نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی در این دیدار ضمن خوشامد گویی به هیئت نیجریه ای ابراز امیدواری کرد که مناسبات میان دو کشور گسترش یابد.
وی کشورهای آفریقایی را دارای ظرفیت های بالایی دانست و اظهار داشت: با ایجاد خودباوری در مردم و استفاده از امکانات موجود مردم آفریقا می توانند به درجات بالایی از رشدو توسعه دست یابند.
سرپرست حجاج ایرانی افزود: جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی خود برای آفریقا اهمیت ویژه ای قائل است و در روابط خود با این کشورها دو هدف اساسی را دنبال می کند. هدف اول تحکیم برادری و اخوت دینی و دیگری کمک به توسعه و رشد این کشورها است. جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب در همه زمینه ها رشد قابل توجهی داشته است و امروز از نظر رتبه علمی در منطقه و جهان در سطح بالایی قرا دارد.
وی وحدت را رمز موفقیت مسلمانان در شرایط کنونی عنوان کرد و اظهار داشت: یکی از توطئه های دشمنان، تبلیغ شیعه هراسی در میان کشورهای مسلمان و اسلام هراسی در میان مردم دنیا است و این امر نشان از یک توطئه بزرگ دارد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، جمهوری اسلامی ایران را مخالف افراط گری و خشونت دانست و اظهار داشت: ایران هیچ گاه وارد جنگ و حرکت ها خشونت آمیز با دولت های دیگر نشده است بلکه همواره تلاش کرده تا در مقابل تندروی و افراط گری بایستد زیرا امروز افراط گری، مشکل بسیاری از کشور ها، بویژه در خاورمیانه و آفریقا است.
وی تصریح کرد: جنایاتی که جبهه النصره و داعش در عراق و سوریه مرتکب می شوند با آنچه که گروه بوکو حرام در نیجریه انجام می دهد در یک راستا قرار دارند. اسلام هرگز اجازه این گونه خشونت ها را نمی دهد که دخترانی را اسیر و خانوادهای آنها را ناراحت کنند یا در مناطقی مانند افغانستان و سوریه، افراد را به جرم این که با آنها هم عقیده نیستند، سر ببرند.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر افزود: راه چاره این گونه مسائل این است که کشورهای مسلمان و تحت ستم به هم نزدیک تر شده و روابط خود را توسعه دهند. راه حل دوم نیز این است که مذاهب اسلامی بر روی مشترکات خود تکیه کنند. خدا، قرآن و پیامبر ما یکی است و در بسیاری از فروعات با هم اتفاق نظر داریم. همه مسلمانان در دنیا نسبت به اهل بیت پیامبر علاقه دارند.
وی به موج تبلیغات منفی در باره ایران و تشیع در کشورهای دیگر اشاره کرد و خطاب به هیئت نیجریه ای اظهار داشت: شما در همین مسابقات قرآنی یکی از شبهه های دشمنان را خنثی شده دیدید. دشمنان شیعه را متهم می کنند که قرآنش تحریف شده است ولی دیدید که قاریان ما همان قرآنی را قرائت می کنند که شما می خوانید. یا مثلا قبل از این که به ایران بیایید در اثر تبلیغات منفی تصویر دیگری را از ایران داشتید ولی چیزی غیر از آن را مشاهده کردید.
قاضی عسکر روابط میان پیروان مذاهب شیعه و سنی را در ایران بسیار برادرانه وخوب توصیف کردو افزود: در مناطق سنی نشین برادران ما از زندگی خوبی برخوردارند و پیروان همه ادیان آسمانی در ایران زندگی می کنند و در مجلس دارای نماینده هستند.
وی به زمینه های همکاری دو کشور اشاره کرد و اظهار داشت: ایران و نیجریه در زمینه های مختلف می توانند با یکدیگر به همکاری بپردازند و از تجربیات هم استفاده کنند.
سرپرست حجاج ایرانی تاکید کرد: همه پیروان مذاهب اسلامی باید به عقاید یکدیگر احترام بگذارند. براساس فتاوای مراجع شیعه اهانت به مقدسات دیگر مذاهب اسلامی حرام شرعی است.
وی آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای تبادل تجربیات در حوزه حج وزیارت با کشور نیجریه اعلام نمود و اظهار داشت: ایران در حوزه حج و زیارت دارای تحربیات گرانبهایی است که مایل است آن را در اختیار برادران خود در نیجریه قرار دهد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، ضمن دعوت از مسئولین حج نیجریه برای سفر به تهران اظهار داشت: اسلام طرفدار زندگی مسالمت آمیز بوده و دین رحمت است. لازم است این رحمت بیش از گذشته در جهان گسترش و تبلیغ شود.
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران تلاش دارد تا بر اساس احترام متقابل با ملت های دیگر ارتباط برقرار نماید لذا در مناسبات خود با دیگر کشورها به ویژه کشورهای مسلمان به دنبال توسعه تشیع نبوده و امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری همواره فارغ از مبحث شیعه و سنی بر ضرورت حفظ اسلام و وحدت مسلمانان تاکید کرده اند و ملت های مسلمان در شرایط کنونی باید تلاش کنند تا در سایه وحدت و انسجام خود نقشه های تفرقه افکنانه دشمنان را خنثی نمایند.
آقای عبدالرحمن از مسئولین امور مذهبی نیجریه نیز ضمن ابراز خشنودی برای حضور در ایران، اظهارداشت: با حضور در ایران دیدگاهم نسبت به بسیاری از مسائلی که در باره این کشور از سوی رسانه ها مطرح می گردید، عوض شد.
وی بر گسترش همکاری های دو کشور در حوزه حج و استفاده از امکانات فرهنگی و اجراییِ جمهوری اسلامی ایران در این زمینه تاکید کرد و اظهار داشت: با لحاظ شدن کاهش 20 درصدی از سوی عربستان، سهمیه حج تمتع نیجریه به 75 هزار نفر رسیده است.
وی افزود: هر 36 ایالت کشور نیجریه به طور مستقل به مسائل حج خود می پردازند وکمیسیون ملی حج در برکلیه ارتباطات بین المللی حج نیجریه، نظارت دارد.
محمود عبدالرحمن مسئول امور مذهبی ایالت کادونای نیجریه به همراه عبدالقادر محمد بلو، رئیس کمیته ناظر بر مسابقات قرائت قرآن وثانی سعیدو علیو معاون سفیر نیجریه در تهران برای رایزنی در خصوص حج و مسائل قرآنی در محل بعثه مقام معظم رهبری با سرپرست حجاج ایرانی دیدار کردند.
1666*1580
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير newsroom@irna.ir