گوناگون

راهکارهای مدیریت مصرف برق

81191752 5744445

به گزارش خبرنگار ایرنا ˈعلیرضا احمدی یزدیˈ در همایش فرهنگ و مدیریت مصرف در سالن ایثار دزفول گفت:در ساعات اوج مصرف ، بار مصرف به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد و وزارت نیرو ناچار است واحدهای بیشتری را وارد مدار کند تا برق مورد نیاز را تامین کند به همین دلیل برق مصرفی گرانتر تمام می شود.

وی ساعات اوج مصرف برق در شب را از ساعت 19 و 30 تا ساعت 23 و 30 دقیقه عنوان کرد و گفت :در این ساعات هزینه مصرف برق دوبرابر محاسبه می شود و مشترکان برق باید در این ساعات از وسایل برقی پر مصرف استفاده نکنند.

احمدی یزدی با اعلام اینکه مشترکان خانگی یک سوم قیمت تمام شده برق را پرداخت می کنند گفت:ساعات اوج مصرف برق در روز از ساعت 12 تا 16 عصر می باشد ضمن اینکه مصرف برق در ساعات اوج بار روز بیشتر از ساعات اوج بار در شب می باشد ضمن اینکه هزینه مصرف در ساعات اوج بار هنوز افزایش نیافته است .

این کارشناس شرکت توانیر با اشاره به راهکارهای مدیریت مصرف برق گفت:هم دولت و هم مصرف کنندگان برای مدیریت مصرف وظایفی دارند که وظایف مصرف کنندگان بیشتر نمود پیدا می کند.

وی افزود:برای مدیریت مصرف انرژی باید سه اصل ˈمصرف انرژی فقط زمانی که واقعا مورد نیاز است ˈ، ˈمصرف انرژی فقط به مقداری که دقیقا مورد نیاز استˈ و ˈمصرف انرژی با حداکثر کارایی ممکنهˈ را مد نظر قرار دهند.

احمدی یزدی گفت:مدیریت مصرف انرژی کاری دشوار است ولی با خواستن ،آموختن و توانستن می توان برای نسل آیندگان انرژی را حفظ کرد.

این کارشناس وزارت نیرو افزود:مشترکان برق هنگام خرید وسایل برقی وسایلی را خریداری کنند که برچسب انرژی A داشته باشند.

وی سهم روشنایی از مصرف انرژی الکتریکی در ایران را 23 درصد اعلام کرد و گفت:این درحالی است که در دیگر کشورهای دنیا تنها 10 درصد انرژی برق صرف روشنایی می شود واین یعنی اینکه ایران 13 درصد امکان صرفه جویی در روشنایی را دارد.

مدیر دفتر مدیریت مصرف وزارت نیرو اظهار داشت:برخی افراد هنگام خرید وسایل برقی به اشتباه ارزان بودن را ملاک قرار می دهند درحالی که لامپ LED با قیمت بالاتر 50 هزار ساعت عمر استاندارد دارد ،لامپ کم مصرف 10 هزار ساعت عمر استاندارد و لامپ التهابی تنها یک هزار ساعت عمر استاندارد دارد که در کل هزینه خرید و انرژی مصرف LED کمتر از لامپ های کم مصرف و التهابی است.

وی با اشاره به راهکارهای مدیریت مصرف برق در ساختمان های اداری و منازل افزود:فضای کار وزندگی را نباید با رنگ های تیره طراحی کرد زیرا میزان مصرف برق بیشتری نیاز خواهند داشت ضمن اینکه باید از وسایلی مانند تایمر،فتوسل،دیمر و سنسور در وسایل برقی استفاده کرد تا مصرف برق کاهش یابد.

احمدی یزدی به مشترکان برق توصیه کرد برای مصرف کمتر برق از کولرهای گازی خورشیدی استفاده کرد و بر روی کولرها سایبان نصب کنند.

وی اظهار داشت:کولر گازی باید متناسب با ظرفیت مورد نیاز به کار گرفته شود و برای فضای کوچک از کولر گازی بزرگ استفاده نکرد زیرا این امر موجب هدررفتن انرژی می شود.

احمدی یزدی در خصوص استفاده از ماشین لباسشویی نیز گفت:همیشه ماشین لباسشویی را با ظرفیت کامل بکار گیرید ضمن اینکه ماشین های لباسشویی با درب از جلو دارایی آب مصرفی کمتر و کارایی بیشتری هستند.

وی استفاده از پنجره دوجداره را در کاهش مصرف انرژی موثر دانست و گفت: مصرف انرژی دستگاه های برقی در حالت آماده به کار 15 تا 25درصد است و قرار دادن دستگاه های برقی در حالت اماده بکار این مقدار انرژی را هدر می دهد.

وی در پایان افزود:اگر تنها 9 روز از سال درمصرف برق صرفه جویی کنیم می توانیم پنج درصد از نیاز کشور به انرژی برق را صرفه جویی کنیم.ک/2

7278/648

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا