گوناگون

زنبورداران به خاتم می‌روند

سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان خاتم گفت: شهرستان خاتم هر ساله به دلیل کشت فراوان ذرت مورد استقبال زنبورداران مهاجر قرار می‎‎گیرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه یزد، دکتر مجتبی آغاز با بیان اینکه همه ساله سطح زیادی از اراضی شهرستان خاتم به کشت ذرت اختصاص می‌یابد، تصریح کرد: عمر این گیاه یک ساله بوده و دارای گرده فراوانی است که برای تغذیه ملکه و زنبورها در اوایل پاییز مناسب است.

وی افزود: همچنین ذخیره خوبی برای فصل زمستان و شروع تخم‎‎گذاری ملکه‎‎ها به شمار می‎‎رود به طوری زنبورهایی که در پاییز گرده مصرف کرده‎‎اند، سیستم ایمنی قوی‎‎تری داشته و در بهار نسبت به بیماری‎‎ها مقاوم‎‎تر هستند، در نتیجه شهرستان خاتم هر ساله به دلیل کشت فراوان ذرت مورد استقبال زنبورداران مهاجر قرار می‎‎گیرد.

آغاز تصریح کرد: در کنار فرصت مناسبی که برای پرورش زنبورها در فصل کشت ذرت فراهم می‌شود، امکان بروز بیماری‎‎های همه‎‎گیر در بین کلونی‌ها نیز به وجود می‎‎آید. این بیماری‎‏ها به دو دسته باکتریایی و انگلی تقسیم می‎‎شود. عواملی همچون بدی تغذیه، شرایط آب و هوایی نامساعد و بارندگی زیاد نقش موثری در بروز این بیماری‎‎ها دارد و تجمع کلنی‎‎ها در یک منطقه و تماس زنبورها با هم می‎‎تواند باعث گسترش سریع این بیماریها در کندوهای مختلف و وقوع تلفات بالا شود.

وی ادامه داد: استفاده از موم‏‏ها و کندوهای کهنه توسط زنبورداران و سم پاشی‎‎های بی موقع از دیگر عوامل موثر در انتقال بیماری از کندوی بیمار به کندوی سالم است که از مهمترین این امراض درگیری کندوها با بیماری مایت‏‏های واروا، آکارپیس وودی و تک یاخته نوزما است.

سرپرست شبکه دامپزشکی خاتم با بیان اینکه در فصل پاییز و زمستان، پرورش نوزاد در زنبورهای عسل کاهش یافته و یا متوقف می‌شود، اظهار کرد: در فصل پاییز، جرب واروا روی بدن زنبورهای بالغ به سر برده و از همولنف آنها تغذیه می‌کنند که منجر به ضعف زنبورها و کاهش طول عمر آنها می‎‎شود، در نتیجه مدیریت مبارزه با جرب واروا در فصل پاییز نقش حیاتی در بقای کلونی دارد.

وی گفت: بیماری باکتریایی نوزما در اواخر پاییز شیوع بیشتری پیدا کرده است. بدی آب و هوا و تداوم سرما منجر به تلفات بالا در زنبورها می‌شود.

آغاز به زنبوداران توصیه کرد که به ویژه در فصل پاییز با رعایت موارد مذکور و حفظ تماس خود با کارشناسان دامپزشکی مانع از شیوع بیماری و بروز تلفات در زنبورها و از بین رفتن سرمایه خود شوند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا