوین برنامه ششم توسعه هستیم و اشکال بزرگی که وجود داشت این بود که یک نسخه واحد در مرکز کشور برای نقاط مختلف نوشته می شد و این امر شاید خطای قابل توجهی در نظام برنامه ریزی کشور بوده است، تصریح کرد: با این تنوع قابل توجه اقلیمی در ایران باید همه مناطق کشور در تدوین برنامه مشارکت کنند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه در تدوین برنامه ششم توسعه باید بر اساس موقعیت های استانی برنامه های استانی تدوین شود و با برنامه های ملی پیوند بخورد و بعد ابلاغ شود، افزود: این مشارکت هم اجرای برنامه را با توفیق روبه رو می کند و هم نتیجه حاصل از برنامه نسبت به گذشته متفاوت خواهد بود.

شافعی یادآور شد: اتاق های بازرگانی تصمیم گرفته اند در تدوین برنامه مشارکت فعال داشته باشند و به موقع برنامه های استانی را به مرکز کشور ارجاع دهند.

پنجره جدیدی به سوی اقتصاد خارجی گشوده شده است

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه میزان صادرات کشور در شش ماهه اول سالجاری حدود 17 تا 18 میلیارد دلار بوده است، گفت: ما بیشترین مبادلات اقتصادی را با کشورهای چین، کره، روسیه، عراق، افغانستان و آسیای مرکزی داشته ایم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه الان ما با یک وضعیت جدید در کشور مواجه هستیم، تصریح کرد: با اقدامات جدید دولت و تکیه بر تعامل با کشورهای جهان فضای جدید و در حقیقت پنجره جدیدی به سوی اقتصاد خارجی گشوده شده است.

شافعی افزود: در این ارتباط با استقبال همه کشورها هم کشورهای اروپایی که جزء کشورهای تحریم کننده بوده اند وهم سایر کشورها مواجه هستیم.

وی با تاکید بر اینکه در این شرایط جدید باید بتوانیم بین کشورهای دنبا برای دستیابی به بازار ایران رقابت ایجاد کنیم، یادآور شد: باید بتوانیم منافع کشور را در ارتباط با اقتصاد خارجی تامین کنیم که در حال حاضر با دقت روی آن متمرکز هستیم.

جامعیت سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه پذیرش هیئت های تجاری خارجی در کشور بسیار زیاد بوده به گونه ای که روزانه سه تا چهار هیئت را پذیرش می کنیم، اظهار داشت: در رابطه با اعزام هیئت نیز کشورهای آسیایی، اروپایی و خاورمیانه را مدنظر قرار داده ایم.

شافعی با بیان اینکه در حوزه کشورهای آسیایی کشور اندونزی را انتخاب کرده و در کشورهای خاور دور نیز تایلند را انتخاب کرده ایم، تصریح کرد: در رابطه با کشورهای اروپایی نیز کشورهای قبرس و هلند را در برنامه کار خود داریم.

وی با اشاره به اینکه در رابطه با کشورهای آسیای مرکزی قزاقستان و تاجیکستان را در نظر داشته و تفاهم نامه ها و مذاکراتی نیز داشته ایم، یادآور شد: حتما آینده خوب و درخشانی را در حوزه اقتصاد خارجی پیش بینی می کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ادامه با اشاره به ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر فرزانه انقلاب گفت: من به عنوان یک کارشناس اقتصادی می گویم اگر واقعا هیچ کاری نکنیم و فقط ابلاغیه رهبر معظم انقلاب را عملی کنیم و در رابطه با آن فقط حرف نزنیم در مسائل اقتصادی هیچ چیز کم نخواهیم داشت.

یک منابع افسانه ای را به خاطر نداشتن برنامه از دست داده ایم

شافعی با بیان اینکه برای عملی کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی اتاق بازرگانی به موقع نظر خود را به صورت کتبی اعلام کرده است، تصریح کرد: در رابطه با بسته خروج از رکود تورمی نیز اتاق بازرگانی در تدوین اولیه مشارکت نداشت اما بعد دولت این بسته را به نقد عمومی گذاشت و ما نیز آزادانه و کامل مشارکت کردیم و توانستیم نظرات خود را به موقع به دولت منتقل کنیم.

وی همچنین با اشاره به اینکه ما یک منابع افسانه ای از کشور را به خاطر نداشتن برنامه و حرکت با چشم های بسته در گذشته از دست داده ایم و حاصلی برای ما نداشته است، اظهار داشت: در اکثر نقاط و شهرک های صنعتی کشور شاهد سوله های روی هم هستیم که خوابیده است و متاسفانه منابع کشور را به علت نداشتن برنامه از دست دادیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در پایان یادآور شد: اعضای اتاق بازرگانی ایران در کشور 60 هزار نفر است که برای همه آنها کارت بازرگانی صادر شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا