گوناگون

سالانه 34 تن خاک در هر هکتار از مراتع آذربایجان غربی دچار فرسایش می شود

به گزارش خبرنگار مهر، حسن عباس نژاد بعد از ظهر یکشنبه در سمینار آموزشی مسئولان شرکت شهرکهای صنعتی و روسای تصفیه خانه های فاضلاب شهری آذربایجان غربی تغییرات اقلیمی، گرم شدن زمین و آب شدن یخ ها، تولید گازهای گلخانه ای،  فرسایش خاک و حرکت شن های روان، تولید زباله های هسته ای و شیمیایی  کمبود آب و معضل ریزگردها را ما حصل بی توجهی بیشتر به محیط زیست و سوء مدیریت در این حوزه عنوان کرد.

وی با بیان اینکه حفظ محیط زیست مقوله ای فرابخشی و نیازمند تلاش همگانی است عنوان کرد: رعایت نکردن برخی ملاحظات زیست محیطی از سوی بشر امروزی منجر به برخی چالشهای در محیط پیرامون شده که برگشت دوباره آن تقریبا غیر ممکن است.

مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی تاکید کرد: کنترل صنایع آلاینده جزو برنامه های اداره کل حفاظت محیط زیست بوده و اقدامات لازم توسط این اداره کل در راستای کنترل و کاهش آلودگی آب، هوا و پسماند توسط واحدهای صنعتی انجام می شود.

وی گفت: واحدهای صنعتی باید هر سه ماه یکبار گزارش خوداظهاری در پایش آلودگی را از طریق آزمایشگاههای معتمد سازمان به اداره حفاظت محیط زیست استان ارائه کرده و میزان آلایندگی خود را در این خود اظهاری گزارش دهند.

تغییرات اقلیمی و عوامل انسانی مهمترین عامل خشک شدن دریاچه ارومیه

عباس نژاد با بیان اینکه 50 درصد علل بروز بحران در دریاچه ارومیه مربوط به عوامل انسانی و تغییرات اقلیمی است افزود: تغییرات اقلیمی و خشکسالی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه موجب پدید آمدن مشکلات بسیاری برای استان و کشور شده که این امر نیز 50 درصد معلول مسائل انسانی است.

وی اضافه کرد: با توجه به کاهش بارندگی ها و میزان ذخایر برفی استان هم اکنون سطح تراز آب دریاچه ارومیه با 50 سانتیمتر کاهش نسبت به سال گذشته به 1270.68 سانتیمتر رسیده است.

عباس نژاد یادآور شد: دریاچه ارومیه برای حفظ وضعیت فعلی خود سالانه به 3.1 میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد و برای مساحت پنج هزار کیلومتری این پهنه آبی سالانه چهار میلیارد مترمکعب آب نیاز است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: برای احیای دریاچه ارومیه راهکارهای بسیاری پیشنهاد شد ولی متاسفانه به دلیل تغییرات اقلیمی از جمله گرم شدن دمای هوا در حوضه آبریز دریاچه برخی از این روشها مانند بارور سازی ابرها موفقیت آمیز نبوده است.

کمبود اعتبار مشکلات زیست محیطی شهرک های صنعتی را افزایش می دهد

پرویز آراسته معاون پایش و نظارت حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی نیز در این سمینار گفت: باید با آشکارسازی مشکلات شهرکهای صنعتی این مشکلات را به گوش مسئولان استان برسانیم.

وی ادامه داد: مشکلات زیست محیطی شهرکهای صنعتی با تعامل دو سویه با محیط زیست حل می شود و کمبود اعتبارات می تواند مشکلات این شهرکها را در حفاظت از محیط زیست و ایجاد تصفیه خانه های فاضلابی افزایش دهد.

سمینار آموزشی مسئولان شرکت شهرکهای صنعتی و روسای تصفیه خانه های فاضلاب شهری آذربایجان غربی با حضور بیش از 50 نفر از مسوولان استانی و مسوولان شرکت شهرکهای صنعتی و روسای تصفیه خانه های فاضلاب شهری آذربایجان غربی در محل موزه تاریخ طبیعی ارومیه برگزار شد.

هدف از برگزاری این سمینار آموزش افراد یاد شده درباره مسایل زیست محیطی، مدیریت پسماندهای صنعتی، ویژه، عادی در شهرکهای صنعتی، چگونگی استفاده از تصفیه خانه های فاضلاب شهری و استفاده مجدد از پسابهای تصفیه شده در امر آبیاری اراضی کشاورزی و مقررات و قوانین که در ارتباط با شهرکهای صنعتی در زمینه محیط زیست وجود دارد، اعلام شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا