گوناگون

دشمنی که قلب روزه داران را از کار می اندازد

2382506 110به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،به نقل از دانا، وی با بیان اینکه “روزه
خود یک درمان است” می‌گوید: «به دلیل فاصله زمانی زیاد بین اولین و آخرین
وعده غذایی در ایام روزه داری، گلیکوژن کبد (منبع ذخیره ی قندی) مصرف
می‌شود و فرد ولع زیادی برای خوردن شیرینی پیدا می کند و متاسفانه به دلیل
باور غلطی که در جامعه وجود دارد، افراد در مصرف زولبیا و بامیه که مملو از
قندهای تصفیه شده و چربی‌های اشباع هستند و ممکن است در اثر جوشیدن، مواد
سمی در آنها ایجاد شده باشد، افراط می‌کنند. روزه‌داران با خوردن مقدار
زیادی از زولبیا و بامیه اجر روزه را از نظر جسمی و روحی از بین می‌برند و
بعد از ماه مبارک رمضان دچار چاقی و افزایش وزن می‌شوند.»
 

جایگزین‌های مناسب برای زولبیا و بامیه

دکتر سیدضیاءالدین مظهری با تاکید بر اینکه «بهتر است روزه‌داران از مصرف
زولبیا و بامیه اجتناب کنند»، اظهار می‌کند: «متاسفانه برخی افراد 300 تا
400 گرم زولبیا و بامیه را یک جا مصرف می‌کنند، در حالی که به نفع آنهاست
تا قند مورد نیاز بدنشان را با خوردن خرما و شیر و یا کشمش و چای و یا حتی
آبمیوه تازه جبران کنند تا ولع خوردن زولبیا و بامیه هم در آنها کاهش پیدا
کند.»

 

10 توصیه در استفاده از زولبیا و بامیه

1- محصول را از قنادی‌های معتبر که سابقه ساخت و عرضه محصولات بهداشتی دارند و تحت نظارت وزارت بهداشت فعالیت می‌کنند، تهیه کنید.
2- از خرید زولبیا و بامیه که حالت سوخته دارد یا بیش از حد معمول خمیرگونه بوده یا مانده و مزه آن تغییر کرده است،پرهیز کنید.


3- از خرید زولبیا و بامیه که به صورت رو باز و در معرض آلاینده هاست،پرهیز کنید.
4- مصرف زولبیا و بامیه موجب تشنگی می‌شود و به طور غیرطبیعی نیاز به آب
را افزایش می‌دهد بنابر این از مصرف بیش از اندازه آن دوری کنید.


5- زولبیا و بامیه را در یخچال یا محل خشک و خنک نگهداری کنید.
6- در وعده سحری از مصرف زولبیا و بامیه خودداری کنید زیرا به علت شیرینی
بالای آن،قند خون را به سرعت افزایش داده و سپس ایجاد گرسنگی زودرس در
ساعات ابتدایی روز می‌کند.


7- در ماه مبارک رمضان،کشمش و خرما را که از سودمندترین قندهای طبیعی هستند، جایگزین زولبیا و بامیه کنید.
8- افراد مبتلا به دیابت،چاقی و چربی خون بالا تا حد ممکن از مصرف این نوع
شیرینی پرهیز کرده و در صورت تمایل در حداقل مقدار ممکن مصرف کنند.


9- از نگهداری طولانی مدت زولبیا و بامیه در منزل خودداری کنید.
10-از قراردادن زولبیا و بامیه در پشت شیشه و مجاورت نور خورشید خودداری کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا