اقتصادیپیشنهاد سردبیر

جزئياتي از طرح توسعه فاز جديد پارس جنوبي ؟

به گزارش ميهن پست – میدان گازی پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی جهان است، که در خلیج فارس و در آبهای سرزمینی ایران و قطر واقع شده‌است. این میدان گازی بین ایران و قطر مشترک بوده و در کشور قطر، میدان گازی گنبد شمالی نام دارد. ایران و قطر از ابتدای برداشت از این میدان مشترک همواره در رقابت برای برتری در بهره‌برداری از منابع هیدروکربنی این میدان بودند.در پاییز سال ۱۳۹۱ ایران در حال برداشت روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب از ذخایر این میدان بوده، که ۷۰ میلیون مترمکعب کمتر از شریک خود، در این میدان برداشت می‌کند.

مساحت این میدان ۹۷۰۰ کیلومتر مربع است که ۳۷۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی ایران و ۶۰۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی قطر قرار دارد. حجم گاز برداشت‌شدنی میدان به همراه میعانات گازی، معادل ۲۳۰ بیلیون بشکه نفت خام است.

و حالا وزیر نفت از طرح توسعه فاز ۱۹، ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی به عنوان اولویت‌های جدید صنعت نفت نام برد. بیژن زنگنه با بیان اینکه تعطیلات طولانی نوروز سبب شده بخشی از پروژه های پارس جنوبی در منطقه عسلویه متوقف یا با کندی انجام شود، گفت: طرح توسعه فازهای ١٩ و ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی را فازهای اولویت دار جدید وزارت نفت برای توسعه در سال ٩٤ است.

وزیر نفت افزود: این فازها به دلیل پیشرفت مناسب در بخش دریا در اولویت قرار دارند؛ در عین حال فازهایی که از سوی قرارگاه خاتم الانبیا در حال توسعه هستند به دلیل مشکلات شرکت صدرا در بخش دریا به شدت از برنامه زمان بندی عقب افتاده اند.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید تاکید کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته، امسال بخشی از فازهای ١٩ و ٢٠ و ٢١ برای کاهش مشکلات ناشی از کمبود گاز در زمستان به تولید می رسند.

این مقام مسئول در مورد زمان کلنگ زنی پروژه هشت پالایشگاه کوچک میعانات گازی به ظرفیت ٤٨٠ هزار بشکه در منطقه سیراف افزود: پیش بینی می شود اواخر اردیبهشت یا خرداد ماه این مراسم برگزار شود.

زنگنه  با اشاره به مراحل نهایی توسعه فازهای ١٥ تا ١٨ پارس جنوبی خاطرنشان کرد کرد: تا پایان نیمه نخست امسال با راه اندازی واحدهای اتان زدایی در این فازها دو میلیون تن خوراک به پتروشیمی ها تحویل می شود.

وزیر نفت همچنین درباره احتمال افزایش یک میلیون بشکه ای صادرات نفت ایران در صورت لغو تحریم ها بیان کرد: این میزان از مجموع ظرفیت تولید از مدار خارج شده در میدان های نفتی موجود انجام می شود و به سرعت می توان آن را عملیاتی کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا