گوناگون

راهیابی مستند "میراث جاودان" به جشنواره بین المللی فیلم تهران

به گزارش خبرنگار مهر، بسیاری شهرت قم را تنها در زیارتی بودن آن می‌دانند و در نگاه اول آن را استانی کویری با کمترین تنوع زیستی تصور می‌کنند، حال آنکه با سفری به گذشته و وقایع تاریخی آن، همچنین گشتی در پهنه دشت‌های این استان دانسته‌هایی را به دست می‌دهد که هر بیننده و شنونده‌ای را مشتاق همراهی با زیبایی‌های خود می‌کند.

گاهی تاریخ آنچنان پیچیده و سر به مهر است که برای برملا شدن نیازمند یک نگاه پرسشگرانه است تا وقایع و پدیده‌های در دل خود را بازگو کند و گاهی طبیعت سرزمینی آن قدر بکر و گسترده و پررمز و راز است که برای شناخت بیشتر آن باید قدم در راه گذاشت.

مستندسازان از جمله کسانی هستند که با نگاه پرسشگرانه و همت پیمودن راه‌های سخت می‌توانند هم تاریخ را کالبدشکافی کنند و هم زیبایی‌های سرزمینی را دریافته و در مقابل چشمان دیگران به تصویر بکشند.

عباس صالح مدرسه‌ای تهیه کننده و کارگردان میراث جاودان درباره این مستند به خبرنگار مهر گفت: با مطالعه دوره‌های تاریخی متوجه سه دوره تاریخی در قم شدیم. اولین دوره به پیش از تاریخ تا ورود اسلام به این خطه اختصاص دارد.

وی افزود: ما متوجه شدیم، منطقه قمرود عناصری از روزهای اولیه حضور تمدن در این منطقه را تا به امروز با خود حمل کرده. همانگونه که شما ژن پیشینیان خود را به همراه دارید، شکل امروزی قم گونه‌ای از تمدن کهن قمرود است.

احداث اولین نیایشگاه‌های باستانی در فلات ایران

این فعال در عرصه فیلمسازی گفت: اولین نیایشگاه‌های باستانی در فلات ایران در این منطقه ساخته شده و عجیب نیست که امروز قم شهری مذهبی باشد. یافتن خط ارتباط این پدیده‌ها و نمود آنها تا طلوع اسلام در این خطه یک قسمت را پوشش داده است.

IMG10231593

وی ادامه داد: ورود اسلام و اعتلای دولت ایرانی اسلامی و نجد آن در دوره‌ صفوی با توجه به علاقمندی آن سلسله به خاندان پیامبر(ص)، بخش مهمی از تاریخ سیاسی اجتماعی کشور را شکل می‌دهد.

این دوران می‌توانست تاثیر شگرفی در چهره‌ کشور ایجاد کند و توجه به آن در شکل‌گیری چهره‌ امروزی قم، از نگاه گروه محققین ما پنهان نماند. هرچند ما می‌توانستیم ادامه‌ این توجه و تکامل صورت شهر قم را تا دوران قاجار امتداد دهیم، لیکن انبوه وقایع تاریخی و تنوع آن‌ها ما را وادار کرد تا فروپاشی نظام سیاسی صفویه را به انتهای قسمت دوم مجموعه میراث جاودان گره بزنیم.

صالح مدرسه‌ای اظهار داشت: حمله افغان‌ها و برآمدن افشاریه و توجه نادر به کشورگشایی‌هایش تاثیراتی در منطقه داشت که زمینه ساز شکل گیری قاجاریه را فراهم می‌ساخت. قاجاریه نیز به مانند صفویان در توجه به قم و چهره‌ آن موثر بودند.

وی ادامه داد: شاید تا سال‌ها کالبد شهر قم محصول تاثیرات قاجاریه بر شهر بوده و در آخر نقش بی‌بدیل قم و مردمانش در ایجاد و به ثمر نشاندن حرکت‌های اجتماعی معاصر، از جنبش تنباکو گرفته تا انقلاب اسلامی، می‌توانست پایان بخش تاریخ در مجموعه میراث جاودان باشد.

این کارگردان قمی افزود: قسمت چهارم به اقلیم قم توجه کرده است. در این قسمت مناطق جغرافیایی قم، پوشش گیاهی و جانوری آن و زیستگاه‌های طبیعی را مورد مطالعه قرار دادیم.

سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران از تاریخ 22 تا 27 مهرماه 1393 در تهران برگزار می‌گردد. هیئت داوران بخش سینمای ملی سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران که از اعضای خانواده بزرگ انجمن سینمای جوانان ایران انتخاب‌شده‌اند به داوری فیلم‌های جشنواره خواهند نشست.

ازجمله ویژگی‌های مهم اعضای هیات داوران جشنواره می‌توان به رابطه دیرینه آن‌ها با ساختار انجمن، فیلم کوتاه و فیلم‌سازان فیلم کوتاه اشاره کرد. این گروه داوری از ساختار مدیریتی، همکاران، دانش‌آموختگان، مدرسین و فیلم‌سازان باسابقه انجمن سینمای جوانان ایران به شمار می‌روند. از ویژگی‌های دیگر این گروه می‌توان به ترکیب تخصصی آن‌ها از ساختار مدیریتی سینما، فیلم‌سازان فعال، تهیه‌کننده فیلم کوتاه و مستند، بازیگر، مدیر فیلم‌برداری، انیماتور و مدرس سینما اشاره کرد. ترکیبی که باهدف بررسی و ارزش‌گذاری تمام جنبه‌های ساختار و تخصصی فیلم‌های حاضر در بخش مسابقه جشنواره انتخاب‌شده است.

جعفر صانعی مقدم، امیر شهاب رضویان، فرهاد قائمیان، سید رضا میر کریمی، شهرام مکری، روانبخش صادقی و هومن بهمنش اعضای هیئت داوری بخش مسابقه سینمای ملی سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا